Zlomené zábradlie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 06. januára 2012

Na križovatke Vajnorskej cesty a ulice Odbojárov sa nachádza zlomené dopravné zábradlie. Ohnuté zábradlie zužuje chodník a trčia z neho nebezpečné kovové časti. Práve v zimnom období by tu mohlo ľahko dojsť k úrazu.

01. február 2012

andy711

Zdravím. No musím konštatovať, že tak ako v mnohých iných prípadoch, aj v tejto súvislosti je fascinujúca neschopnosť úradníkov na magistráte promptne riešiť takéto triviálne záležitosti. Som zvedavý ešte koľko týždňov nás bude prinajlepšom obmedzovať toto zničené zábradlie (ostrý zlomkený stĺpik však chodcov naozaj ohrozuje). Ja viem, chodec je predsa v Bratislave to posledné...
01. február 2012

Odkazprestarostu.sk

Ďakujeme za Váš komentár, podnet sme opätovne zaslali Magistrátu hlavného mesta.
01. február 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
podnet som pred časom zasielal na magistrát, zatiaľ prišla odpoveď, že nemajú vybraného dodávateľa týchto služieb.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
01. február 2012

Odkazprestarostu.sk

Ďakujeme za informáciu.
09. február 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe e - mailu zo dňa 1.2.2012, ktorý sa týka opravy poškodeného zábradlia na Vajnorskej ulici v Bratislave, Vám oznamujeme, že realizáciu zabezpečíme podľa pridelených finančných prostriedkov a po zazmluvnení partnera na výrobu a montáž dopravného zábradlia, nakoľko bývalý zazmluvnený partner odstúpil od zmluvy.

S pozdravom

Matúš Orth
dispečing Oddelenia cestného hospodárstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
09. február 2012

Motuz

A ako podla ANDY711 ma urad riesit to ze nema partnera na vyrobu a montaz dopravneho zabradlia a zvodidiel? Podklady pre verejnu sutaz predsa nejaky cas trvaju a samotna sutaz tiez a ak ma byt dodavatel skutocne zodpovedny tak prave podklady do sutaze predchadzaju tomu, aby sa vybral dodavatel nespravny, ktory si nebude svoje povinnosti riesit tak, ako by sa na hlavne mesto patrilo. Chodte tam sam a opravte to. Ak sa citite po dobu prebiehajucej sutaze ohrozeny poskodenym dopravnym zabradlim, pouzivajte druhy chodnik, na opacnej strane vozovky, to ze si pridate pohyb len prospeje Vasmu zdraviu. Tretím riesenim je zakupit si osobne motorove vozidlo a vobec nemusite chodniky pouzivat. Ak sa vam ani jedno riesenie nepaci, tak potom tu nekricte aky je urad neschopny, ked Vy nieste ochotny sa obmedzit ked citite taketo bezprostredne ohrozenie zivota jednym stlpikom trciacim z chodnika. Dufam ze nabuduce napisete, ze Vam vadia obrubniky, lebo o ne zakopavate. Prajem prijemny den.
15. február 2012

andy711

Tak s takouto logikou Motuz môžete spokojne fungovať len na Slovensku. Vám sa zdá normálne aby takéto v podstate banálne problémy mesto riešilo niekoľko týždňov a zatiaľ sa na tomto, pre peších frekventovanom mieste, mohli ľudia každý deň zraniť? Vaše navrhované pseudoriešenia ani nemá význam komentovať. Prinajlepšom pravdepodobne ani nepoznáte situáciu na mieste. Len si dovolím pripomenúť že si platíme nemalé dane za ktoré máme aj od miestenej správy dostávať služby, vrátane údržby, bezpečnosti a verejného poriadku. To naozaj musí Slovák prežiť istý čas v civilizovanom zahraničí, aby sa zvýšila pravdepodobnosť že pochopí ako sa tam takéto záležitosti riešia?
28. február 2012

lenqa

Dobry den prajem. Zabradlie je v tomto stave od polky decembra minuleho roku. Takze to nie je otazka niekolkych tyzdnov ale uz mesiacov. Navyse situacia s poskodenymi zabradliami je na viacerych miestach v Bratislave rovnako zufala. Je pre mna nepochopitelne, ze mesto nema na taketo pripady riesienie a situacia sa "riesi" az na podnet obcanov. Inak plne suhlasim s komentarom od andyho.
12. marec 2012

fero

stále len výhovorky úplnej neschopnosti mesta riešiť promtne problémy, toto nie je v meste jediný príprad
14. marec 2012

lenqa

Dobry den pan Orth,
dovolte mi informovat Vas, ze pravdepodobne v priebehu uplynuleho vikendu sa odohrala na danom mieste dalsia dopravna nehoda, a zabradlie nadobudlo "novy tvar". Pevne dufam, ze zabradlie bude mozne coskoro opravit. Nie je to len otazka vzhladu ale aj bezpecnosti chodcov. Pekny den.
15. marec 2012

andy711

Dobrý deň pán Orth. Zatiaľ touto cestou: vzhľadom k tomu, že sa situácia zmenila len k horšiemu a ostrý zvyšok stĺpika naďalej ohrozuje chodcov navrhujem Vám, že zábradlie odstránim svojpomocne. Následne ho spolu s faktúrou za s tým spojené náklady prinesiem Vám, resp. Vašim nadriadením priamo do kancelárie. Nekonanie magistrátu už totiž považujem za aroganciu. Myslím, že za mnohých Bratislavčanov môžem konštatovať že je sotva možné prepodkladať, riešenie oveľa podstatnejších a systémových problémov mesta, ak nie je Magistrát schopný viac ako 3 mesiace vyriešiť takúto banalitu.
20. jún 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
podľa mojich informácií bolo zdeformované zábradlie v uplynulých dňoch odstránené.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
20. jún 2012

lennqa

Dobry den pan Tettinger,

dakujeme za informaciu. Chcem sa opytat, ci bude zaroven osadene aj nove zabradlie. Dakujem.
20. jún 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
žiaľ, na toto vám neviem odpovedať. Ako už z predchádzajúcej diskusie vyplýva, toto je otázka, ktorú musí zodpovedať magistrát ako správca komunikácie.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
22. jún 2012

lennqa

Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania