Dulovo námestie-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ondrej 05. apríla 2022

Na veľmi frekventovanom chodníku sú medzi stĺpikmi vložené kvetináče, ktoré zbytočne a nezmyselne zužujú chodník. Táto zátarasa/zúženie sa nedá nijako obísť. Navyše sa pri týchto kvetináčoch hromadia odpadky.
Navrhujem odstrániť kvetináče aby sa spriechodnil chodník. Existujúce stĺpiky sú predsa dostatočnou zábranou aby tam neprechádzali autá.

05. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. apríl 2022

Peter Oravec

Predpokladám, že samospráva napíše, že priestor je v súkromnom vlastníctve a že s tým preto nemôže nič robiť.
Lenže to nie je celkom tak, pretože na danom mieste iný chodník než tento "súkromný" nie je. Lenže vysvetľujte to samospráve.
08. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravných povolení

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. október 2022

Anonymný užívateľ

... a zničený chodník!!?
26. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

poškodený chodník je riešený v samostatnom podnete https://www.odkazprestarostu.sk/123923
Zadanie tohto podnetu bolo o bariére na chodníku - bola bariéra odstránená?

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
04. apríl 2023

Fero

Dulovo námestie-chodník-bariérový

Na Dulovom námestí je neodôvodnene zúžený kvetináčmi chodník. Je potrebné zabezpečiť odsunutie kvetináčov. Stĺpiky sú dostatočnou bariérou pre vjazd áut na parkovisko. Po chodníku sa nedá prejsť so širším kočíkom a chodci sú ohrozovaní kolebežkármi a cyklistami. Pred rokom som dal tento podnet sem na túto web stránku a nič sa nezmenilo.
Pozdravujem
02. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

čo sa týka vyčistenia priestoru od paliet a ostatného neporiadku, ten bol vyčistený minulý rok bezodkladne po našom upozornení. Čo sa týka kvetináčov, po osobnej obhliadke zastávame stanovisko, že by takýto presun nebol účelný a ich odstránením by sa nedosiahlo požadovaných výsledkov, keďže sú tam stĺpiky na šírku kvetináčov. Máme teda za to, že v mieste kde nie je kvetináč umiestnený, je dostatočne priechodný vstup na parkovisko. Podnet teda nepovažujeme za opodstatnený.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
02. júl 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
podľa môjho názoru je odpoveď samosprávy nezmyselná, pretože vychádza z chybného predpokladu samosprávy, že ide o "vstup na parkovisko".
Chcel by som samosprávu touto cestou informovať, že nejde o vstup na parkovisko, ako sa samospráva mylne domieva, ale ide o priebežný chodník vedúci z Páričkovej ulice na južnú stranu Dulovho námestia.
Tam žiadny iný chodník ako tento nezmyselne zúžený chodník nie je. Je len smutné, že samospráva nemá tieto elementárne vedomosti o mestskej časti, ktorú spravuje.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania