Holíčska-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Peter Czirak 17. apríla 2022

Tieto zvysky zabradlia by bolo vhodne co najskor odstranit, pretoze cast z neho uz spadla. Vzhladom na to, ze aj toto zabradlie je uz nahnute, tak je vysoke riziko, ze sa to zopakuje.

20. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme už viackrát uviedli, betónové zábradlie pochôdznej terasy Holíčska pri bytových domoch č. 1-3 nie je vo vlastníctve ani v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka, čo znamená, že naša samospráva nezodpovedá za údržbu tohto úseku terasy. Jeho vlastníkom a teda aj správcom je podľa našich záznamov Bytové družstvo Petržalka, ktoré spravuje aj bytové domy Holíčska 1-3.

Napriek tomu naši kolegovia z oddelenia správy verejných priestranstiev zabezpečili odpratanie spadnutých častí i oplotenie miesta, aby bola zabezpečená bezpečnosť obyvateľov. Prípadným odstránením ďalších častí by podľa nich hrozil pád celej terasy, nateraz teda odstránenie nie je plánované.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
28. apríl 2022

Peter Czirak

Odstranenim dalsich casti zabradlia urcite nehrozi padnutie celej terasy, ale teraz hrozi, ze tieto casti ktore tam ostali padnu tiez. Ak mate pochybnosti o celistvosti terasy bez zabradlia, obratte sa na statika.
29. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
29. apríl 2022

Peter Oravec

Nesúhlasím s uzavretím podnetu.
29. apríl 2022

Peter Czirak

Treba to zverit majitelovi pozemku na ktorom predmetna stavba stoji, nech sa vysporiada s ciernou stavbou a nech odstrani havarijny stav.
10. máj 2022

Viera

nestoja tie terasy náhodou na pozemkoch, ktorých vlastníkom je hlavné mesto
10. máj 2022

Viera

tie terasy su verejne prístupné, pretože su tam obchody, pošta, banky, reštaurácie a rôzne služby, ktorým niekto dal povolenie na prevádzku a asi by mal kontrolovať, či je prístup bezpečný. nemá tuto povinnosť miestny urad petržalka ?
05. jún 2022

Peter Czirak

Podľa všetkého predsa len niekto dostal rozum a demontoval to.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania