Reklamné betononové rúry

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

Dokedy chce MČ Ružinov používať tento typ reklamných nosičov? Je dávno po voľbách, spôsobujú akurát neporiadok v celom okolí. Príklad z Líščich nív. Vďaka

08. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie.
Reklamné betónové rúry budú prevezené na uskladnenie a lokalita bude vyčistená.



--------------------------------------------------------------------------------


kancelária starostu
07. január 2015

fowner

Vyše štyroch týždňov od upozornenia neriešené.
20. január 2015

fowner

Na rúrach bola obnovená reklama, takže ich MČ určite neplánuje uskladniť, ako tvrdí. Naozaj som sklamaný, že Ružinov ešte stále používa tento primitívny a nevhodný typ vonkajšej reklamy.
19. február 2015

fowner

Podnet vyriešený, vďaka.
13. november 2016

Nacbo Ynmynona

Boli prec len chvilu. Od predvolebnej kampane tohto roku su tam stale.
28. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Volebné plagátové plochy v našej mestskej časti sú umiestnené v súlade s VZN č. 11/2015 o umiestňovaní volebných plagátov na území MČ Bratislava-Ružinov.
Zvoz, uskladnenie a rozvoz týchto plôch je finančne náročný, rozhodli sme sa tieto ponechať na mieste z dôvodu blížiacich volieb do VUC.
Uvedené miesto dočistíme a zároveň dočistíme aj plagátové plochy.
Ďakujeme za porozumenie a ospravedlňujeme sa za vzniknuté nepríjemnosti.



kancelária starostu
28. november 2016

Nacbo Ynmynona

V tom VZN z odpovede MC sa nehovori nic o umiestnovani samotnych betonovych skruzi. Su tam len lokality. Zdroj: http://www.ruzinov.sk/data/MediaLibrary/0/7973/vzn-11-2015.pdf

Co sa tyka setrenia, tak od volieb v 2016 (NRSR) do volieb v 2017 (VUC) tam budu 1,5 roka. Dalsie volby budu hned v 2018 (samosprava obci), potom v 2019 (prezident), potom v 2020 (NRSR) a tak dookola. Z pohladu setrenia sa tam nanestastie oplati skruze ponechat natrvalo.

Problem je, ze skruze:
- sluzia ako nova bezplatna a neregulovana vylepna plocha - ako cierna reklama
- su umiestnovane na travnatych plochach - nicia zelen
- spatia okolie - prispievaju k vizualnemu smogu

Prosim aby MC este raz prehodnotila ich odstranenie a zvazila pre buduce volby iny sposob propagacie (lacnejsi na manipulaciu a vhodnejsie umiestnovany). Informacie o volbach su vo vsetkych mediach a v postovych schrankach. Skruze vacsinou vyuzilo len niekolko konkretnych kandidatov a preto nemali velky vyznam. Ak ma MC povinnost informovat podobnym sposobom o volbach, urcite sa to da spravit aj bez vyssie spomenutych problemov. Dakujem.

Rovnake valce "skrasluju" aj zrekonstruovany park Andreja Hlinku: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/35141/betonove-valce-v-parku-andreja-hlinku
14. december 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

okolie betónových rúr bolo upratané a čo sa týka ich odstránenie, mestská časť ako uviedla v predchádzajúcom svojom stanovisku rozhodli sme sa tieto ponechať na mieste z dôvodu blížiacich volieb do VUC.

kancelária starostu
25. máj 2021

Martin

Rúry boli odstránené, ale žial nahradené týmito stojanmi. Tie sú však riešené v podnete na tejto linke: Líščie nivy-reklama-vylepené plagáty https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/83577/liscie-nivy-reklama-vylepene-plagaty Takže tento podnet možno uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania