Rozbitá zastávka Borská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Denisa 26. novembra 2014

Dobrý deň, opravte prosím zničenú zastávku Borská. Všetky sklá sú porozbíjané, na ľudí tam prší a fúka vietor. Ďakujem.

26. november 2014

stano

dpb minulo budget na spackanu dubravsku trat.
26. november 2014

LIdka

Urobili to v sobotu doobeda takí traja nabúchaní holohlavci :-( A ohromne sa na tom bavili.
26. november 2014

Admin KV

Lldka, ak ste svedkom takéhoto konania, zavolajte, prosím, políciu.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
27. november 2014

Denisa

Dobrý deň, tiež si myslím, že obyvatelia Karlovej Vsi by sa malii aktívne zaujímať o svoje okolie a v prípade takéhoto činu hneď volať políciu. Spoločne môžeme vybudovať lepšiu BA.
27. november 2014

Lidka

Áno. Je to ušľachtilé a malo by to tak byť.

Nenosím pri sebe vždy telefón. Videla som to z diaľky. To, čo som spozorovala, bolo takto: Keď som tadiaľ prechádzala, mali časť svojej "práce" za sebou. Nemám ostrý zrak, nedokázala by som ich presne popísať.
Traja akože čakali na zastávke smerom do Dúbravky. Keď si mysleli, že ich nikto nepozoruje (obzerali sa), rozkopávali to sklo. Mali veľmi tvrdé údery. Išiel z toho strach. Išli by ste priamo proti trom silným asi 20 - 30-ročným "športovcom"? Na opačnej strane zastávky (do mesta) stáli nejakí ľudia, ale všetci sa radšej tvárili, že nič nevidia, aby "neschytali".
27. november 2014

flurk

A preto bolo "žiadané" zrušiť do jednej všetky telefónne búdky v meste, lebo sme tak pokrokoví, že predsa "každý má už mobil". A takí zaostalí Rakúšania pár minút od nášho mesta, ich majú ešte dnes na každom rohu v každej ich "diere" (tá každá diera znamená len malú obec, vždy o 5 tried úhľadnejšiu od BA) - a tie automaty aj na mince, aj na telefónne a platobné karty a bezplatne na núdzové hovory.
No v tom spomínanom AT aj vidieť policajné hliadky - aj pešie, aj motorizované, a tuším že aj na bicykloch. A tie policajné hliadky na rozdiel od našich neviditelných, nie sú slepé voči priestupkom.
Takže asi tolko, ako by to mohlo fungovať. Tiež nemám vždy pri sebe mobil. A tie zastávky ostanú ešte dlho neopravené...tiež máme v našej MČ také porozbíjané cez polroka a tiež hlásené. Keď už sa ich mesto rozhodlo osadiť zo skla, tak by sa malo snažiť o ich ochranu a údržbu.
A hentakých vandalov je potrebné príslušne platenými orgánmi vysledovať a poriadne potrestať - vysoká pokuta, verejná hanba a basa aspoň na polroka, lebo takto sa im nič nestane, keď je v BA MP a PP nečinná. Aj keby v takomto prípade niekto hneď volal, tak odkundesi sa na mieste neostanú rozprávať ďalších 10 minút.
Je to tu u nás už príliš dlho, celé akosi naopak, táto ochrana-neochrana verejného poriadku.
28. november 2014

Lidka

Žiaľ, musím sa s Vami podeliť o ďalšiu skúsenosť:

Včera večer som cestovala električkou z mesta. Všetky električkové zastávky v Karlovej Vsi sú (obojsmerne) poškodené. Nie sú všade vybité sklá, ale vidno na nich pokusy "tiež športovcov". Asi by bolo dobré (aj keď je to finančne oveľa náročnejšie) v budúcnosti uvažovať s nerozbitnými sklami. Alebo na zastávkach nastaviť fotopasce.
18. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den
dakujeme za Vas podnet. Informovali sme prislusne Oddelenie, ktore celu zalezitost preveri a podla toho sa rozhodne ci to bude opravovat magistrat, alebo upozorni na zistene nedostatky Dopravny podnik.

Oddelenie marketingu a vztahov s verejnostou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. január 2015

Roman

Hm, to by nasi mestski policajti nemohli vysedavat v kvetinarstve pri OD centrum a rehlit sa ze:"uz tu sedime hodinu"...ale robit si svoju robotu. To sa tyka aj vyhadzovania bezdomovcov z podchodu na Borskej, deti sa tade boja chodit zo skoly ci na kruzky....
18. august 2015

Denisa

Je lepsie robit zastavky s plechom, ako ste ho už niekam dali, ako so sklom, ktore sa da rozbit. Mohli by ste uz dokoncit aj dalsie rozbite zastavky plechom. Ked tam nie su kamery a ludia nemaju rozum..
11. september 2016

Michal Molčányi

Rozbité sklá boli nahradené kovovými tabuľami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania