Nebezpečné situácie na priechode a chodníku, nezákonný stav

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Leblanc 11. decembra 2014
Original Video - More videos at TinyPic

Na tomto mieste pri Four4in pravidelne cez pracovné dni vznikajú pre chodcov nebezpečné situácie a dlhodobo prichádza k porušovaniu zákona bezohladnými vodičmi áut, ktorí vychádzajú z Ružinovskej priečne cez priechod pre chodcov cez obrubník až priamo na chodník, po ktorom jazdia a parkujú. Pri výjazde sa zas otáčajú buď cez trávnik, alebo cez priestor na chodníku pred obchodom, a vychádzajú späť stále pomedzi chodcami, cez priechod pre chodcov na cestu.
Niektoré vozidlá sú tu pravidelne, napríklad mestské/nadmerné vozidlo istej vodičky (zvykne parkovať pri novinovom stánku, modrý Hyundai BA805ZV), obvykle 4x za deň poruší zákon (použitie priechodu autom: 2x príchod, 2x odchod), navyše ohrozuje a obmedzuje chodcov, ničí chodník, prípadne trávnik - tak ako každé ďalšie tu sa nachádzajúce vozidlo.
Denne sa tu takto v nepravidelnej dobe vystrieda tiež X rozmerných dodávok, pickupov, osobných áut. neraz je na chodníku rušná automobilová premávka, 2-6 áut tu parkuje, medzitým iná prichádzajú a niektoré chcú vychádzať, chodník je nimi úplne zabraný. Príjazd-výjazd cez priechod. Ak niektorí takíto ignoranti nejazdia/neparkujú na chodníku, odstavia si zas vozidlo na istý čas na ceste, štvrť metra pred priechodom pre chodcov.

Rizikové až nebezpečné situácie vzniknú dokonca aj pri pokuse o zaznamenanie takýchto prejavov, so zámerom týmto konečne zmeniť dlhodobý nebezpečný stav na frekventovanom chodníku, trestuhodne prehliadaný..
Nebezpečné sú aj z električkového nástupného ostrovčeka (priložené video): Prvé náhodné vozidlo ktoré 9.12.14 po krátkom čakaní na odfotenie na zakázaných miestach (bol to v tej chvíli Mercedes BL047IE), vychádzalo z chodníka od stánku, sa najprv cúvaním otočilo cez trávnik, aby vychádzalo po chodníku znova pomedzi chodcov a z chodníka cez priechod pre chodcov na cestu.
V tom momente vodič zbadal, že niekto si tento moment fotí (zapol smerovku). Vodič však ešte asi o 30 sekúnd zjavil na ceste v opačnom smere pred druhým priechodom, vozidlo zastavil a začal si (ma) z toho miesta tiež fotiť, čo mu ale nestačilo, a znova vyšiel vozidlom z Ružinovskej priečne cez druhý priechod pre chodcov, vyšiel ním na chodníku určený chodcom, križujúci kolaje (medzi dvoma priechodmi-zebrami) rovno cez električkovú trať (!). Zakrátko po sérii pokrikov odtiaľto znova vyšiel autom cez priechod pre chodcov. Takto ma nepovolene okrúžil okolo nástupného ostrovčeka. Pravdepodobne išlo o pokus o ohrozovanie fotografujúceho, motorovým vozidlom. Neviem ako by to skončilo, v tom momente som zbadal policajné vozidlo idúce neďaleko a dobehol som ho. Príslušníkom som ukázal záznam a popísal práve vzniknutú situáciu. Zapísali si EČV, prisľúbili riešenie tohto vozidla a agresora. Toto je však už arogancia a agresivita hrubého zrna, čo sa tu deje. Bez dôslednej kontroly sa bezočivosť a ohrozovanie bude len rozrastať. Uvedené vozidlo nie je prvé ktoré tadiaľto prechádzalo, dokonca v rovnakom dni takto prešiel autom v opačnom smere z chodníka cez 2 priechody a chodník cez trať, iný jedinec.
Na tomto mieste sa celodenne uživí pravidelná hliadka, takisto sa vyplatí osadenie kamery nad priechodom nasmerovanej na chodník, s patričným pokutovaním všetkých vinníkov vo vozidlách, za každý jeden priestupok.
V minulosti som upozorňoval na toto miesto aj mestskú políciu, aj príslušníkov polície merajúcich tu rýchlosť, ale beztak doteraz k nijakej zmene neprišlo.

11. december 2014

Marian

celkom rad by som bol za info, co s tym ta policajna hliadka nakoniec urobila, alebo urobi... pretoze som presvedceny o tom, ze NIC. Najskor by som tipol, ze takym istym sposobom sa este v ten den vytrepali oni k nejakemu fastfoodu napapat... to by mi prislo ako take "policajne" ...
11. december 2014

Leblanc

Vloženie videa nevyšlo, link naňho je http://tinypic.com/r/3swtd/8
. Čo s tým niekolkonásobným porušovaním zákona urobili v tomto jednom nahlásenom prípade, by mohli napísať hoci aj sem.
11. december 2014

Leblanc

Zákon 8/2009 Z.z. o cestnej premávke § 53, § 22, § 25, §4...:
- Iným účastníkom cestnej premávky ako chodcom je používanie priechodu pre chodcov zakázané (vozidlá tu na Ružinovskej-Ivana Horvátha používajú priechod pre chodcov)
- Vodič nesmie zastaviť vozidlo na priechode pre chodcov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred ním (vodiči tu zastavujú svoje vozidlá na chodníku v kratšej vzdialenosti ako 5m pred priechodom)
- Vodič sa nesmie otáčať a nesmie cúvať na priechode pre chodcov (niektorí z chodníka či z cesty, cez priechod aj cúvajú)
Ďalej sa tu vyskytuje aj zakázaná jazda autom cez zeleň, jazda ohrozujúca chodcov na chodníku, rýchla jazda cez chodník, jazda pri ktorej neostane na chodníku ani tých nepostačujcich tesných 1,5 metra .... od jedného vodiča je tu možné vyzbierať aj 5 pokút na jeden záťah.
11. december 2014

Peter Občianska Hliadka

Na tom mercedese BL 047IE je ten chumaj, ktory potom zaparkoval na chodniku.
11. december 2014

Leblanc

Peter, v skutočnosti toto bol posledný záber mercedesa na odchode, tu už "odchádzal" okružovaním okolo mňa, opísal som to v texte. Je to ten istý, ktorý bol zaparkovaný na chodníku a jeho odjazd je zachytený v klipe. Tento záber som umiestnil ako prvý, lebo ukazuje jedno z najodvážnejších /najchrapúnskejších porušovaní zákona o cestnej premávke, takéto prejavy by mali denne riešiť nielen policajti, ale asi aj iní odborníci.
12. december 2014

co koho do toho

ubermens v uberaute :D raz ho jeho karma dobehne a potom mu ani peniaze na bankovom konte nebudu stacit... ono byt dusevny chudak je uz trest samo o sebe a niekto si ho musi kompenzovat aj takymito pocinmi...
12. december 2014

aschenbrudel

jedna vec je karma,a druhá vec je nepopierateľná blízkosť budovy polície.prečo nikdy žiadneho policajta nevidno?
12. december 2014

Hlupy Duro

Co nevies, ze policajti vzdy plnia ine ulohy dna?
12. december 2014

co koho do toho

policajti riesia len pripady, na ktore su zavolani... nikdy nekonaju prevencne, a tym padom vzdy trestaju len nasledok a nie dosledok.
12. december 2014

Leblanc

Fakt je ten že na titulnej fotke je v zábere vpravo vidno aj časť budovy polície, tieto situácie vidia ako na podnose denne z okien, prípadne ak sa vezú autom okolo, či zo zastávok MHD ak ich používajú. Peši je to asi necelá minúta k ich vchodu.
15. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Všetky popisované situácie sú flagrantným porušením ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Kontrola dodržiavania ustanovení predmetného zákona a prípadné represívne opatrenia sú v kompetencii polície.
Podnet sme zaslali na Mestskú políciu so žiadosťou o vykonávanie kontrol v dane lokalite.



kancelária starostu
16. december 2014

neviem uz

Presne takito ludia, ako je v tom Mercedese, si myslia, ze pre nich ziadne pravidla neplatia.
16. december 2014

Leblanc

Takto k žiadnej zmene neprišlo, a asi ani žiadna do blízkej budúcnosti nenastane. Tetka s Hyundai BA805ZV sa tam natrepala aj dnes (možno načas odíde cez obed), to znamená že tam ďalej jazdia aj tí zásobovači cez priechod a cez chodník, ktorí nato nechcú využiť povolené parkoviská (tak ako to v menšine robia niektorí poriadni dodávkari = zastavia na parkovisku).
Keď sme stále v pozícii, že mestskú či poriadkovú políciu všetci len "žiadajú", tak to takto dopadne. S opovážlivosťou sa nedá bojovať bezmocnosťou, ale len riadnym pravidelným výkonom povinností v danej oblasti - a samozrejme, aj náležitým pokutovaním.
17. december 2014

Leblanc

Keď sa tým príslušníkom tak nechce hýbať v uliciach dokonca aj po mnohonásobnom upozorňovaní/žiadaní na kritických miestach, nech tam zavesia tú kameru a od stola môžu po mesiaci poslať tetke pokutu trebárs za 4-8 jednotlivých porušení zákona denne (jazda cez priechod, trávnik, ohrozenie chodcov, zastavenie menej než 5 m pred priechodom...) x za každý deň, jednotlivý priestupok v najvyššej sadzbe (lebo ich robí stále), takže nech by to bolo cca 60 EUR x 6 x 21 = 7560 EUR, i viac za mesiac. To by sa nielenže z toho posrala, ale v živote by tam už nezaparkovala.
A toto spraviť každému, čo tam porušuje zákon a stavia chodca do pozície ohrozeného poníženca. Na druhej strane na druhom priechode detto. Kamera by zúčtovala mesačne desaťtisíce.
Ale nie, my tu budeme s prosíkom žiadať policajta, aby jej dal za toto prvýraz v živote jednu pokutu nejakých 10-20 EUR, a ani to sa vôbec nestane.
Treba myslieť, hladať riešenia (už tu vymyslené inými), nedržať sa nefunkčného "systému" vyhovárania sa jedného úradu na iný urad-orgán, ktorý nikomu nepomáha!
17. december 2014

Chruchna Zbohatlinič

Možno by pomohlo menovať,KTO je zodpovedný za kontrolu dodržiavania poriadku a zákona ,na danej ,ulici,napríklad:
Nadstrážporčík Ján Inázelenina na ulici Táatá.,za políciu.
Za miestny úrad Tápani Skoropekná na ulici Onakvá-
Kontrola je vykonávaná vtedy a vtedy ,zistený stav ,odstránený vtedy a vtedy,osobe daná pokuta väzba,at´d.
Súčasný systém ,zdá sa,previnilcom umožňuje nerušene pokračovať v neplechách.
19. december 2014

Leblanc

Na tomto priechode a chodníku (presnejšie chodníkoch - aj oproti, aj o zastávku ďalej pri Bachovej ul, s rovnakými dennými situáciami) sa dodnes nič nezmenilo.
Páprdkyňa s hyundajom si tu stále robí bezplatné vyhradené pakovanie (príjazdy a odjazdy z chodníka cez priechod), veselo tu jazdia dodávky, na ceste pred prechodom sa stojí a cúva, dokonca tadiaľto v týchto dňoch prechádzajú vozidlá Mestského úradu - dvojstopové motokosačky ružinovského podniku "verejnoprospešných" služieb.
Keď už tak "flagrantne" všecti porušujú ustanovenia zákona, tak prečo by sa nepridali aj títo.
Policajti (MV SR) síce prechádzajú autami okolo, niekedy tu i zaparkujú za priechodom na ceste, ale to je tak od nich všetko.
Slovo hanba je nekonečne prislabé pre našich platených správcov a orgánov, ktorí svoju pasivitu výkonu pre verejný prospech, skrývajú za pohodlnú anonymitu.
Nevedia sa postarať o bezpečnosť obyvateľov, ani o poriadok v tejto oblasti.
Vôbec nie samostatne, a dokonca ani po mnohonásobných konkrétnych žiadostiach a upozorneniach, kde človek pri zadovažovaní dôkazov pre tých ignorantov, ešte aj neočakávane nastavuje svoju kožu (tomu developerovi z mercedesa, ktorý dostal tento týždeň od dobre plateného Pekára povolenie na výstavbu na tom chodníku a zeleni s 50-ročným stromoradím pri Samoške, ešte možem byť "vďačný", ze na mňa nevytasil strelnú zbraň - asi ju len nemal pri sebe, alebo to nestihol, alebo mal plný volant práce s útekom pred blížiacou sa električkou...).
Akurát sviatky budú na týchto mestach prorodzeným zvolnením-znormálnením situácie, takisto ako sú po celý rok len víkendy.

Kašlať na takýchto úradníckych panákov, načo vôbec živíme ich premnožené počty?
Načo sa tu vôbec namáham(e) niečo opisovať a dokazovať - aj denné masívne porušovanie ustanovení zákona?
Vo výsledku sa tu nezmení vôbec NIČ!
MČ Ružinov = miesto pre trvale horší život.
22. december 2014

Leblanc

V tejto mizérii spravovania a dozoru nad poriadkom, keď ho nikto nie je schopný zjednať, pomôžu na takéto miesta asi len nevzhladné, ale zato funkčné stĺpiky pred priechodmi pre chodcov a z každej strany príjazdov na tento chodník. Len aj o tie bude treba žobroniť.
Samospráva samostatne nespravuje, policajti nefungujú, hovadá tade stále jazdia a parkujú, najviac tie pravidelne sa objavujúce...
Zásobovanie pre lekáreň, obchod s nástrojmi a ďalší tu jazdia nonstop (v civilizovaných krajinách by už po tolkých priestupkoch prišli o vodičské oprávnenie, prípadne aj o vozidlo).

Tí policajti v BA a Ružinove sú tiež extra kapitola, včera jedna koza v RAV4 zrazila na priechode asi o 50 metrov ďalej starú ženu, tú nakladali do sanitky, a kozu nechali po opísaní údajov odísť za volantom bezstarostne ďalej.
Na rovnej prázdnej nedeľnej ceste za bieleho dňa, kde je prípustných max 40 km/h, a priechod je označený aj značkou aj viditeľnou nevyšúchanou zebrou.... to sa príčetnému vodičovi vo funkčnom vozidle nemôže stať, ibaže by kotkodákal či písal do mobilu, alebo bol celkovo neschopný na riadenie motorového vozidla )neznalosť pravidiel, povinností a vyhodnocovania jedoduchých situácií).

A presne takto môže niekoho zraziť aj na predmetných priechodoch a chodníkoch - konečne budíček, zodpovední ružinovskí spiaci principáli!
23. december 2014

mravec

to Leblanc : nechcem Vám nič hovoriť pán Leblanc , vo všetkom s Vami súhlasím , ale práve ste sa pustili do boja s "veternými mlynmi" , kde je šanca na výhru takmer nulová...Ale inak klobúk dole , nakrútiť paka na meďáku , ktorý si Vás ešte fotí a nepriamo sa Vám vyhráža dokáže len málokto...škoda , že je v tomto štáte málo ľudí , ktorí sú ochotní biť sa za spravodlivosť s možnosťou , že možno dostanú aj po držke...
23. december 2014

diagnostik

Neboj! Ten debon neodfotil nic. To bola len finta.
Ich primitivna CNS im nedovoli pri odbocovani dat smerovku ani vtedy, ked maju automat.
Holt, nizsia zivocisna forma!!!
21. január 2015

Leblanc

re mravec> no aký to už môže byť boj s veternými mlynmi. To mám stále dokola vypisovať to isté, čo som tu už opísal z každej strany? Aj čo sa porušení a neprávostí týka, aj možných riešení.
Zmena totiž ani do konca januára doteraz žiadna neprišla. Ani chlp snahy. Koho som už oslovil je tu tiež vidno, teda ide o hanbu všetkých týchto zamestnancov verejných inštitúcií, zanedbávajúcich svoje pridelené povinnosti aj v službe obyvateľom a pridelenej oblasti. Takže ide o nezáujem, vizitku a potupu Ružinova.
Čo sa týka uja na mercedese, išlo o náhodu okamihu - videl som ho tam len ten jeden raz (tomu sa tiež iste nič nestalo; však páni policajti), no čo sa porušovania dopravných predpisov a súvisiacich zákonov týka, najhoršia je popri zásobovačoch tá kreatúra na modrom Hn ůjdaji.
Pravidelne si vyhradzuje miesto pre svoje ojazdené vozidlo pri novinovom stánku, takmer každý pracovný deň, idúc cez priechod a chodník 2-6x denne. za mesiac-dva spraví netrestané priestupky za vyššiu hodnotu, než stála celá jej bazárová kára.
21. január 2015

Leblanc

To znamená, že policajti tu dodnes ani raz nepapučovali a nepokutovali. Takže oni nato dlabú celý čas, úradníci mestskej časti nedokázali v tomto smere rovnako nič, kamera tu nie je, stĺpiky tu nie sú.
Za takúto prácu by mal každý dostať výpoveď; v zahraničí sa to deje, v niektorých firmách v SR sa to deje, no v Bratislave v Ružinove takíto šlendriáni bezostyšne s nezáujmom a bez ohrozenia trčia na svojich pozíciách a berú prachy z verejných zdrojov. Žiadna zodpovednosť, žiadna kontrola, žiadne žiadané prospešné pracovné výstupy.
21. január 2015

Leblanc

Asi ostáva len daný stav s takouto nešťastnou kombináciou neverejnoprospešných zamestnancov prijať a zbytočne sa nerozčulovať, pretože v Ružinove zjavne nepomôžu žiadne slušné žiadosti nečinným zložkám.
21. január 2015

Leblanc

A tým mnohým ohrozovaným a obmedzovaným chodcom, ktorým tento každodenný stav vadí a nechcú sa s ním zmieriť, ostane jedine zobrať veci do svojich rúk a odporučiť im napríklad na takýchto vozidlách upraviť tlak v pneumatikách. Lebo inak týchto arogantov za porušený zákon zjavne nikto nepotrestá a vec sa nijak nezmení.
21. január 2015

Leblanc

(Dnešný príspevok som musel rozdeliť na viac krát, pretože systém týchto stránok mi jeho odoslanie blokoval, s červeným upozornením "V komentári Vás prosíme o slušné vyjadrovanie."

Pritom som nič "neslušné" nepísal, a po mnohých pokusoch tipovania že čo im asi vadí, vypustil som len túto časť z predposlednej vety: ... "či uskutočniť ďalšie alternatívne zmeny na čistote karos-érie.")
Zaujímavé, že vraj ja som ten neslušný, a nie vodiči predmetných vozidiel + zasmestnanci v Ružinove a v BA II, ktorí im to celý čas svojou pasívnosšou umožňujú.
18. marec 2015

Leblanc

Prosím po vyše štrvrťroku od popisu situácií, mestskú časť (jej predstaviteľov, zamestnancov, miestopríšlušné a podliehajúce orgány...) o predloženie odpočtu všetkých opatrení, vrátane tých účinných, aké boli na tomto nebezpečnom mieste prijaté. Na zabránenie flagrantným porušeniam zákona a v tej súvislosti o.i. najmä na zabránenie každodenného ohrozovania pešiakov tu idúcich / stojacich na chodníku aj na-pri priechode (a potrestanie vinníkov). Z mojich pozorovaní totiž nebolo dodnes prijaté ani jedno.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania