Chýbajúce osvetlenie na Námestí republiky v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Lucia 18. novembra 2014

Obrovský problém - absencia akéhokoľvek osvetlenia na Námestí republiky.
V roku 2013 bolo odsúhlasené pomenovanie verejného priestranstva medzi Tupolevovou a Jiráskovou na Námestie republiky. Osadili sa tam tabule s týmto názvom "námestie", ale akosi sa pozabudlo na to, že už niekoľko rokov je tam večer tma, chýba tam osvetlenie aj napriek tomu, že je tam skatepark, minimum lavičiek a zopár smetných košov. Jediné osvetlenie ako tak prináša priľahlá budova tatrabanky, inak sa tam človek bojí po zotmení aj prejsť, čo bude teraz v zimných mesiacoch už okolo 16 hod. Ak nerátam (teda okrem vzdialenej tatrabanky) vianočné trhy, tak je tam po celý rok tma. Už keď to priestranstvo nesie v názve pomenovanie námestie, tak by sa mohlo aj ako námestie tváriť - pre voľný čas, prechádzky, prepojenie medzi mhd zástavkou a domami, pre tých, ktorí využívaj skatepark, čo sú väčšinou deti a mládež, ktorí sa tam zídu po škole, a prekážky si môžu užiť jedine tak po tme.Myslím si, že aj z hľadiska bezpečnosti tam osvetlenie skutočne potrebné je. Nechápem, ako v dnešnej dobe môže byť vôbec nejaká ulica neosvetlená, nie to ešte námestie, ktoré je už len spomínaným skateparkom určené na trávenie voľného času pre mladých.

18. november 2014

Sisa

Pravdepodobne tam osvetlenie nebude nikdy osadené z dôvodu pobytu v tomto priestore rôznych tulákov bez domova,ktorí by to aj tak časom zdevastovali,alebo odniesli do zberných surovín.Však denne tu konzumujú alkohol a nechávajú po sebe smetisko,ako aj svoje ľudské výlučky.Ani takáto vec sa nevie vyriešiť,lebo nie je záujem,ani vôľa.preto je z tohto priestoru len nocľaháreň a verejné wc,čo je verejná hanba pre väčšinu kultúrnych ľudí,ale je aj zároveň obrazom samosprávy.
18. november 2014

Anna

Hlavné je ža starosta si tu presadil plaváreň, ale revitalizovať park - "načo???"... "super" sa tu bude žiť... hluk z palvárne a bowlingu, sloní smrad z cirkusu a bordel, špina po bezdomovcoch...
18. november 2014

Martin

Toto priestranstvo má celkovo spoločné s námestím zrejme len ten názov, ktorý je už sám o sebe čudný. Neviem, čo má táto lokalita spoločná s akousi "republikou". Nie je ani definované, o akú republiku konkrétne ide a prečo bol vybraný práve tento názov. Je to rovnaké, ako by vzniklo "Námestie štátu", "Námestie štátneho zriadenia", Námestie kráľovstva" atď.
20. november 2014

historik

a je tu tma ako v stredoveku!!!!!!!
28. november 2014

Lucia

ked to takto planovali nechat, asi by namestie mohli na najbizsom zasadnuti premenovat na namestie tmy, aspon by to bolo presnejsie zadefinovane a aj o niecom vypovedajuce.
07. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za posledné roky sa nové verejné osvetlenie nebudovalo na náklady mesta. Prax je taká, že investor pri stavbe nového objektu, či celého investičného projektu dostane podmienku od miestneho stavebného úradu vybudovať verejné osvetlenie. Hlavné mesto takéto investície nemá v pláne, je to však otázka rozpočtu, ktorý na každý rok schvaľujú poslanci Mestského zastupiteľstva.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania