Zjednosmernenie Bzovickej ulice

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
migel001 12. decembra 2014

V poslednych dnoch doslo k vyznaceniu pozdlneho parkovania a k zjednosmerneniu Bzovickej ulice v Petrzalke. Nechapeme celkom, aky bol dovod tohto kroku, kedze okrem zjednosmernenia nedoslo k vytvoreniu novych parkovacich miest, len sa vyznacil uz v sucasnosti pouzivany sposob parkovania. Mohli by ste nam to objasnit?
Pred par rokmi pocas verejnej diskusie bol prezentovany navrh zjednosmernenia + sikmeho parkovania na casti chodnika (http://www.petrzalka.sk/2009-05-22-tema-parkovanie-verejne-stretnutie-4-jun a http://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2009/05/Staticka_doprava_lokality.pdf ), ktory bol posudeny ako realizovatelny.

Dnesny stav je navyse taky, ze miestni vodici casto nerespektuju zjednosmernenie a dochadza k nebezpecnym situaciam...

15. december 2014

obyvateľ

Podľa mňa to je veľmi dobrý nápad, tiež tam bývam, výrazne klesol tranzit po našej ulici, ďakujem MČ BA 5 za dobré riešenie.
15. december 2014

migel001

@Obyvatel: Nemam nic proti zjednosmerneniu. Robi sa to aj v inych lokalitach a inych mestach. Preco sa ale nezrealizovalo zaroven sikme parkovanie na miestach, kde to bolo mozne?
16. december 2014

primulka5

Tiez by ma zaujimalo, preco sa nerealizovalo vyznacenie sikmeho statia? Takto sme neziskali ziadne nove parkovacie miesta, iba boli vyznacene tie uz davno vyuzivane...a s parkovanim na Bzovickej je problem...kazde miesto je dobre.
17. december 2014

Peter z Bzovíckej

Tiež ma prekvapilo nezmyselné zjednosmernenie Bzovíckej na ktorej bývame 20 rokov a nikomu dvojsmerná cesta nevadila až pred tohoročnými voľbami do mestského zastupitelstva sa niekto chcel predviesť obyvateľom Petržalky. Nezavadzali pritom ani kontajnery na sklo a plasty ktorá odjakživa stoja na ceste a tak zužujú profil ulice o 1,5 m (s tým sa na zastupitelstve nikto nazaoberá-vytvoriť stojiská pre tieto kontajnery mimo ciest a parkovísk). Keď už jednosmerka tak šikmé parkovanie mohlo byť zrealizované aspoň v časti ulice so širokým chodníkom , kde by mohli autá stáť čiastočne na chodníku, takéto riešenie som videl napr. v Dúbravke. Tiež parkovanie po oboch stranách ulice v časti od začiatku jednosmernej ulice po už spomínaný zavadzajúci kontajner na sklo.
23. december 2014

Odpoveď samosprávy

K zjednosmerneniu Bzovíckej ulice sme pristúpili z dôvodu podnetov obyvateľov, pre zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale aj pre chodcov, cyklistov a pod. Rokmi pretrvávajúce parkovanie vodičov motorových vozidiel po oboch stranách komunikácie a ich nesankcionovanie, vodičov uisťovalo v tom, že tak ako parkujú, neporušujú žiadne právne predpisy a zákon. Práve zmena organizácie dopravy na Bzovíckej ulici, dáva prvý signál tým obyvateľom, ktorí chcú zmeniť tento nezákonný zaužívaný systém a dokazuje, že mestská časť začala a vynakladá úsilie na zmeny v dynamickej a statickej doprave. Ulica bola z hľadiska cestnej premávky prakticky už aj tak jednosmernou , nakoľko obyvatelia odstavovali svoje motorové vozidlá po oboch stranách komunikácie. Problémy nastávali hlavne v smerových oblúkoch komunikácie, kde neboli zabezpečené dostatočné rozhľadové pomery z dôvodov, že si tu obyvatelia odstavovali auta v rozpore s pravidlami cestnej premávky. Uvedenú zmenu organizácie dopravy schválil cestný správny orgán (hlavné mesto Bratislava) so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu. Zjednosmernenie komunikácie je súčasťou aj pripravovanej regulácie dopravy, bez zriadených a vyznačených státí by nebolo možné na komunikácii parkovať vôbec. Zároveň mestská časť požiadala o spoluprácu mestskú políciu o zvýšený dohľad na uvedenej ulici a v okolí, pokiaľ sa situácia nestabilizuje.


mestská časť BA-Petržalka
23. december 2014

migel001

K sikmemu parkovaniu sa samozrejme samosprava nevyjadrila, ved preco aj...
23. december 2014

migel001

Podnet nebol vyrieseny. Samosprava sa vobec nevyjadrila k sikmemu parkovaniu, ktore tu bolo mozne vytvorit. Mozte to prosim preposlat este raz?
30. december 2014

Peter z Bzovíckej

Zjednosmernenie Bzovíckej
✔ Podnet bol označený ako Vyriešený
S radosťou Vám oznamujeme,
že podnet Zjednosmernenie Bzovickej ulice bol označený ako Vyriešený.
to je odpoved na podnety občanov.
Tomu nerozumiem čo bolo vyriešené, to pristupujete aj k iným podnetom občanov takýmto spôsobom . Mám pocit že tak ako "citlivo" pristupujete k riešeniu parkovania a bezpečnosti premávky, tak v dohľadnej dobe prídete určite s nápadom na výstavbu parkovacieho domu alebo niečoho podobného, v blízkej lokalite aby sme mohli bezpečne parkovať a samozrejme podporovať investora , pretože takéto riešenie by nestálo toľko ako vyznačenie parkovacích miest tak aby sa zvýšila súčasná kapacita pre parkovanie.
17. február 2015

Odpoveď samosprávy

Uvedenú zmenu organizácie dopravy schválil cestný správny orgán (hlavné mesto Bratislava) so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu. Pri schvaľovaní zjednosmernenia ulice sa samozrejme uvažovalo aj s inými alternatívami, vrátane v diskusii spomínaným šikmým parkovaním. Ako je však uvedené v prvej vete schválená bola takáto zmena organizácia dopravy, ktorú sme museli akceptovať a podľa nej postupovať.

mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania