Zo zákruty si robia parkovisko, hodinový hotel a kontajner...

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Neriešený

Už dlhé roky sa nič nerobí s chamraďou, čo chodí do Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty využívať priestor ako parkovisko, hodinový hotel a kontajner... Jediným adekvátnym riešením je zátarasa alebo aj fotopasce - dúfam teda, že na môj podnet niekto zareaguje... Vopred vďaka.

19. november 2014

Ján

Ešte by bolo dobré, aby autor upresnil lokalitu, Malé Karpaty sú v podstate na celom západnom Slovensku....
Na toto treba volať PZ SR, nie starostov...
19. november 2014

Admin KV

Ján, tak ako je podnet umiestnený na mape, ide o lokalitu pri Sološnickej ulici v mestskej časti Bratislava - Karlova Ves.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
19. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na to, že vozidlo parkujúce na zeleni porušuje dopravné predpisy je potrebné na miesto privolať mestskú či štátnu políciu, ktorá je oprávnená vo veci konať a vlastníka vozidla pokutovať. Váš podnet prepošleme okrskárovi mestskej polície pre Bratislavu - Karlovu Ves, ktorého požiadame o zaradenie tejto lokality do plánu kontrolnej činnosti.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
19. november 2014

ZetUZetA

ako nechcem byť negativista, ale polícia hanebne prehliada danú skutočnosť... aj včera som bola svedkom toho, že orgány na to kašlú.. išlo okolo dvoch odparkovanych áut policajné auto a ani nespomalilo... dúfam teda, že sa dojde k nejakému rozumnemu rieseniu.. za reakcie ďakujem
19. november 2014

Lidka Carlie

Znečistenie sa začína už od značky stop. Pozdĺž cesty nájdete obaly z nápojov a rôznych keksov zmiešané s použitými hygienickými vreckovkami. A priamo na zákrute sú kondómy, hygienické vreckovky, fľaše, cigaretové ohorky, vyhodené pneumatiky, nábytok, odpad zo záhrad .... Robia to ľudia, ktorí nemajú absolútne žiaden vzťah ku Karlovej Vsi ani k prírode, ktorú nám ničia aj developeri.
20. november 2014

okoloiduci

" Hodinovy hotel" snad nijak neublizuje prirode, nie?
S odpadkami suhlasim. Nerozumiem, co je to za cloveka, co je schopny vyhodit smeti len tak do prirody!
20. november 2014

Lidka Carlie

Ani ja tomu nerozumiem. Ale deje sa to pravidelne. Casto tam chodievam na prechadzky so psikom. A cez vikendy je v mojej vybave igelitova rukavica a taska alebo vrece na odpadky.
20. november 2014

ZetUZetA

okoloidúci... to že si tam chodia obcovať znamena, že s tým autom tam parkujú, že sa napiju nápoja, dajú pamlsok, ktorých odpad končí na zemi...použijú kondom, ktorý tiež končí na zemi...po súloži si otru genitalie a sekret do papierových vreckoviek, ktoré opäť končia na zemi - takže aj hodinový hotel prispieva a to v dosť značnej miere k znečisťovaniu.
20. november 2014

ZetUZetA

skôr tam spraviť z kameňov zátarasy .. ale ja nie som xena, aby som to sama dokázala.
21. november 2014

ZetUZetA

a veselo sa chodí do lesa ďalej.
22. november 2014

Lidka Carlie

a opat sa parkuje. smeti je menej
22. november 2014

Lidka Carlie

ECV parkujuceho auta BA - 596GY
22. november 2014

neotrelý srnec

no fujto eMZeta, tak vy ich asi sledujete celý čas od zahájenia až do ukončenia ich "hodinovej" činnosti, keď opisujete spôsoby ich občerstvovania sa, a tiež kam si čo otreli a to odhodili; nie každý zahadzuje smeti na zem.
Takže niekto si tam možno prišiel výhradne len zahodinovať, no nič nevyhodil, ani neotrel do niečoho, čo vyhodil na zem; ibaže by ste ich mali všetkých odsledovaných.
22. november 2014

ZetUZetA

asi som niekomu trafila klincek do rakvicky a teraz doma fnuka cez klavesnicu, ze si nebude mat kde nechat vyprazdnit miesky za financnu odmenu.. kazdopadne, taky clovek mi nestoji za viac riadkov, hlavne ked sa pod svoj "nazor" nevie ani len podpisat. HAWK!
22. november 2014

lidka Carlie

dalsi, co nerespektuje prirodu
24. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
MiU MC Bratislava - Karlova Ves, referat ekologie a zelene, oslovi pisomne Lesy SR za ucelom riesenia situacie (vybudovania zabran, ci zataras, pripadne rampy).
Uvedena plocha nie je majetkom ani v sprave MC. Za ucelom vycistenia lokality sme sa obratili na nas referat udrzby a verejnoprospesnych prac.

Dakujeme za podnet.

S pozdravom,
Halina Trubinyiova
referat ekologie a zelene
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
24. november 2014

ZetUZetA

ďakujem za prisľúbené vyriesenie daného problému.. bolo by super, keby sa tam dali balvany :)
24. november 2014

Xena

Pripajam sa k Zetuzete. Vdaka, ze sa pripad bude riesit. Je to krasne miesto. Bolo by skoda, keby spustlo.
26. november 2014

ZetUZetA

ani tento sexuálny styk za finančnú odmenu nevyšiel.. zavolala som políciu
26. november 2014

čezet175

ja s ňou nesúhlasím v jej nezdravom záujme o genitálne nechutnosti, ktoré nutkavo sleduje a ešte aj vypisuje a bezúčelne dôsledne opisuje v každom príspevku, to už hraničí s posadnutosťou - dalo sa to totiž napísať aj kulantne a nie s dôrazom na negustióznosti. To že tam možno bude konečne čisto je pozitívne, tiež aj to že tu boli až 2 vyjadrenia zodpovedných zo samosprávy (po prvotnom neuspokojivom).
A presne podla reálií, je podnet správne označený ako "V riešení".
V iných MČ na tomto portáli (napr Ružinov) sa totiž ako vyriešené niekedy označia aj príspevky, kde MČ v jedinej výhovorkovej reakcii žiadne riešenia neponúkla, skutočne nič nevykonala ani nezmenila, a zároveň v hlasovaní "Považujete odpoveď samosprávy za postačujúcu?" dostala len záporné reakcie.
26. november 2014

ZetUZetA

mne len ide o to, aby tam bolo čisto a opisujem iba dianie, ktoré sa tam reálne deje. ak niekomu príde môj opis vulgárny, ospravedlnujem sa a uistujem vás, že nemám úchylku vyhľadávať obcesy, ale ked je to tam na oči každý deň, tak na to aj reagujem... mier
26. november 2014

Lidka Carlie

Podporujem Zetuzetu.
Hlavná myšlienka celého podnetu je: CHRÁNIŤ TENTO KUS PRÍRODY PRED ODPADKAMI A VANDALMI.
27. november 2014

ZetUZetA

27.11.2014 14:40
14. december 2014

ZetUZetA

z dnesnej prechadzky
15. december 2014

Lidka Carlie

K aktualizácii (...z dnešnej prechádzky)

A zase sa nazbierala kopa odpadkov... Verím, že nové vedenie Karlovej Vsi nebude len sľubovať nápravu, ale ju aj vykoná.
Gratulujem p. Hrčkovi k funkcii prednostu.

Zetuzeta ďakujem!
17. december 2014

bubeneč

Zetuzeta a Lidka, vy sa tam aj niekedy aj stretnete, alebo to ani nie je možné, keď ide o jednu a tú istú identitu?
17. december 2014

Xena

Vedla ako jedla
17. december 2014

Xena

Mimochodom, toto nie je internetova zoznamka.
17. december 2014

ZetUZetA

podla seba sudim teba? ja som JA a nefigurujem pod roznymi fakeovymi nickmi.. inac, pani cahojova uz ma v poste kompletny zoznam rieseni, takze je to len otazka casu, kedy sa tam znovuosadi znacka upozornujuca na chranenu oblast, ako aj zatarasy..
12. február 2015

ZetUZetA

ANO! konecne sa pohli lady. dnes som na mieste stretla kompetentych a prislubili vo veci konat.. este raz VELKA VDAKA :)
09. marec 2015

Lidka

Veci sa pohli. A zodpovední sa aj snažili... Ale... po dlhšom čase som sa bola prejsť k zákrute na Sološnickej. Opäť sa tu nachádzajú odpadky definované nižšie. Odniesla som do najbližšieho kontajnera aspoň nejaké plastové fľaše a bandasku. Stretla som známu, ktorá mi potvrdila, že veľa psíčkarov, ktorí tam chodia venčiť, ide domov aj s nejakým tým odpadom. Čo s tým? Budú tí, ktorí robia "bordel" aj postrestaní? Už to sneh nezakryje...
09. marec 2015

Admin KV

Lidka, ďakujeme za to, čo robíte pre naše okolie. Môžete nám, prosím, aj priblížiť, čo Mestská časť v tejto lokalite od uverejnenia podnetu urobila?

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
10. marec 2015

ZetUZetA

ak mozem k tomu dodat aj ja, tak zatial sa tam bol na problematiku pozriet pan Jaromir Sibl aj s lesnikmi a odvtedy nic.. sneh a moje snezno, drevo, kamenne zatarasy zmyzli a zas sa tam veselo "jazdi" dalej..
10. marec 2015

Lidka

Dobry den pan Molcanyi, pocula som, ze sa na situaciu boli pozriet kompetentni z Mestskych lesov a MiU a prislubili urobit tam zatarasy a ze sa budu problemom hlbsie zaoberat. Sneh sa uz roztopil, tak uvidime, ako to bude pokracovat. Dnes som sa tam bola prejst. Vidno tam vyjazdene kolaje od aut a su tam opat odpadky po tzv. Podnikateliek.

S pozdravom
Lidka
10. marec 2015

Admin KV

ZetUZetA a Lidka, ďakujem Vám za informácie. Dúfajme teda, že sa kompetentným podarí situáciu vyriešiť natrvalo.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
26. marec 2015

Michal Molčányi

Vyzerá to tak, že situácia by sa mohla čoskoro vyriešiť. Miestny úrad zadal zákazku na osadenie kameňov na Sološnickej - http://www.karlovaves.sk/sites/default/files/zaznam/ZADANIE_ZAKAZKY_osadenie_kamenov_v_terene_Solosnicka.pdf
26. marec 2015

ZetUZetA

to je super sprava :)
27. marec 2015

Lidka

Dakujem za informaciu o reakcii MiU :-))))
29. marec 2015

LIdka Carlie

stav:29/03/15
25. máj 2015

ZetUZetA

pan michal molcanyi, chcela by som sa informovat, ako dopadol tender na osadenie balvanov? ;) za odpoved vopred dakujem, prajem pekny den
25. máj 2015

Michal Molčányi

Dobrý deň, ZetUZetA, neviem ako sa v tejto veci pokračuje, Mestská časť nezverejnila informáciu o výbere dodávateľa. V zadaní zákazky sa píše, že termínom realizácie prác by malo byť vegetačné obdobie (apríl - september) 2015, žiadne ďalšie informácie však nemám.
25. máj 2015

ZetUZetA

dakujem aj za toto.. snad sa na to nezabudne :)
08. júl 2015

ZetUZetA

dobry den, kontajner som si vsimla, to ale neriesi problematiku motorovych vozidiel jazdiacich do lesa
08. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobry den.

MC Bratislava - Karlova Ves osadila pri vstupe do lesa velku smetnu nadobu - taku, ktora sa nam osvedcila i v Karloveskom ramene, na Svibovej i Veternicovej.
Dakujeme za porozumenie.

S pozdravom,

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
09. júl 2015

Xena

Dobrý deň pani Trubínyiová,
vďaka za inštaláciu nového smetného koša. Je to dobrá správa. Všimla som si ho minulý víkend. Aj som doň vhodila zopár odpadkov zo zeme.

Oceňujem, že má striešku. Bolo by fajn, keby v ňom bolo veľké igelitové vrece , tak ako to je v Líščom. Ľahšie by sa vyberali odpadky.
10. júl 2015

Xena

Dnes ráno som išla so psíkom na prechádzku na zákrutu. Už sú tam v smetnom koši igelitové vrecia. ĎAKUJEM ZA RÝCHLU REAKCIU! :-))))
08. august 2015

Obyvateľka Sološnickej

Pred tromi rokmi v zime, keď bolo hojne snehu, som zašla s vnučkami sa bobovať na kopec pri spomínanej zákrute. Zaparkovalo tam auto, ktorého majiteľ šiel vyvenčiť svojho "miláčika" psa do lesa. Mladšia vnučka sa tak nešťastne spustila dolu brehom, že vrazila do tohto auta a zlomila si nohu. Ďakujeme, pán vodič!
24. august 2015

Xena

Dobrý deň pani Trubínyiová, mohli by ste uviesť, v akom štádiu je realizácia tendra na osadenie balvanov?
27. august 2015

Xena

Prípadne, odpovie mi niekto iný z Oddelenia dopravy a životného prostredia?
27. august 2015

ZetUZetA

xena.. treba to skusit pred volbami... inac zrejme k realizacii podnetu ani nedojde
27. august 2015

Xena

Pred voľbami sú všetci hyperaktívni a po zvolení sa tvária ako mŕtvi chrobáci a hybernujú...
27. august 2015

ZetUZetA

za chvilu to bude rok od uverejnenia.. ano - pribudol tam smetny kos, no ludia tam spokojne nadalej jazdia autami, parkuju, odhadzuju z aut kondomy a flase.. hovorim - treba to otvorit pred volbami.. asi inej cesty niet
27. august 2015

Xena

Predovšetkým by sa tam teraz mala dať ZNAČKA ZÁKAZ VJAZDU. Na to sa treba zamerať.
Okrem mobilného sexbiznisu tam často parkujú autá s označením CD alebo iné (vôbec nie lacné automobily)....
Tá vyasfaltovaná plocha je z dávnej minulosti, kedy tam Karloveský športový klub organizoval súťaže horských bicyklov.
A provizórne zábrany vybudované občanmi z kmeňov stromov a kameňov sú pravidelne odstraňované opačnou záujmovou skupinou.
27. august 2015

Admin KV

Xena a ZetUZetA, samospráva nie je naším portálom automaticky informovaná o pridaní diskusného príspevku k podnetu. To znamená, že keď napíšete komentár, v ktorom sa pýtate, napríklad, pani Trubínyiovej z MiÚ, v akom štádiu je riešenie podnetu, tak pani Trubínyiová o Vašej otázke vôbec nevie.
Keď ide o veľmi dôležité komentáre, ktoré môžu napomôcť riešeniu podnetu, tak ich samospráve prepošlem. Aj tak ma už ale niektorí úradníci viackrát prosili, aby som im nepreposielal "každý" nový komentár občana. Nedá sa očakávať, že pri takom množstve agendy bude samospráva každý druhý mesiac informovať o aktuálnom stave riešenia každého podnetu.
Konkrétne pri tomto podnete mám v umýsle sa pýtať na stav riešenia približne v októbri tohto roku a to z dôvodu, že to už bude takmer rok od zadania podnetu a ak sa dovtedy neudejú žiadne zmeny, pravdepodobne v zime sa nič v tejto veci riešiť nebude.

Ďakujem za porozumenie a trpezlivosť.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
28. august 2015

Xena

Vďaka za informáciu, pán Molčányi.
21. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v zákrute boli osadené zábrany - kamene.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
21. december 2015

ZetUZetA

Dobrý deň. Ďakujem, že ste po roku pristúpili k realizácii, len vami zvolene balvany su len malou naplasťov na obrovskej rane. Taký balvan zdvyhne aj 13 ročný chlapec. Mohli ste zvoliť masivnejšie "šutre"..
21. december 2015

Xena

K odpovedi samospravy z 21/12/2015

Dobry den pan Vrabec,
dakujem Vam za osadenie kamenov.
Avsak neviem, ako dlho to vydrzi. V priebehu roka niekto urobil na tomto mieste viackrat zatarasy zo stromov aj kamenov. A vzdy to nejaky "dobrak" znicil. Raz som videla, ako tam prisiel na silnom aute taky nabuchany holohlavec a vo chvili to cele rozmetal po okoli.
Mozno by bolo dobre dat tam vacsie kamene a umiestnit tabulu so zakazom vjazdu aut.
Verme, ze vasa snaha nebola marna.
Xena
23. december 2015

ZetUZetA

a uz je to znicene.. tie kamene su male.. treba tam dat obrovske balvany a policajne hliadky!!!
23. december 2015

Xena

Skoda. vydrzalo to kratko. Niekto povazuje lesnu cestu za svoj majetok. Stopy auta vedu smerom na Dubravku...
23. december 2015

Xena

stopy po aute
05. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

Cestu si tam pravidelne prebija velke terenne auto, pokracujuce smerom na Jezuitske lesy. Chodi tam casto, aj dnes boli v snehu vidiet stopy. Zabrany z konarov a pnikov na tom aute nema problem prekonat alebo obist (kludne cez kriky, ktore zmeni na blato). Mozno je to niekto s poverenim, resp. povolenim mestskych alebo statnych lesov - chodi fakt casto, aj ked je vela snehu ci blata. Nechce sa mi verit, ze by to bol niekto, o kom by ludia z Lesov nevedeli.

Momentalne je odvaleny jeden kamen na lavej strane na mieste (vid foto od Xeny), kde prechadza (cez blato) zrejme iba toto jedno auto - vodici klasickych aut tade nepojdu. V "ohrozeni" je aj kamen uplne vpravo, uz ho niekto takmer zhodil dole do vyschnuteho koryta - tam by to chcelo nieco tazsie, lebo tade na tu plochu (a dalej) vstupuju aj klasicke auta.

A ostava teda vyriesit toho jedneho terenneho - ak tam jazdi bez rozumneho dovodu a povolenia.

Faktom je, ze na tomto vstupe do lesa chyba oznacenie CHKO Male Karpaty (na vstupe vyssie na Solosnickej take je, aj so zakazom vjazdu), co by malo policii rozviazat ruky, ak ich ma nahodou zviazane...
05. január 2016

ZetUZetA

veru, chcelo by to tam osadit znacku a to terenne auto si uz fakt niekto kompetentny musel vsimnut.. mimochodom, keby to "suche" rameno NIEKTO nezaprataval "zavadzajucimi" zabranami, ktore brania NIEKOMU nejazdil autom do lesa, tak by tam bol aj potok..ako volakedysi
05. január 2016

Xena

Pridavam fotky z 03/01/2016
07. január 2016

ZetUZetA

je jednoduche podnet (problem) zhodit zo stola a oznacit ho, ako NERIESITELNY...a pritom riesenie je jednoduche a lacne... VELKE (ROBUSTNE) BALVANY.. nic viac som neziadala... no vidim, ze NEMATE ZAUJEM TENTO PODNET VYRIESIT a ja stracam chut dalej poukazovat na podnety, ktore po dlhych obstrukciach smeruju do zatratenia..
07. január 2016

ZetUZetA

parkovat pod lesom je super..
07. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

ZetUZetA, preco hned tak utocne? Navyse si vylievate zlost na prevadzkovatelov portalu, ktori naozaj za nic nemozu. Oznacili podnet, ktory je zivy a nevyrieseny viac ako rok za "nerieseny". A urcite aj Vy vnimate rozdiel medzi problemom neriesenym a neriesitelnym.

Miestnemu uradu sa neda upriet snaha, hoci im to trvalo pekelne dlho (hoci p. Trubinyiova pisala, ze ta plocha nie je v ich sprave a patri zrejme Lesom SR). Osadili smetiak a balvany, ktore by vacsinu normalnych ludi bez problemov odradili (niektore z nich su podla mna celkom velke kusky, ja by som pri ich premiestnovani krize neriskoval). Bolo vidiet, ze na vodicov standardnych aut to zafungovalo - psickari, ktori chodia vencit autom a parkuju na danom mieste zacali parkovat na chodniku pred balvanmi a predpokladam, ze by to odradilo aj "hodinovych navstevnikov", ktori tam robia najvacsi a najnechutnejsi neporiadok.

Miestny urad zjavne neratal s iniciativnym terenakom, ktory si da tu namahu a balvany posunie, aby sa dostal neviem kam do lesa, cim ale zaroven vytvori cesticku pre vsetkych tych psickarov a dalsich "navstevnikov". Ten terenak som videl aj dnes - chodi tam aj cez pracovnu dobu a chodi tak casto, ze som naozaj presvedceny, ze ide o nejakeho lesnika alebo niekoho podobneho.

...to by ale znamenalo, ze sa tu biju zaujmy obyvatelov (a MiU KV) a Lesov SR. Miestny urad osadi zabrany, Lesy SR ich poposuva tak, ze su neucinne.
08. január 2016

ZetUZetA

ok - priznavam. pisala som to v rozpolozeni (tak pardon) - ale ak je ten terenak lesnikov, tak o to viac som zaskocena, pretoze ked sa na miesto prisiel pozriet pan Sibl, tak tam boli aj lesnici a suhlasili s mojim navrhom usadit tam zatarasy.. co teda presne v tomto pripade znamena oznacenie NERIESENY?
08. január 2016

Admin KV

Dobrý deň, ZetUZetA, označenie "neriešený" znamená v prípade tohto podnetu to, že po tom, čo som podnet 23. decembra 2015 opätovne preposlal Miestnemu úradu, aby sa vyjadril k aktuálnemu stavu (ktorý nemožno pokladať za vyriešenie podnetu), na podnet nikto z MiÚ do 14 dní neodpovedal. K zmene statusu na "neriešený" dochádza automaticky pri každom odoslanom podnete, na ktorý samospráva do 14 dní nezareaguje.

S pozdravom,

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
09. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

Prekážky, ktoré niekto vytvára hlbšie v lese, v smere na chatovú oblasť Jezuitské lesy, sa tiež míňajú účinku. Výsledok je niekedy ešte horší, ako keby tam vôbec neboli, keďže ich to terénne auto obchádza vybočením mimo lesnej cesty. V tom lepšom prípade cez ne iba jednoducho prejde.
09. január 2016

Xena

Reagujem na dnesnu aktualizaciu o budovani prekazok v lese.
Pytam sa:Kto je majitel toho terenaku, ze sa sprava ako nedotknutelny???? Preco sa k tejto kauze nevyjadria Mestske lesy? Im poskodzovanie lesa nevadi???
09. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

Ak si správne pamätám, tak som tam raz alebo dvakrát stretol veľkú terénnu pickup toyotu, s vysokým podvozkom a s nasávaním vzduchu vyvedeným na úroveň strechy. Do mesta totálne nevhodná, ale ak niekto potrebuje jazdiť v ťažkých terénoch, tak je to presne ono. Navyše je tmavozelenej farby, takže mi to hneď evokovalo lesníkov. Možno sa mýlim a nie je to nikto s povolením Lesov, ale potom je to smutné, že lesníkom niekto takto často jazdí po lese a oni to neriešia. To sú potom zlí správcovia lesa.

Každopádne nedokážem pochopiť, prečo tade vlastne jazdí. Keď som išiel po stope, prišiel som k napojeniu na červenú značku. Tam sa napojili ďalšie stopy pneumatík, ktorých auto zrejme prešlo cez zákaz vjazdu na hornom cípe slučky Sološnickej. Ďalej stopy viedli cez pripojenie žltej cyklotrasy pred Jezuitskými lesmi (a ďalších veľa pneumatík) až do chatovej osady. A tam už tých stôp bolo toľko, že by sa v tom nevyznal ani Winnetou, takže som dostopoval. A tu sa dostávam k tomu, čo nedokážem pochopiť - ak smeruje do chatovej oblasti, alebo niekam ďalej, prečo sa trápi prejazdom cez Sološnickú, odvaľovaním kameňov, obchádzaním prekážok v lese, keď by tam mohol prísť rovnakou trasou ako ostatní, z Dúbravky? V čase, keď som tam bol, bolo v osade viacero áut, aj také civilné, ktoré by asi cez veľké terény ani neprešli. A od Dúbravky prišiel aj obrovský čierny Nissan Navaro (aj keď ten som už niekde videl, má na kufri takú okrúhlu nálepku DUB, ktorá mi bola povedomá - možno som už v lese niekedy stretol aj toto auto). Prečo teda náš tereňák nechodí trasou, ktorá je oficiálnou prístupovou cestou do osady?
09. január 2016

Xena

Mna uz viackrat napadlo presne to iste. Ved z Dubravky je do tej chatovej oblasti dobry pristup.
Naozaj by veci pomohlo, keby MiU KV poziadal hlavne mesto, pod ktore Mestske lesy patria, o oficialne vyjadrenie. Myslim, ze to pre nas Karlovestanov mozu urobit .
09. január 2016

Xena

A kedze uzemie patri Mestskym lesom, teda mestu Bratislava, konecne by bolo potrebne vyriesit aj zakaz vjazdu do nasho lesa.
09. január 2016

Xena

Este by som chcela reagovat na informaciu p. Molcanyiho. Dakujem za vysvetlenie, preco je podnet oznaceny ako nerieseny.
Skoncili sa vianocne a novorocne dovolenky, takze verim, ze sa veci pohnu dalej. MiU sa naozaj v ramci svojich kompetencii v danom uzemi snazil. Prosim vsak, aby sa uradne obratili na Magistrat :-))
11. január 2016

Xena

Z odd. komunikácie a marketingu magistrátu som získala túto informáciu:

"Magistrát o situácii informoval Mestské lesy, ktoré po preverení situácie uviedli, že toto územie nepatrí pod mestskú správu, toto územie spravujú Lesy SR š.p. Banská Bystrica."
11. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

Hej, Lesy SR spominala aj pani Trubinyiova v komentari z 24.11.2014. Podla tejto mapky:

http://www.lesy.sk/showdoc.do?docid=1423&id=2

by to mohlo patrit pod OZ Smolenice... :/
11. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

lesník LO 04 Karlova Ves
------
Peter Bárdoš
------
0918 333 049
16. január 2016

Ľudmila

stav 16/01/2016
18. január 2016

WhenTheLeveeBreaks

Pán Molčányi, chcem sa spýtať aký je teraz podľa Vás najvhodnejší postup v tejto veci.

Čakať ďalej na reakciu MiÚ (príde vôbec?) alebo ich vyzvať na kontaktovanie Lesov SR? Alebo Lesy SR môže kontaktovať priamo odkazprestarostu.sk? Vedúci lesnej správy Bratislava Ing. Martin Knúrovský má na stránke uvedený aj mail: [email protected]

Alebo máme kontaktovať Lesy my, občania - buď volať pána lesníka Bárdoša alebo písať na lesnú správu? Prípadne eskalovať to vyššie, na OZ Smolenice, prípadne až na ústredie?

Alebo sa máme najprv pokúšať zdokumentovať tie autá, ktoré jazdia lesom smerom do Dúbravky...a tak trošku suplovať prácu orgánov a riskovať pri tom možný konflikt?

Vďaka za radu.
18. január 2016

Admin KV

WhenTheLeveeBreaks, ďakujem Vám za otázku. Samozrejme, bolo by vhodné, keby sa k podnetu opäť vyjadril aj MiÚ Karlova Ves, keďže podnet začal riešiť. Kým sa tak však stane, nič nám nebráni v tom, aby sme využili možnosť kontaktovať aj ďalšie zainteresované subjekty.

Odkaz pre starostu nemá s Lesmi SR uzavretú dohodu o spolupráci, takže Ing. Knúrovského môžem kontaktovať taktiež "len" ako občan. Hneď tak aj urobím. Vďaka za mailový kontakt.

To, že či sa rozhodnete niekoho kontaktovať aj Vy sám je na Vás. Čím viac ľudí sa o podnet zaujíma, tým pravdepodobnejšie je jeho vyriešenie. Neviem, či Vám však stojí zato riskovať osobný konflikt, pokiaľ sme ešte nevyčerpali všetky kultivovanejšie formy riešenia.

S pozdravom,

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
06. február 2016

Ludmila

stav 05/02/2016
25. november 2016

WhenTheLeveeBreaks

Stav 6/10/2016 ráno: na kúsku asfaltu je mikroténový sáčok, v ktorom je žltkastá tekutina.

Stav 25/11/2016 ráno: na tom kúsku asfaltu je kopec sáčkov s tekutým obsahom.

Pre mňa totálne nepochopiteľné.

Podľa údajov katastra spadá táto oblasť (za kameňmi) do k.ú. Devín. Admin, neskúsite prosím osloviť aj ich? MÚ Karlova Ves to zjavne doriešiť nezvláda.
26. november 2016

Admin KV

WhenTheLeveeBreaks, ďakujem Vám za aktualizáciu. Máte pravdu, pozemky nachádzajúce sa pár metrov od vozovky, sú už v katastri MČ Devín. Aj keď sa obávam, že MiÚ Devín na podnet vôbec nezareaguje (63% podnetov v zodpovednosti MiÚ Devín je aktuálne neriešených - oproti tomu, MiÚ Karlova Ves ich má len 7%) podnet im prepošlem. Ak do dvoch týždňov nepríde odpoveď, zodpovednosť opäť presuniem na karloveský Miestny úrad.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
15. december 2016

Admin KV

26.11. bol podnet preposlaný na MiÚ Devín, ktorý 30.11. presunul bez komentára zodpovednosť späť na MiÚ Karlova Ves. Podnet bol preto v ten istý deň ešte raz vrátený na MiÚ Devín, ktorý 5.12. presunul zodpovednosť na bližšie nešpicifikovanú kategóriu "Iné".
Podnet preto vraciam, tak ako som vysvetlil v predchádzajúcom komentári, na riešenie MiÚ Karlova Ves, pretože osadenie funkčných zábran je možné aj v karloveskom katastri. MČ Devín evidentne nemá záujem sa na riešení podnetu podieľať.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
13. február 2018

Zetuzeta Mikletič

Po 4 rokoch je stav rovnaky.. auta tam chodia, zatarasy su znicene, na zemi ostavaju kondomy, sutina z prerabok a iny bordel.. ani tabula s oznacenim chranenej oblasti nepribudla... proste vsetko po starom.. ocakavam, ze podnet oznacite ako VYRIESENY.. skusim este pred volbami starostu - vtedy su vsetci akcni

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania