Zle umiestnené zábradlie a nelogické zúženie celého prechodu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Neriešený

Rekonštrukcia halabala tak to chodí v Dubravke, na jednej strane dajú zábradlie ku kraju cesty na druhej meter od cesty, nechápem ako v tejto dobe kedy tu býva viac a viac ľudí sa takto zúži priechod na polovicu, ešte k tomu sa nedá na zelenú prejsť celý, ľudia tam musia natlačený stáť medzi plotmi aby ich nezrazila elektricka. Na mamičky s kocikmi, postihnutých a cyklistov už nikdo nemyslel a vytvoril im takýto slalom halabala, takže sa tam teraz budeme všetci tlačiť hlavne že je to bezpečné, to že je to také úzke že mamička s kočíkom, cyklista alebo vozickar ledva prejdu to už je všetkým jedno :(

01. december 2014

lejdy

DPB to nazýva prechod Z, vraj je bezpečný. Čo je na tom ale bezpečné na tom, že sa ľudia tlačia na nástupišti električiek? A často pritom ohrozujú aj ohrozujú malé deti na koľajiskách. Kde ostal rozum? pre pohodlie áut ohrozujú chodcov.
02. december 2014

R

Nie DPB to tak volá, ale ono sa to naozaj tak volá a používa sa to všade vo svete. Na Z prechode je chodec miernou bariérou a nemožnosťou prechádzať priamo nútený prirodzenou chôdzou okolo bariéry nasmerovať seba a vlastnú hlavu a teda aj oči k možnému prichádzajúcemu nebezpečenstvu. Tým nebezpečenstvom je neriadený prechod cez električkovú trať a teda prechod núti ľudí pozrieť sa na smer, odkiaľ prichádza električka na najbližšej koľaji. Takže to je na tom bezpečné. Zároveň prípadne utekajúce deti táto bariéra spomalí a tak nevletia pod električku. Keby to tam nebolo a nejaké decko tam električka rozkrája, tak zase bude zle aj to :/
02. december 2014

Adam

Ja v tom tiez vidim logiku, ludia sa uz raz musia naucit ako prechadzat cez prechod slusne a aj bezpecnejsie. Ale kedze je to Bratislava, tak tu vacsinou vsetky prechadzaju mimo prechodov rovno na stvorprudovkach priamo v dopravnej spicke a nevadi ked minutu stoji priamo uprostred vozovky na plnej ciare, aby mohol prejst na druhu stranu, hoci ma 5 metrov prechod so svetelnou signalizaciou.
02. december 2014

Katarína

Tie zabrany mi ani az tak nevadia, aj ked pravdou je, ze sa tam vsetci viac tlacia, ale ak maju zabranit aspon najmensiemu nestastiu, nech tam su. Skor rozmyslam, nedali sa zabrany osadit aj pri trochu sirsom prechode?
03. december 2014

co koho do toho

oveckam treba prekazky, aby isli pekne podla pravidiel a logiky.. kedze same to nedokazu, treba ich zabranami nasmerovat...
03. december 2014

Obyvateľ Dúbravky

Porovnajte si prvé dve fotky, zábradlie chápem ale robili to halabala, ani rovnako obidve strany neurobili, je to úzke pre cyklistov, vozickarov a mamičky s kocikom to bezpochyby :)
04. december 2014

Jožo

Ja som na tomto priechode minule čakal o celý jeden cyklus križovatky dlhšie. Na prvý raz som totiž nestihol prejsť na zelenú, keďže to množstvo ľudí sa cez ten úzky priestor medzi zábradliami nezmestilo a tvorila sa tam rada. Spolu so mnou sa nepodarilo prejsť ešte matke s dcérou. Takže šírka priechodu je nedostatočná.

K tej bezpečnosti, keď som čakal na električku, pozoroval som trochu ľudí a keďže priestor je tam veľmi stiesnený, ľudia viac sledovali, kade ísť a nie električky. Problém bol najmä z električkami zhora, ktoré sú ľuďom idúcim z opačnej strany cesty za chrbtom a navyše idú dole kopcom a rýchlo. Každá jedna električka zvonila. Takže reálne to vyzeralo všelijako, len nie bezpečne.

Naviac je zastávka dlhá na dve súpravy, takže električka stojí ďaleko od priechodu a cez priechod prechádza ešte plnou rýchlosťou. Takže ľudia sa musia pekný kus cesty od vystúpenia z električky vracať a ešte si dávať extra pozor pri prechode. Naozaj "modernizácia v prospech cestujúcich"...
05. december 2014

Pavol

Problemom je nielen uzky priechod ale aj interval zelenej a hlavne fakt, ze elektricky maju prednost. V blizkosti je materska skolka a zakladna skola. Velmi vela deti tadial prechadza! To uz su zodpovedni taki hlupi, ze is nedokazu spocitat, ze je len otazkou casu pri takomto nastaveni, ze sa niekomu nieco stane?? O akej bezpecnosti to tu podaktori rozpravate? Zapamatajte si, ze deti su hlupucke a napriek tomu, ze im vysvetlujete, ze si musia davat pozor tak sa obcas stane, ze sa zabudnu a teda zabudnu aj na prednost elektriciek! Na co sa caka? Ale hlavne by ma zaujimalo, kto toto ma na starosti, mal by sa za svoje "dielo" hanbit! Kto tu rozprava bezpecnosti asi nie je z Dubravky... Vsade na svete je to tak, ze ma byt chraneny najslabsi ucastnik premavky a to je chodec pani a damy a nie elektricka. Tak by som ocakaval, ze to niekto vyriesi!
25. január 2015

Odpoveď samosprávy

Nová električková trať do Dúbravky, ktorá je v správe bratislavského magistrátu, má bohužiaľ viaceré nedostatky. Na ich odstránení sa angažuje aj nový starosta RNDr. Zaťovič.
Viac v tlačovej správe:
http://www.dubravka.sk/files/documents/2015/mestsk%C3%A1%20%C4%8Das%C5%A5/ts-elektrickydubravka.pdf

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania