Arogancia moci v Starom Meste bratislavskom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Dušan 14. novembra 2014

Arogancia moci v Starom Meste
Napriek protestom obyvateľov centra Bratislavy – oblasti rekonštrukcie Štúrovej ulice svojho času zmenili „orgány mesta“ po údajnej dôkladnej analýze situácie smerovanie Medenej ulice z pôvodného smeru Štúrova – Kúpeľná na smer opačný – Kúpeľná – Štúrova. A boli veľmi spokojní so svojim riešením a to aj napriek tomu, že sa tu denne konajú v poobedňajšom čase dopravné zápchy = kolaps dopravy v oblasti zbytku Štúrovej ulice, Medenej, Palackého, Jesenského a Kúpeľnej . Obyvatelia si už zvykli a dnes – 14.11.2014 o cca 10:00 hod ráno sa v Medenej objavili mestskí pracovníci, ktorí postrhávali zo starých značiek fólie a tým zpriechodnili Medenú opätovne v pôvodnom smere. To že niektoré značky ponechali otočené im zrejme nevadí - vjazd do Medene od Kúpeľnej, vpravo je odkrytá značka zákaz vjazdu do jednosmernej ulice, vľavo značka vyhradzujúca parkovací box v priestore, kde žiadny box nie je – iba prechod pre chodcov. Súčasne uzatvorili Medenú od Námestia Ľ.Štúra . To, že prakticky všetky autá v Medenej stoja a/alebo idú teraz v protismere im nevadí. Nevadí im ani to, že o zmene smerovania sa obyvateľov dotyčnej oblasti nepovažovali za nutné informovať. Nepochybujem, že o chvíľu sa to tu bude hemžiť policajtmi, ktorí budú prísne dohliadať na dodržiavanie predpisov – to že v bežnej premávke ich dodržiavanie predpisov napr. o parkovaní v druhom pruhu vedľa zaparkovaných áut absolútne nezaujíma je zrejme OK. Oni predsa môžu všetko.
Blížia sa voľby, politici a mestskí úradníci zrejme pod hlavičkou bezpečnosti niekoľkých úradníkov, ktorí budú nosiť volebné lístky zrejme do Mestského úradu dokázali opäť nekoncepčne a chaoticky zmeniť dopravné pomery v aj tak katastrofálnom mestskom centre – musia im predsa vytvoriť primerané podmienky na výkon ich dôležitej funkcie. Veď čo pre nich znamená obyvateľ – ich volič a ten, z ktorého peňazí žijú - dokázali aj touto akciou.
Vážená pani starostka, buďte si istá, že vás ani nikoho z vašich spoluvinníkov voliť nebudem.

15. november 2014

Kristian Straka jr.

O zmene rozhodol magistrát, obyvatelia protestovali, pôvodný návrh bol z dielne starostky
http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/doprava/magistrat-presmeruje-medenu-ulicu-do-povodneho-smeru.html?page_id=328860
09. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preverili príslušné útvary Magistrátu hl. mesta a tu je ich stanovisko:

Zmena organizácie dopravy na Medenej ulice vyšla z požiadavky Staré ho mesta, ktoré tlmočila p. Ing. Kratochvílová, vedúca oddelenia dopravy mestskej časti, koncom októbra 2014.
Na základe ich analýzy vyšlo mesto Bratislava v ústrety a v rámci realizácie stavby NS MHD, 1. etapa, Šafárikovo nám. - Bosáková ul. sa organizácia dopravy na Medenej ul. zmenila na jednosmernej komunikácií do pôvodného stavu.

Vo všeobecnosti zmeny organizácie dopravy generujú chyby u tých vodičov, ktorí jazdia "zvykovo" bez sledovania dopravných značiek.
Vaša obrazová dokumentácia však jasne hovorí aj o tom, že zachytený dopravný stav skomplikovalo oranžové servisné vozidlo stojace prakticky v strede vozovky, aj keď mohlo byt odstavené na okraji. A nie je pravda, že obyvatelia neboli vopred o zmene informovaní, príslušná tlačová správa mesta sa objavila vo viacerých médiach ešte pred realizáciou zmeny. Dodávame, že realizáciou zmeny sa zložitá situácia v oblasti Kamenného nám. zlepšila, aj keď výpadok Štúrovej ul. je stále citeľný.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania