Račianska-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Robert Pravda 27. februára 2022

Račianska ulica smer do centra od križovatky s Pionierskou je vedená ako dvojprúdova, hoci vjazd od križovatky je iba jedno prúdový. Väčšina vodičov ide v pravom pruhu, avšak vodiči s vyšším sebavedomím jazdia vľavo, čo potom v zúžení pri križovatke so Šuňavcovou spôsobuje kolízne situácie. Myslím, že by bolo zmysluplné ulicu urobiť iba jednoprúdovou s parkovacími miestami a chodníkom pre cyklistov, tak ako je urobená Vajnorská od križovatky s Jarošovou smerom do centra. Pracujem v jednej firme v tejto oblasti. a je tam akútny nedostatok parkovacích miest, tak ako v celej Bratislave. Prípadne by sa táto oblasť mohla označiť ako Park+Ride. Táto ulica v opačnom smere od firmy Infocar je tiež zbytočne dvojprúdova, taktiež by tam mohlo byť množstvo parkovacích miest.

27. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. február 2022

Michal

Dobry den, ak dochadzate a nie ste rezident, dobudovanie parkovacich miest vam velmi nepomoze, nakolko aj tato zona bude zaregulovana parkovacou politikou. Idealne nechat auto niekde na vjazde do mesta a dopravit sa elektrickou, alebo nechat auto na zeleznicnej stanici a prist do mesta autom. My obyvatelia Bratislavy vam budeme vdacni.
28. február 2022

Michal

*a prist do mesta vlakom.
09. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
29. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

riešenie úpravy jazdných pruhov na Račianskej ulici v úseku od Pionierskej po Kraskovu je v procese schvaľovania, predpokladáme vyriešenie v treťom kvartáli roku 2022. Pre žiadosť o tvorbu parkovacích miest by som chcel upozorniť, že Račianska ulica tvorí hlavnú mestskú radiálu, vedie po nej štátna cesta II. triedy číslo 502 a na týchto komunikáciách má prednosť dynamická doprava pred dopravou statickou a ani nie je v záujme bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky zriaďovať parkovacie miesta na takýchto komunikáciách. Samozrejme v prípade dostatku miesta je možné parkovacie miesta vytvoriť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy​

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
29. apríl 2022

Robert Pravda

Odpoveď hodná Bratislavy. Ak je Račianska taká, ako hovoríte ako je možné že vjazd a výjazd v danom úseku je v jednom pruhu. To niekto z magistrátu tam má súkromnú závodnú dráhu na ktorej si polepší o tri miesta v poradí a príde do práce s dobrým pocitom, že na to má.
04. máj 2022

Michal

A aku odpoved by ste si predstavovali?
05. máj 2022

Robert Pravda

Tvárite sa ako inteligent a rozdávate múdre rady, kto má ako chodiť do Bratislavy a neviete pochopiť, že ten jeden pruh by sa dal využiť zmysluplnejšie ako na predbiehanie sa. Ak je tam vjazd a výjazd v jednom pruhu, je dvojprúdová cesta nezmyselná. Čo keby ste vy "Bratislavčania" používali viac bicykle a MHD a nehromadili autá pred panelákmi a takto by ste mohli jazdiť po bezpečných cyklochodníkoch.
05. máj 2022

Michal

S tym, ze by sa mali ludia viac prepravovat bez aut uplne suhlasim. Preto mi nedava zmysel budovat parkovacie miesta, ktore maju presne opacny efekt.
15. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

radi by sme ešte doplnili informácie.
Hlavné mesto má záujem o zmenšenie počtu pruhov, nakoľko ako píšete aj Vy, to nebude mať zásadný vplyv na kapacitu dynamickej dopravy. Cestný správny orgán je v tomto prípade Okresný úrad, ktorý nám projekt zamietol. Mesto sa bude ďalej usilovať o zmenu, ale nevieme predpovedať termín a ani zabezpečiť výsledok, nakoľko je Okresný úrad nezávislý od mesta.
Nakoľko tu už máme iný podnet, tento navrhujeme uzavrieť- https://odkazprestarostu.sk/5591
Zlepšenie parkovania prinesie zavedenie zóny regulovaného parkovania. O jej zavedení budeme komunikovať s obyvateľmi zóny ešte pred jej spustením.
Ako tu ale správne zaznelo, parkovacia politika je určená pre zvýhodnenie rezidentov.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania