Chybajuci prechod a cesta do Sadu Janka Krala

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Rado 12. decembra 2014

Dobry den pan Starosta,

Chceli by sme Vas poprosit o vyriesenie situacie pri vstupe do Sadu Janka Krala. Lavka veduca z Cernysevskeho ponad Einstenovu a ustiaca pri benzinovej pumpe OMV nema pokracovanie a napojenie do Sadu Janka Krala (SJK), obyvatelia ale aj zamestnanci, ktori sa chcu poprechadzat v SJK, popripade chcu ist k Dunaju, su nutení prejst cez cestu bez prechodu, nasledne po vyslapanom chodniku prejst do SJK. Ten prechod cez cestu je nebezpecny v kazdom rocnom obdobi, obzvlast ked mate deti. Ta vyslapana cesticka pri suchom pocasi je postacujuca, ale akonahle prsi alebo je sneh, ci lad, je nesmierne nebezpecna.
Prave v tomto obdobi sme nuteni to obchadzat az cez Aupark. Prosime Vas preto o vyriesenie tejto situacie, prepojenie SJK s mestom a preferovanie, zabezpecenie prirodzenych pesich tahov.

Vopred dakujeme velmi pekne!

15. december 2014

Ivan

Práve na tom mieste, kde máte zhotovenú fotku je na pravej strane vytvorený priechod pre chodcov, bol vytvorený cca pred rokom a vtedy som tento nápad veľmi chválil, neviem či je vážený prispievateľ slepý, ale naozaj som tomuto podnetu neporozumel.
Chodte sa tam vážený prejsť, táto fotka z google maps je naozaj neaktuálna, zas čistá lenivosť.
23. december 2014

Ivan

Dal som si tú námahu a išiel som odfotiť "chýbajúci" priechod pre chodcov, ktorý je už rok spravený, prosím autorov príspevkov, aby si láskavo išli miesto tvaru obzrieť a až potom pridávali podnety, je zbytočné dávať fotky z webu, sú staré a neaktuálne, prosím aby administrátori označili príspevok za vyriešený.
05. január 2015

Rado

Dobry den, asi sme sa nepochopili, mne ide o prepojenie SJK s tym chodnikom. Priznavam moju chybu ohlade toho prechodu, ale hlavne o co mi ide pokracovanie tohto chodnika do SJK. Momentalne musite ist len tou zablatenou cestou cez ten val co este urobili napoleonske vojska!! O to mi ide! Poprosim admina aby poslal tento podnet kompetentnym.

Dakujem
05. január 2015

Rado

poprosim o spravenie kulturneho chodnika do Sadu Janka Krala
15. január 2015

Odpoveď samosprávy

Sad Janka Kráľa bol založený v rokoch 1774-1776 s myšlienkou vytvoriť prvý park prístupný pre širokú verejnosť (najstarší park v strednej Európe). Je chránený podľa zákona č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu v kategórii historická zeleň. Súčasťou parku je aj pamätihodnosť mesta Bratislavy „Protinapoleonský val“ (obranný val rakúsko-uhorskej armády proti napoleonským vojskám), ktorý sa tiahne po jeho hranici a prechádza ním aj Vami vyznačený vyšliapaný chodník. Z uvedeného vyplýva, že v parku ako v národnej kultúrnej pamiatke platia určité pravidlá a „svojvoľne“ nemôže ani Mestská časť Bratislava-Petržalka pretvárať súčasný charakter parku.
Okrem iného sa v parku nachádza 10 riadnych vstupov (k pomeru jeho rozlohe je ich veľa a od Vami určenej vyšliapanej cestičky trvá cesta pešou chôdzou k riadnemu vstupu približne 2 minúty). Nakoľko ide o park s prioritnou funkciou relaxu pre jeho návštevníkov, nie je opodstatnené vytvárať nové chodníky a tým zahusťovať park a obmedzovať tak miesta pokoja.


mestská časť BA-Petržalka
22. január 2015

Ivan

Vážený Rado, Napoleónsky val je historická pamiatka, nie je to niečo, čo tu vybudoval Priemstav v časoch minulých, dúfam, že si uvedomujete, čo píšte, cez historický val predsa nikto chodník nevybuduje, konečne sa uvedomte, do SJK vedie viac vstupov, ak Vám prekáža pár metrov navyše, to nie je môj problém, Váš podnet je od počiatku nejasný a nakoniec z neho vystane ešte aj hulvátsvo prvej triedy!
Vážení admini, označte prosím za vyriešené, hádam nečakáte chodník cez Napoleónsky val...
22. január 2015

Rado

Mily IvanKO,

Niekto sa hra na velkeho mudrlanta, vsakze? Pri inych vstupoch ako napr. pri Artmedii alebo pri auparku, kde bol tento val ODSTRANENY, to nevadi. Pocul si ty mudrlant niekedy o prirodzenych pesich tahov, alebo preferencie pesej dopravy. Asi nie, lebo take "kapacity" ako si ty robili na vsetkych sidliskach chodniky podla pravitka a potom samozrejme, ze ludia chodili radsej po blate ako obchadzat prirodzeny pesi tah. IvanKO, radsej zalez do tej tvoj konzervativnej ulity, predtym nez sa vyjadrujes....
27. január 2015

Ivan

Tvoj príspevok od počiatku nemá hlavu ani pätu, nič, staré fotky, blbá požiadavka a ešte menej dôveryhodný prispievateľ.
MČ BA Petržalka sa vyjadrila jasne, ak si želáš predsa len chodník na predmetnom mieste, nájdi si prácu na vecne a miestne príslušnom úrade a zariaď to.

S pozdravom, p. s. príspevok je podľa mňa vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania