Zuzany Chalupovej - rozkopaný prechod cez kolaje

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Michal Hapčo 19. apríla 2022

Zdravim, chcel by som dat podnet na prechod cez kolaje za slnecnicami smerom na bazantnicu. Vzhladom na to, ze je tato cesta najma po casoch corony naplno vyuzivany obyvatelmi na rekreacnu prechadzku smerom na bazantnicu, riesenie vyburania betonoveho prechodu cez kolaje len zhorsuje bezpecnost. Kedze mamicky s kocikmi, deti na odrazadlach, ludia na bicykloch prenasaju cez kolaje. Co tak kontaktovat developera slnecnic a pouvazovat nad moznostou vybudovat zavory-signalizacie - ked pojde vlak, alebo mimourovnoveho prechodu(podjazd?). rozburat cestu nie je riesenie...

19. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Prosíme o prehodenie zodpovednosti, vlastníkom pozemku je Slovenská republika. Ďakujeme.
27. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
02. jún 2022

Jozef

Poprosim admina aby podnet skusil preposlat na Železnice Slovenskej republiky, a.s..
(pri podnete 128861 rychlo reagovali, mozno maju aj nejake informacie ci sa tam nieco chysta spravit)
dakujem
02. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný prechod (železničné priecestie v žkm 22,725 železničnej trate Bratislava Petržalka – Rusovce) bol dňa 16.03.2022 odstránený na základe právoplatného rozhodnutia Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky 05093/2022/SŽDD/08049 zo dňa 21.01.2022.

Pozemky za železničným priecestím sú obslúžiteľné cez zabezpečené železničné priecestie v žkm 115,659 (traťového úseku Rusovce št. hr. - Rusovce - km 116.645) a nespevnené komunikácie vedúce k odstránenému priecestiu (vzájomná vzdialenosť cca. 1,5 km).

Prechod bol úplne zrušený a upozorňujeme, že prechodom cez koľaje chodci (peší, na kolobežkách, odrážadlách, s kočíkom ... ) nielen ohrozujú svoju bezpečnosť, ale aj porušujú §4 zákona č. 513/2009 Z.z. Zákon o dráhach, podľa ktorého je zakázané vstupovať na dráhu a do obvodu dráhy osobám, ktoré nemajú súhlas prevádzkovateľa dráhy.

Odstránené železničné priecestie vzhľadom k spôsobu zabezpečenia rozhľadových pomerov (oblúk za priecestím) bolo dlhodobo na hranici nevyhovujúceho stavu.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) nemajú v danom mieste v pláne zriaďovať križovanie železničnej trate. Podľa Zákona č.513/2009 Z. z. Zákon o dráhach, §14 Križovanie dráh s cestnými komunikáciami ods. (3)... zriaďuje, rozširuje a zabezpečuje ten, z koho podnetu k tomu dochádza (podľa Zákona o dráhach všetky tieto úpravy musí projekčne navrhnúť, zrealizovať a teda aj zaplatiť ten, z koho podnetu k tomu dochádza). Môže to byť napr. Vami spomínaný developer, mestská časť ...

Prajem pekný deň,

Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky


Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania