Križovatka Červený kríž

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 05. mája 2016

Dobrý deň,

píšem za viacerých obyvateľov ulice Mošovského a priľahlých ulíc, ktorí každé ráno riskujú svoje životy a životy svojich príbuzných na totálne neprehľadnej a chaotickej križovatke Červený kríž. Neviem dokedy budete čakať s neriešením tejto situácie ale mám pocit že kým tam niekoho nezabije tak sa bude mesto len prizerať. K tomuto mailu ma doviedla ďalšia z početných havárii na tejto križovatke ktorá sa stala pár minút pred písaním tohto mailu.

Križovatka Červený kríž je problematická z nasledujúcich faktorov:
1. taxíky sú odstavené aj na mieste vyznačenej zebry a tým zabraňujú vo výhľade na komunikáciu
2.rodičia detí ktorí svoje ratolesti vysádzajú v strede križovatky (niet sa čo čudovať však križovatka nemá ani vodorovné značenie a vyzerá ako odstavné parkovisko)
3. križovatku využívajú návštevníci hotela ALBRECHT
3. prítomnosť dvoch zastávok MHD
4. základná škola

Viem že už viacerí občania sa sťažovali na túto križovatku, ale zatiaľ nedošlo k napraveniu.
Ak sa pýtate prečo po rokoch nastal problém je to z dôvodu zjednosmernenia v opačnom smere ulice Broskyňová pred myslím rokom a pol, ktorá predtým všetky autá prichádzajúce po Ulici Myjavská (zberná ulica pre všetky okolité ulice) smerom na Červený kríž odklonila a napojila na Ulicu Mudroňova. Po novom musia všetky autá idúce po ulici Myjavská ísť priamo na Červený kríž. Desiatky rokov fungovala táto oblasť bez problémov, preto stojí za zváženie vrátenie do pôvodného stavu,

Žiadam Vás o analyzovanie a riešenie situácie na tejto križovatke, o zváženie lepšieho značenia a hlavne prehodnotenia smeru zjednosmernenia Broskyňovej ulice. Vrátiť smer ulice naspäť tj. smerom z Myjavskej ulice na Mudroňovú ulicu. Prikladám aj nákres v prílohe emailu.

Za občanov ulice Mošovského a okolitých ulíc

12. január 2012

danka

Dobrý deň,
súhlasím s názorom obyvateľa tejto lokality. Chodím cez spomínanú križovaťku každé ráno a je len otázkou času, kedy v neprehľadnej križovatke budem účastníkom dopravnej nehody. Prejsť z Myjavskej ulice na ulicu Slávičie údolie cez križovatku Červený Kríž je denná hra "ruská ruleta". Nielen autá stojace v strede križovatky, ale aj clonenie výhľadu vpravo parkujúcimi autami na vyznačenej zebre zvyšuje riziko kolízií. Presmerovanie Broskyňovej ulice by tento problém znovu vyriešilo. Rovnako je potrebné jednoznačné vodorovné vyznačenie križovatky.
S pozdravom
12. január 2012

vodič

Určite súhlasím s opačným zjednosmernením ulice Broskyňová a ulice Myjavská (v časti Červený Kríž po ul. Broskyňová). Vďaka takémuto riešeniu by sa zlepšila dopravná situácia v nasledujúcom:
1. Výrazné odľahčenie dopravy na Červenom Kríži (ČK)
2. Bezpečnejšie odbočenie vozidiel smerujúcich z Myjavskej ul. na ČK (na konci Broskyňovej ul.)
3. Bezpečnejšie vystupovanie z prostriedkov MHD na ČK ako aj detí vystupúcich z aut do ZŠ
4. Jednoduchší prístup a parkovanie vozidiel k Materskej škole na ul. Myjavská - smer dole kopcom z ČK
5. V prípade snehu sa vozidlá z Myjavskej vyhnú stŕmemu zaverečnému stúpaniu na ČK
27. január 2013

juro

ja mať vaše problémy a peniaze šumiho-tam sa stále chodilo opatrne,sem tam prejde fitipadli,ale naňho nemajú ani policajti lebo má v peňaženke synáčik viac ako ročný plat toho nešťastníka v uniforme
15. október 2013

andrej

Zdravím, tiež chodím často cez túto križovatku. Minimálne by malo byť zakázané autám parkovať v strede ČK. Vodič potom nevidí žiadne autá ktoré prichádzajú z Búdkovej!
05. máj 2016

Katarína Ovseníková

a táto neprehľadná križovatka nikomu nevadí, v zákrute presne pred prechodom parkuje min 7 rokov vysoká dodávka a nie je vôbec vidno či ide dáke auto
a hoc kedy parkuje auto aj z druhej strany, takže keď chcete prejsť po prechode nevidíte ani na jednu stranu !
04. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Májek,

ďakujeme za Váš podnet.

Pri spätnej kontrole neriešených podnetov sme Vašu správu preverili. Chceli sme Vás informovať, že sme sa pre časový rámec podania podnetu rozhodli podnet klasifikovať ako “Uzavretý”. Za neskoré spracovanie sa ospravedlňujeme. Podnety a pripomienky obyvateľov mestskej časti pre nás tvoria hodnotnú spätnú väzbu. Na komunikácii a transparentnosti v tejto oblasti budeme aktívne pracovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.

S pozdravom

Samuel Zahradník, Oddelenie komunikácie, Miestny úrad Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania