Predvianočná nevýzdoba = šedivosť Ružinova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
jass 01. decembra 2014

Žiadam informácie o termíne, kedy bude pred Vianocami znova vyzdobená táto časť Ružinova?
Na rozdiel od minulosti, kedy výzdoba skrášľovala tieto miesta v adventnom - predvianočnom období aj cez deň, aj po večeroch po jej rozsvietení, je súčasná Ružinovská ulica (s desiatkami tisícov obyvateľov bývajúcich na priľahlých sídliskách, pár krokov peši od nej) i Ružinov ako taký, v ostatných rokoch len smutný sivý kút mesta.
Síce počnúc miestnym starostom, úradníkmi, ružinovskými médiami TVR a Ružinovské Echo (aj tu usídlenou vládnou stranou Smer-SD), všetci sa roky chvália aká je toto významná časť mesta, ako tu sídlia najbohatšie významné spoločnosti (Slovnaft, SPP, Orange, Telekom, IBM,..) aký je Ružinov zelený (len vďaka dávnejšej minulosti, postupne sa však zo zelene výstavbou uberá), no čo z toho máme my, obyvatelia?

Okrem bežných lámp, oneskorene sa zažínajúcich, nám tu staticky po večeroch svietia do priestoru už len neželané reklamné bigboardy.
Aj v tomto tu máme od úradníckych správcov a volených predstaviteľov Ružinova, pre miestnych obyvateľov len trend zhoršovania. Ružinov vyzerá hlavne v takomto sychravom a zimnom období, ako nejaká žalostná diera v rozvojovej krajine postihnutej úpadkom, korupciou, či inými nešťastiami.
Aspoň vianočná svetelná výzdoba by tu sčasti pomohla navodiť opticky iný vnem.

P.S. Priložené foto: nielen v týchto miestach boli v nedávnej minulosti rozmiestňované vianočné svetelné výzdoby (fotené včera, nedeľa popoludní okolo 16:mm hod, bez zvýšenej premávky áut).

01. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Pokiaľ ide o hlavné cestné ťahy na tieto dávalo vianočné osvetlenie hlavné mesto.


kancelária starostu
01. december 2014

jass

Rád by som poďakoval za rýchlu odpoveď, no pripomína mi len štandardné alibi-vyjadrenie vytiahnuté zo šuflíka: "to nie my, to druhí".

Môže teda mestská časť Ružinov predvianočne vyzdobiť Ružinov?
Prosím zároveň úrady o to, aby medzi sebou spolupracovali, aby si pred sebou nevytvárali zátarasy v momente prvého náznaku, kedy niečo v našej mestskej časti robil magistrát, kedy verejný priestor patrí "súkromníkovi" (lebo úradníci mu to predtým odklepli za pár drobných) a podobne.
Naša bohatá mestská časť bohatého mesta má na takúto výzdobu iste svoje zdroje, aj spôsoby ako spolupracovať s veľkofirmami tu pôsobacimi, ak tie zdroje už minula na iné, teda na "nutné" zvýšené osobné dávky, napríklad na zvyšovanie svojich platov akútne dva dni po voľbách... http://bratislava.sme.sk/c/7517334/staronovy-starosta-ruzinova-si-mesacne-prilepsi.html
Zaujíma sa vôbec niekto z úradu o život obyvateľov a o miesta a priestory Ružinova? Všeobecná občianska požiadavka je totiž úplne iná, než ako to tu vyzerá. Má tam vôbec na druhý deň po voľbách niekto záujem o "miestneho občana"?

http://www.bratislava.sk/vianocna-vyzdoba-dotvara-predvianocnu-atmosferu-v-meste/d-11039705/p1=11051586
"Vianočná výzdoba dotvára predvianočnú atmosféru v meste
Postupom času sa vianočná výzdoba rozširovala aj mimo historického centra mesta. ...
Po nežnej revolúcii v roku 1990 sa pristúpilo k systémovému riešeniu slávnostnej iluminácie, teda k rozdeleniu kompetencií podľa územného členenia Bratislavy a zapojenia mestských častí, firiem, podnikateľov a obchodných centier. "

Ako sa zapojila či zapojí tento rok naša mestská časť na území našej miestnej časti Ružinov?
02. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť Ružinov nemá v rozpočte aktuálne vyčlenené peniaze na vianočnú výzdobu, nevylučujeme však, že v ďalších rokoch výzdobu objednáme. V súčasnosti je vianočný stromček a veľký adventný veniec pred domom kultúry Ružinov, kde sa koná každú adventnú nedeľu podujatie Advent v Ružinove.

kancelária starostu
02. december 2014

rea pindiríni

bravo,treba poukazovať aj na takéto ignorácie voči voličom aj nevoličom,daňovým poplatníkom a obyvateľom,ktorí sa od čias tzv.komunistov nedočkali krajších výzdob,lepších obchodov a lepšieho verejného poriadku!
02. december 2014

jass

RE 2. odpoveď kancelárie starostu>
Avšak to malé miestečko s jedným stromčekom na rozpadnutých a vyjazdených chodníkoch (okolie DK Ružinova je dlhodobo rovnako katastrofické, ako samotná priľahlá ruina ex-OD Ružinov-Prior, takzvaná "Hirošima, k októbru 2014: Vyriešené" - citát D. Pekára),
nám však predmetné miesta neosvetlí. Ostanú šedé a na pohľad žalostne mizerné. Ako píšete, prinajmenšom ešte ďalšie roky.

Keď tam nikto nevedel v lete, že v decembri príde predvianočný a vianočný čas, tak ani nevyčlenil peniaze na výzdobu týchto hlavných miestnych ťahov. A potom tam asi kolektív "niekoho" zvážil, že peňazí je v Ružinove prebytok, všetko je už hotové, a tak sa zvýšilo staronovému starostovi o 8052 EUR hrubého ročne (nie superhrubého).
Nato sa hneď našli zdroje, koncom novembra 2014. To je o 32208 EUR viac za 4-ročné obdobie (ak mu teda o rok, dva, tri, zas nepozvyšujete) a to by nám celkom slušne adventne osvietilo na jeden mesiac v roku, určité žalostné miesta Pošne, Trávnikov, Ostredkov či Štrkovca - pozdĺž Ružinovskej .

Kedy konečne pribudne na stránku MČ Ružinov aj časť Hlasovanie, pri zasadnutí z 27.11.2014? Stále tam akosi chýba, na rozdiel od iných zasadnutí netušíme, kto z poslancov ako hlasoval aj za tento ročný plat novonastúpeného starostarostu 44160 EUR ročne.
Aby sme vedeli, koho sme si zvolili a ako prvýraz za čo hlasovali.
http://www.ruzinov.sk/sk/zastupitelstvo/zasadnutie/id:318
02. december 2014

jass

Ešte by sme mohli pokračovať, kto relevantne významný sa u nás usídlil - (a MČ ani s nimi nespolupracuje na predvianočnom osvetlení a výzdobe Ružinova, ani nič iné z toho pre miestnych rezidentov), napríklad :
Slovenská sporiteľňa (sídlo Tomášikova ul),
tiež SACR, štátna príspevková Slovenská agentúra pre cestovný ruch (ul. Dr. V. Clementisa http://www.sacr.sk/sacr/o-nas/o-nas/ - aj predseda vlády ich má rád) - tá má propagovať celé Slovensko, teda i hejo hlavné mesto, ale ako sa jej to môže dariť (nedarí...), keď ani samotný Ružinov kde sídlia, sa nemá čím pochváliť?
Či si tu pofotíme prebujnelé bilbordy, k tomu nelegálne reklamy, deravé krivé jamové štrkové chodníky, na nich s autami a cyklistami ohrozujúcich chodcov, ničenú zeleň, desiatky zbytočných hazardových pracích herní, tisíce CP-pendling áut odstavených po našich sídliskách, tony hnijúceho opadaného neodhrabaného mokrého lístia, bezdomovcov a tulákov z celej SR posedávajúcich popíjajúc fajčiac na našich lavičkách, či vo dne v noci vyberajúcich tunajšie kontajnery, odfotíme výstupy z hlukomerov 65-75 dBa 80-85 dBc, a takto sa budeme vystatovať našimi miestotvornými prvkami? Skutočne lákavé pre turistu, ktorý sa v Bratislave ocitá len na deň,dva - a čo ešte pre nás, ktorí tu v takomto stave musíme žiť celoročne a dlhodobo. Vďaka našim plateným predstaviteľom v službe občanom.
03. december 2014

jass

Niekto kliká "áno", v časti že "Považuje odpoveď samosprávy za postačujúcu" - nuž asi mu stačí takýto stav našich vecí a ulíc. Niekto nám z kancelárie starostu odpovedal: vieme tak, že tieto predvianoce a Vianoce už Ružinov krajšie ani nádejnejšie vyzerať nebude, a vieme že nikto nič v tomto smere v našej mestskej časti na MÚ a na zasadaní poslancov nerobil, tak isto ako nič nerobili na Magistráte. Ani im to počas posledných volebných období nenapadlo.
Čo tak si spätne prečítať vlastné predvolebné báchorky? "Krajší Ružinov, pokojnejšie, lepšie, dôstojnejšie miesto na život, vieme čo treba spraviť" (ale my to nespravíme) .... a stovky ďalších.

Jediné čo sa v tejto záležitosti mení, je horúci zemiak zodpovednosti, momentálne hodený takto
Zodpovednosť za riešenie: 1) MÚ Ružinov 2) Magistrát hlavného mesta
04. december 2014

jass

No ani to zbavenie sa zodpovednosti MÚ Ružinova za výzdobu Ružinova, a vyhovorenie sa na Magistrát nie je príliš domyslené, pretože, kto nám to doteraz sedel multifunkčne aj v Mestskom zastupiteľstve hl. m. SR Bratislavy? Pozrime sa na nich menovite, ešte pár dní tam sedia (2010-2014):
Ing. Dušan Pekár (starosta Ružinova), Ing. Slavomír Drozd, Ing. Jarmila Tvrdá, JUDr. Ivo Nesrovnal.. atď, všetci akože Ružinovčania zvolení z Ružinova, platení multiplicitne na X mestských funkciách. Ďakujeme za krásy predvianoc Ružinova 2014, ktoré možno vidieť asi najvýraznejšie na Vašich účtoch vo výplatných termínoch.
http://chod.sk/bgp62
19. december 2014

bd

Namiesto vianočnej výzdoby, opravených chodníkov, bezpečných chodníkov zbavených áut, nám sem takzvaná samospráva posiela tesne pred Vianocami na celé hodiny a dni mechanizmy hlučné tak, ako nízko letiace vrtuľníky, a ako vianočný darček nám sem starosta Pekár povolil ďalšiu nevyžiadanú výstavbu 8-podlažného baráka namiesto pôvodnej zelene desiatok stromov+trávnika+chodníka!
V rozpore s jeho mandátom, s ktorým sa na toto miesto nešťastnou náhodou dostal - toto je v jeho podaní ten prezentovaný boj s nežiadúcou zástavbou do ustálených sídlisk.
Odkedy tu pôsobí, je z Ružinova jedno nekonečne hlučné, prašné miesto, prekračujúce všetky povolené zdravotné normy. Zapratané, neudržiavané a nebezpečné miesto pre život, .
Toto rozhodne nemá nič spoločné s dobrou správou vecí vo verejnom záujme! Miestnych obyvateľov nemá tento prisťahovalec za nič, a už duplom nie ich záujmy, keď po ňom ostávajú takéto bezočivé nepovolané nezvratné rozhodnutia a výsledky. Napriek všetkým protestom, robí si bez zmeny čo len chce on a jeho podporení spriaznenci v stavebnom lumpenpodnikaní.
22. december 2014

jass

Ako vyzerá ultimatívna svetelná výzdoba jedným stromčekom a polkou venca pre celú mestskú časť?
Smútočný veniec v smutnom údolí - symbolizujúci chatrné prostredie a stav Ružinova.
Dom kultúry bez kultúrnosti celého okolia (bývalá ústredná časť Ružinovčanov - pôvodne námestie vyhradené chodcom + obchodom + kultúre + prechádzkam, oddychu + spoločenským udalostiam vrátane Vianočných trhov); viac v dnešnej reakcii nižšie a v externej galérii.
22. december 2014

jass

Stav riešenia podnetu "V riešení" = Výzdoba ostala len na tomto jednom odporúčanom mieste, pre celý Ružinov jeden stromček, jeden veniec s 2 nesvietiacimi žiarovkami zo 4, jedna zavretá drevená búda, obrázková tematická plagáto-rohož.
V tomto biednom prostredí ide o stromček "sám vojak v poli" (hoci ten je inak celkom pekný) a najmä o pietny veniec žalostných reálií nášho životného priestoru.
Zavretá búda s ničím, je tiež vydareným príznačným symbolom.

Na dané miesto výzdoby Ružinova, treba občanovi aj nejak prísť, pozrime si decembrové detaily posledných sekúnd chôdze k nemu: rozbité špinavé schodisko, autá nalepené na ďalších schodoch, vyjazdená tráva od áut, zničená tráva od cirkusu, okolo celého domu kultúry stáleprítomnými vozmi vyjazdený povrch bývalého chodníka až do jám a kráterov, kopec odpadkov, starého lístia (to jediné MOŽNO čiastočne zmizlo, zvyšok bez šance zlepšenia), plno áut vôkol celého DK na vyvýšenom chodníku - vraj len s povolením Cultusu (celkovo typicky +- 30 vozidiel), hneď pod nápisom "Dom kultúry" v kríkoch nocľažisko - brloh tulákov so zvrškami, priamo pár krokov od očakávanej výzdoby, kde sa v scenérii za ňou týčia ohavné bigbordy či megabordy (z ich množstva by mala mať MČ za mnohé roky hyzdenia kráľovské a viditeľné príjmy; nuž asi len boli inam alternatívne nasmerované).
K tomu strašidelná ruina torza bývalého obchodného domu - vraj "Hirošima vyriešená" (poznámka pre pána starostu, toto nie je vyriešenie, a mesto Hirošima vyzerá napriek ničivému výbuchu atómovej bomby 500x krajšie ako Ružinov v správe súčasnej, resp. ostatných 15 rokov)....

Za takýto stav neďakujeme, ani si ho nijak nezaslúžime. Toto pôvodným Ružinovčanom nestačí, ani nikdy stačiť nebude, takéto zanedbanie a do očí bijúce odfláknutosti.
V galérii 37 fotiek, na rozkliknutie aj do viditeľných detailov:
http://imgbox.com/g/O0jZVSMcwP
07. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

osvetlenie hlavného dopravného ťahu je síce v majetku hlavného mesta, tak ako takmer všetko verejné osvetlenie, ktoré spravuje spol. Siemens. To však nebráni tomu, aby mestská časť zabezpečila vianočnú výzdobu tak ako to robí na iných miestach a ako to robí inde. Naozaj nie je povinnosťou hlavného mesta zabezpečovať vianočnú výzdobu v mestských častiach a ani to nerobí - okrem osvetlenia Vianočného stromčeka na Hlavnom námestí.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
26. december 2015

Tato

Machometáni si žiadnu výzdobu neželajú a basta...
26. november 2019

Ružinov - Prievoz

Nový starosta a vracia sa aj vianočné osvetlenie viď foto čím by som označil podnet za vyriešený.
27. november 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Ďakujeme za informáciu a podnet uzatvárame

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
30. november 2019

jass

Ešte by som sa tak s uzatváraním vyriešeného podnetu neponáhľal. Na reklamovanom fotenom území dodnes nevisí jediná vianočná ozdoba. Počkajme si, keď tu bude, tipujem že tak najskôr o dva roky. Ak niekto reklamoval iné nevyzdobené územie a PR článok pána vymeneného starostu sa mu presne trafil do jeho pokrytia, tak tam môže zahlásiť, že má podnet uzavretý. Niečo sa deje (pomyslí si fanúšik p. Chrena), ale len v malej a inej časti Ružinova, a zrovna tam kde nikto necekol, všetci tam boli s nevýzdobou a šeďou v poriadku. To ja zas budem čakať minimálne do polovice jeho funkčného obdobia, kedy sa tu konečne s niečím pohne. P.S. chodníky sú tu po ďalších piatich rokoch hlivenia zodpovedných stále a ešte viac vydraté, popraskané, pokrivené, kráterové, vyzobané, a najmä vyjazdené do štrkopieskov (od jazdiacich ťažkých áut, kosačiek a iných pojazdných motorových mechanizmov posielaných sem od mestskej časti Ružinov a ich RPVPS takmer každodenne -to je "ich trasa" ).
P. S: k ďalším starým záležitostiam vyššie spomenutým. Je to územie nikoho, žije tu len pár (snáď i desiatok?) tisíc Ružinovčanov, ktorí nemajú ani len jednoduchý bezpečný rozumný priechod pešo smerom na Avion, treba obchádzať nemožné predĺžené trasy popri najrušnejšej vozovke a prejazde, aby nás nečapli policajti s pokutou za prechod cez železnicu.
Také, že podjazd a ďalej podzemný, či nadzemne krytý bežiaci chodník (od konečnej autobusov 39 smerom na Avion) nikoho nenapadol, asi 60 rokov po ich vynájdení. Vyspelá krajina, vyspelé hlavné mesto, vyspelá a bohatá mestská časť. Razom by ubudli denne minimálne stovky áut, lebo ani žiaden priamy spoj MHD tam nejde, nákup si človek musí odtrepať v rukách sám, alebo odšlapať pol cesty peši + cvakať drahé lístky na zvyšok polcesty v preplnenenej MHD, alebo ideálne na smiešnych 1,5 km (jeden smer, tj celkom 2-3 km) ísť rezignovane zas raz autom...
02. december 2019

jass

Podnet reflektuje územie od križovatky Tomášikovej s Ružinovskou až po konečnú električiek. Tento podnet nie je vôbec vyriešený. Na tomto území neboli stále zavesené žiadne výzdoby (chodníky, cesty, električkové trasy, lampy - nič). Takže môj podnet bol neadekvátne predčasne uzavretý.Žiadam zmeniť tento omylný stav.
07. december 2019

jass

Niekto si sem prišiel falošne honiť triko v prospech M.Chrena, zaujímavé s akou expresnou reakčnou vervou bol tento falošný oznam akceptovaný. Naopak moje pripomienky zadávateľa podnetu sú to zahodené, ignorované vyše týždňa.

Niekto asi nevie čítať, ani rozlišovať, ktorý úsek zachytáva dostatočný počet sem poskytnutých fotografií i označená mapa. Podnet začína vetou "Žiadam informácie o termíne, kedy bude pred Vianocami znova vyzdobená táto časť Ružinova?" TÁTO ČASŤ!!! Nie žiadna iná, o dva kilometre ďalej...
Zaujímalo by ma tiež, kto si dal tú prácu vykopať 5 rokov zašitý príspevok, aby sa naň nalepil s nepravdivým zavádzajúcim uzatváraním... Asi niekto z Tornaľe, Hnúšte, Prievidze či Námestova sa nevyzná v lokalitách Ružinova a v zobrazovaných úsekoch domácimi obyvateľmi a zanáša sem svoj chaoticky lživý šum.

cestina20.cz/slovnik/honit-si-triko/
11. december 2019

Odkaz pre starostu

Vážený jass,

myslím, že OpS nie je platforma vhodná na vylievanie si srdiečka, opisovanie kadejakých konšpirácií a nadávanie na ľudí z iných miest, to si prosím môžete nabudúce odpustiť. Je veľmi zaujímavé, že 5 rokov ste si ani nespomenuli na tento podnet, ale zrazu keď Vám niekto týždeň neodpovie tak už je oheň na streche, vidieť, že ste zapálený pre vec.

Veľmi rád tento podnet otvorím a prepošlem samospráve na riešenie nakoľko mi tiež záleží na tom, ako Ružinov vyzerá.

Ešte jedna poznámka - nemusíte v komentároch spomínať viacero problémov, podnet sa vždy bude týkať vždy len jedného, toho, kvôli ktorému bol podnet vytvorený. Čiže ostatné problémy ostanú nevyslyšané. Pre každý problém prosím vytvorte samostatný podnet

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
12. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tohtoročné vianočné osvetlenie sme realizovali v rámci našich možností. V budúcnosti plánujeme rozšíriť vianočné osvetlenie aj na iné ulice. Ružinovská ulica je od kultúrneho domu Ružinov smero k trhovisku Miletičová vyzdobená, rovnako aj Košická a Galvaniho. Po uplynulé roky nebolo v Ružinove žiadne vianočné osvetlenie na komunikáciach, preto sme vďačný, že sa nám zatiaľ podarilo osvetliť aspoň tieto 3 ulice.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
13. december 2019

jass

Vážený pán Stanislav,
ďakujem, že ste napokon zmenili uzatvorenie podnetu. Žiadne konšpirácie neopisujem, ani nevytváram.
Verte, že aj na tento podnet si spomeniem vždy, kedy vidím nevyzdobený kilometer a pol v oboch smeroch na opisovanom území (to sú minimálne desiatky raz už .šiesty rok po jeho oznámení), keďže ide o okolnosť, ktorú som si všimol v roku 2014, v rokoch predtým i hocikedy potom.
Keď zodpovední nepovažovali za potrebné sa dovtedy vyjadriť, nebudem si tu 5 rokov dopisovať sám zo sebou. Mám skúsenosti žiaľ s tým, že veci ani po upozorňovaniach nielen cez tento portál neriešia, či "vyhnijú", alebo je podnet neraz zaradený do vyriešeného, hoci na mieste si nikto zmenu nemohol všimnúť, pretže na ňom žiadna nenastala (aj tento prípad).

Snažím sa nikoho neuraziť, to ak sa niekto nevyzná v územiach MČ, môže mať jedno najpravdepodobnejšie vysvetlenie. Vtedy ide o fakt, nie o úmysel urážky. (Iste poznáte všeobecnú úroveň internetových diskusí v SR, ak si toto niekto mylne vyloží za urážku, na škále od 0 do 10 dosahuje možno maximálne prvý stupeň neslušnosti).

Ďalšie podnety niekedy spomínam v súvislostiach, ak to niekomu tak nepripadá, to beriem. Zároveň viem, že už niekto iný podobný podnet podával, a typicky sa v ňom po rokoch nič nevyriešilo.

Môžme byť radi, že sa teraz po dlhej dobe čiastočne niečo pohlo, ako však vravel jeden poslanec, ktorého som v minulosti často volil (a teraz starostuje), samozrejmosťami by sa predstavenstvo MČ nemalo chváliť (ani nemám pocit, že sa chváli, len informuje). Moja radosť ohladom vianočného osvetlenia v inej časti dlhej Ružinovskej ulice (na opačnej strane od Tomášikovej) je tak i koncom roka 2019 na 10-dielnej stupnici niekde na bode 1.
22. september 2020

Outdated

"Podnet reflektuje územie od križovatky Tomášikovej s Ružinovskou až po konečnú električiek. Tento podnet nie je vôbec vyriešený. Na tomto území neboli stále zavesené žiadne výzdoby"
Toto je naozaj hlúpy argument, pán jass. Ako človek chorobne posadnutý výzdobou vám môžem garantovať, že na spomínanom úseku nikdy vianočná výzdoba nebola. Moja pamäť siaha minimálne do roku 2000 a nič na stĺpoch, ktoré vyzerajú byť ešte pôvodné, nenaznačuje, že by tam výzdoba niekedy bola. Výzdoba bola na Ružinovskej iba na časti od križovatky po podjazd pod Bajkalskú (do inštalovania novej výzdoby tu boli káble, trčiace zo stĺpov a konzoly s dĺžkou 1m - pozostatky po klasických žiarovkových vločkách/hviezdach, ktoré doteraz majú v niektorých mestských častiach (Vrakuňa, P. Biskupice, Petržalka, Devínska Nová Ves, Rusovce). Kedysi to bola najbežnejšia ozdoba v Bratislave a jej história siaha minimálne do roku 1989). Je naozaj absurdné žiadať, aby bola vyzdobená konkrétna časť cesty, ktorá sa zrovna mne páči.
Odporúčam adminovi, aby uzavrel podnet, ako vyriešený, keďže v Ružinove skutočne výzdoba pribudla, alebo aby odstránili podnet na základe toho, že nesprávne uvádza, že na úseku obratisko-Tomášikova bola kedysi výzdoba, lebo nebola! Ďakujem
11. november 2020

Outdated

Pozdĺž CELEJ Ružinovskej je zavesená výzdoba. Je vhodné tento podnet konečne označiť za vyriešený. Tak teraz už sa nedá na nič vyhovárať, jedine, že by sa tentokrát pánu jassovi nepáčila farba.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania