Saratovská-navrh na zmenu nazvu ulice

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý

Rad by som vyzval na premenovanie Saratovskej ulice. V aktualne prebiehajucom vojenskom konflikte startuju lietadla zo Saratovskej zakladne a bombarduju civilne ciele. Ulica dostala nazov v roku 1975 po meste Saratov, ziaden suvis som ake nenasiel s Bratislavou / Dubravkou (predtym sa tato ulica volala Benkova), taktiez aj zastavka MHD sa premenovala nedavno na Podvornice. Navrh na premenovanie OD Saratov bol uz taktiez odoslany.

29. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Premenovanie existujúcich ulíc však nie je jednoduchý proces a ani samotní občania nemajú na takéto zmeny jednotný názor. Takmer vždy v takomto prípade s tým významná časť obyvateľov nesúhlasí a bude proti premenovaniu. Otázne je či vy sám bývate na tejto ulici alebo robíte gesto na úkor obyvateľov Saratovskej. Okrem nutnosti výmeny osobných dokladov všetkých obyvateľov z dotknutej oblasti nadväzuje na neho napríklad aj nahlásenie zmeny adresy pre zasielanie pošty, zmeny v cestovných poriadkoch mestskej dopravy a pod.
V súvislosti s jesennými komunálnymi voľbami je nateraz už premenovanie a aj pomenovávanie nových ulíc zastavené, po októbrových voľbách je možno váš návrh podať na miestny úrad [email protected]
Každý návrh musí byť prerokovaný v názvoslovnej komisii, po jeho schválení komisiou predložený na schválenie miestnym zastupiteľstvom a následne aj mestským zastupiteľstvom.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
30. marec 2022

Vlado P.

Starostovia a iní predstavitelia sú často členmi parlamentných politických strán. Nezávisle od tohto podnetu a jednej konkrétnej ulice by cez nich mestá mohli zatlačiť na prijatie zákona, ktorý by prípadné premenovanie ulice alebo námestia uľahčil. Nové doklady zadarmo, automatická zmena kontaktu v sociálnej a zdravotných poisťovniach, bankách, katastri atď.

(Menej vážne: stačí pridať k označeniu ulice tabuľku "Bývalá ...".)
14. apríl 2022

Ján Protič

Obidve ulice na ktorych som mal doteraz trvaly pobyt boli v ramci velkej denominacie ulic v roku 1991 a 1992 premenovane. Netusim ci s tym vtedy bol problem alebo naopak preco je s tym teraz problem. Co sa tyka dokladov bolo by dobre posilnit kapacitu oddeleni, napr. z Bratislavy si ludia chodia robit pas do Malaciek aby sa vyhli cakaniu. Samozrejme zmena by mala byt bezplatna v pripade denominacie, aj tak sa pripravuju nove OP s aktualizovanym cipom a certifikatom. Premenovana ulica by sa mohla volat napr. Mariupolska alebo Hrdinov Mariupolu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania