Nobelovo námestie - chýbajú "stĺpiky" proti vozidlám

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ajeťák 02. apríla 2022

Po korze medzi Nobelovým námestím a Lenardovou ulicou chýbajú "stĺpiky" proti vozidlám a autá si tu skracujú cestu (rozvoz pizze - viď foto, alebo rodičia, ktorí chodia po deti do školy/škôlky, napriek tomu, že jazda po chodníku je zakázaná, resp. zo strany Nobelovho námestia je dopravná značka Zákaz vjazdu - okrem dopravnej obsluhy), prosím o osadenie zábran - stĺpikov, zvýšenú kontrolu dodržiavania zákazu vjadzu počas ranných, resp. poobedných hodín. Vďaka.

04. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o zlej dopravnej situácii máme vedomosť a z našej strany je snaha o zabezpečenie zamedzenia vjazdu motorových vozidiel na cyklotrasu. Predmetné cesty však nespadajú pod správu mestskej časti, preto sme viazaní vôľou príslušného správcu, ktorým je hlavné mesto SR Bratislava. Na vjazde na Nobelovo námestie sa nachádza dopravná značka zakazujúca vjazd, a v prípade, že vodič tento zákaz poruší, dopúšťa sa dopravného priestupku, ktorého prešetrenie je v kompetenciách Mestskej polície. V prípade, že ste svedkom takejto situácie, môžete sa obrátiť priamo na Mestskú políciu prostredníctvom bezplatného t.č. 159.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MÚ Bratislava-Petržalka
04. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. apríl 2022

M S

presne na tosom upozornoval v mojom podnete Lenardova - chýbajúce stĺpiky https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/125304/lenardova-chybajuce-stlpiky krasnu skratku objavili a vyuzivaju rozny kurieri a taktiez "zasobovanie" parkujuce v zakaze vjazdu pred skolou na nobelovom nam. tie zasobovania maju inak podivne spz a stoja tam vzdy v case vyucovania.
27. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu preveríme na mieste a v prípade opodstatnenosti pripravíme projekt organizácie dopravy pre umiestnenie zahradzovacích stĺpikov.

Čo sa týka nedodržiavania dopravných predpisov a umiestneného dopravného značenia je nutné kontaktovať mestskú políciu.
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. október 2022

Ajeťák

Môže sa označiť ako vyriešené, stĺpiky sú osadené, ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania