Závodná-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení
meno
Alena A 27. februára 2022

Prosím o vytvorenie dopravného zrkadla na odbočke na ulici Závodná k sídlisku. Po hlavnej ceste idú autá aj napriek obytnej oblasti mnoho krát nepovolenou rýchlosťou, na odbočke parkujú autá pri krajnici a preto je problematické vidieť pri odbáčaní zo sídliska prichádzajúce autá.
Nebolo by tiež zbytočné, ak by sa podaril pridať pri obytnej oblasti aj spomalovač.

28. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš návrh k osadeniu spomaľovača a dopravného zrkadla na ul. Závodná v smere k sídlisku. Vašimi podnetmi sa budeme zaoberať a v prípade, že budú vyhodnotené ako opodstatnené, prijmeme patričné opatrenia. Je však potrebné podotknúť, že nezodpovední vodiči, ktorí parkujú svoje vozidlá v križovatke nedodržujú povinnosti vyplývajúce z §25 Zákona č. 8/2009 o cestnej premávke: na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru „T“ na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty. Preto dopravné zrkadlo nevnímame ako vhodné riešenie, lebo tak podporujeme ignorovanie zákona. Táto situácia sa dá riešiť tak, že sa v min. 5 metrovom priestore pred križovatkou na ul. Závodná vyznačí šráfa, na ktorej sa nesmie zastaviť a stáť. Ďakujeme, že nám pomáhate zlepšovať životné podmienky v našej mestskej časti.

ref. dopravy a MK
28. február 2022

Alena A

Dakujem, no nemyslim si ze to pomoze v dostatocnej bezpecnosti pokial sa na tomto useku nedodrzuje povolena rychlost, nielen ze na cestu nevidno.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania