Sibírska-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Patricia Šimák 19. apríla 2022

Dobry den, na Sibirskej ulici c.53, za panelakom, sa nachadza vyse 30-rocny orech, ktory bol na moj podnet obhliadnuty koncom roka 2021 so zaverom, ze ho treba cely vypilit, nakolko je napoly suchy a jeho konare ohrozovali chodcov a vodicov. Kedze sa nic nedialo, opatovne som pisala podnet na EKO podnik a zaciatkom februara bol orech mierne opileny a oznaceny na vypilenie a bolo mi povedane, ze schvalenie povolenia na vypilenie Ministerstvom zivotneho prostredia trva aj rok. Pri vacsej burke alebo vetre je orech velkym nebezpecenstvom a cakat rok je velky risk pre obcanov. Zaroven sa v blizkosti nachadzaju aj 2 stare slivky, z ktorych kazdorocne opadane plody prilakaju hmyz a znecistuju prostredie. Vzhladom na uvedene fakty apelujem na vypilenie tychto stromov v co najkratsom case. Dakujem

28. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet som postúpila na riešenie oddeleniu životného prostredia a územného plánovania.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
02. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie zo odd. životného prostredia, by som V8s chcela informovať, že bolo zabezpečené rozhodnutie na výrub dreviny v zmysle platnej legislatívy, kde nie je len predmetný orech ale aj susedný orech, ktorého zdravotný stav taktiež nevyhovuje.

Podľa informácií z EKO podniku VPS, budú dreviny vyrúbané v tomto týždni (podľa poveternostných podmienok a technických možností.)

Čo sa týka sliviek, opadanie plodov a následné znečistenie verejného priestranstva, v zmysle legislatívy nie je dôvodom na výrub. Avšak budeme sledovať zdravotný stav týchto drevín a podľa neho bude zabezpečený aj prípadný výrub.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
02. máj 2022

Patricia Šimák

Dobry vecer,
Dakujem za informaciu, potesili ste ma.
Zaroven dufam, ze EKO podnik aj uprace vsetky odrezane konare a konariky, lebo pri opileni orecha zaciatkom tohto roka ostal dost nepodoriak v okoli.
Dakujem.
Patricia Simak
03. máj 2022

Patricia Šimák

Dobry den,
Dakujem za promptne riesenie, dnes prebehol vyrub oboch stromov.
Chcem sa informovat, ci mozem povazovat tuto vec za vybavenu, a ci neprebehnu ziadne dalsie prace, napr. vykop korenov, atd.
Dakujem.

S pozdravom,
Patricia Simak

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania