Papalášske parkovanie BKIS

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jaro 20. novembra 2014

Chcem upozorniť na papalášske spôsoby BKIS na Židovskej. Pravidelne je tam odparkovaná čierna Škoda Superb s kartičkou "Produkcia", ale aj ďalšie autá s podobnou kartičkou za oknom.

1. Židovská je pešia zóna a parkovanie je dovolené iba na vyhradených parkovacích státiach. Je to miesto, kde prechádza mnoho turistov na hrad a je nekultúrne, ak samotná mestská organizácia toto miesto špatí.
2. Rovnako som si nie vedomý, že by kartička BKIS s logom "Produkcia" znamenala výnimku z dodržiavania predpisov.
3. No a aj keby si niekto z vedenia po tomto podnete výnimku vybavil, príde mi nemiestne, aby za to, že pracuje pre mestskú organizáciu (a tak má prístup k povoleniu) mohol parkovať pod schodmi svojej práce. Mnoho ľudí pracuje v centre a auto odstavia na platenom parkovacom státí alebo používajú MHD. Neviem prečo by mal niekto z BKIS mať výnimku.
4. Keďže to auto tam parkuje denne v pracovnom čase, ide pravdepodobne o súkromné vozidlo (bol by som prekvapený, ak by si BKIS za peniaze daňových poplatníkov kúpilo Superb na "produkciu"). Pritom v okolí parkujúce autá dostávaju bežne papuče, no tomuto "mestskému" sa však vždy vyhli.

Príde mi to ako klasický papalášsky prístup kedy niekto zneužíva svoje postavenie alebo to, že ide o mestskú organizáciu.

Prosím pre to:
1. Primátora, magistrát a vedenie BKIS aby takémuto správaniu zamedzili.
2. Mestskú políciu Staré mesto a šéfku MP p. Zajacovú, aby si uvedomili, že tu nie sú občania rôznych kategórií a treba pristupovať aj k mestským zamestnancom či firmám tak, ako sa pristupuje k bežným ľuďom či firmám.

Ďakujem.

20. november 2014

lejdy

Zavolaj na nich mestskú políciu a re istotu JOJku alebo Markízu, aby si zdokumentoval či ich odtiahnu. Ak nie, chci vysvetlenie a daj reportáž, inač sa nič nezmení.
20. november 2014

het

som zvedavy co zrobi s tym mesto
21. november 2014

Peter

zrobí? :D dobre zrobil :))
21. november 2014

mravec

no neviem , ale mne sa zdá , že tieto vozidlá môžu byť pokutované už len za to , že nedodržali 1,5m voľného miesta na chodníku...
25. november 2014

otazka

ako to dopadlo?
09. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Oslovili sme vedenie BKIS, aby sa k predmetnej veci vyjadrilo ako vyplyva z ich reakcie urobi napravu. Citujeme: "

Vodiči ako aj úsek prevádzky boli na základe podnetu upozornení a poverení zabezpečením dodržiavania zákazu státia na chodníku ako aj kontroly jeho dodržiavania pre zamestnancov a návštevy. Pre parkovanie pred objektom Židovská 1 platí interný zákaz parkovania súkromných vozidiel zamestnancov /vydaný BKIS v kalendárnom roku 2014/.
Pri krátkodobom zastavení (státí) označované vozidlá dovážajúce materiál a návštevy stáli na chodníku v nutnom čase na vyloženie, aby neprekážali v premávke na úzkej komunikácií. Označovanie BKIS bolo po podnete zrušené. Za zastavenie a státie týchto vozidiel zodpovedajú v plnej miere ich vodiči.
Našim záujmom je vyriešiť problém parkujúcich vozidiel, pretože vozidlá obmedzujú nielen pohyb chodcov, ale aj vstup do objektu BKIS. V súčasnosti vozidlá stojace opakovane pred objektom nepatria zamestnancom a nie sú vozidlami BKIS.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou a marketingu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania