Bezdomovci - stanove mestecko Maly Dunaj - Vlcie Hrdlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
CitizenBA 15. decembra 2014

Bezdomovci - Vlcie Hrdlo - Maly Dunaj. Celé pobrežie Dunaja spolu so svojimi lesmi je chránená krajinná oblasť. Bohuzial pri pobrezi maleho Dunaja v oblasti Vlcieho Hrdla sa rozmahaju bezdomovecke usadlosti a s nimi spojene smetiska a neporiadok v okoli. Ludia vyuzivaju tuto oblast na cyklistiku a prechadzky s rodinou, no zda sa, ze onedlho sa uz nase deti nebudu moct kochat krasami, ktore tato oblast Bratislavy ponuka, a ak sa tam odvazia vkrocit, budu sa musiet predierat getom bezdomovcov, pretoze sa zda, ze riesenie tohto problemu zodpovednym autoritam unika.

16. december 2014

koko

skutocne nadherne, nemam k tomu co viac povedat, normalne mi to vyrazilo dych, ale v BA je vyse 4 tisic bezdomovcov takze uz sa tesime na dalsie kempingy pani poslanci
16. december 2014

Dan

Toto tam uz je roky, otras cisty
19. december 2014

wk

nie nie, ten dekovy stan na prvych 3 fotkach je tam max pol roka...
30. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
V úvode chceme uviesť, že problém s bezdomovcami je problém, ktorý treba riešiť komplexne. Riešením nie je ich sťahovanie z jedného miesta na druhé, resp. z jednej mestskej časti do druhej. Zároveň ide o pozemky s nezaloženým listom vlastníctva. Upozorníme OZ Vagus, ktoré pracuje s bezdomovcami a mestskú políciu. Nie každý bezdomovec prijme však pomoc. Kontaktovali sme aj Povodie Dunaja.

kancelária starostu
16. január 2015

CitizenBA

Bohuzial MU Ruzinov sa nevyjadril, ci za odpratanie odpadu po bezdomovcoch je zodpovedne Obcianske zdruzenie, policia alebo Sprava Dunaja. Nerozumiem ani vyjadreniu, ze toto uzemie nema list vlastnictva. Cize nepatri ani pod mesto Bratislava? Znamena to, ze tam vsetci mozeme vyvazat odpadky a zrusit poplatky za vyvoz komunalneho odpadu?
19. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na nevyjasnené majetko-právne vzťahy nie je možné toho času určiť zodpovedný subjekt za odstránenie. Mestská časť Bratislava – Ružinov opätovne oznámila Okresnému úradu, odboru starostlivosti o životné prostredie listom zo dňa 19.1.2015 neoprávnené uloženie odpadu v zmysle § 18 ods. 6) zákona č. 223/2001 Z. z. o odpadoch. Okresný úrad začne správne konanie vo veci zistenia osoby zodpovednej za uloženie odpadu v prípade, že nedôjde k zisteniu pôvodcu odpadu Okresný úrad vo svojom rozhodnutí určí subjekt zodpovedný za odstránenie. Pre doplnenie uvádzame, že prvý podnet na začatie správneho konania v uvedenej veci mestská časť podávala na Okresný úrad (vtedajší Obvodný úrad) listom zo dňa 24.6.2013.


kancelária starostu
01. február 2015

CitizenBA

Mestu sa zrýchliť odstraňovanie čiernych skládok na svojich pozemkoch zatiaľ asi nedarí tak ako bolo plánované.

http://www.bratislava.sk/mesto-zrychli-odstranovanie-ciernych-skladok-na-svojich-pozemkoch/d-11043956/p1=11049959
29. apríl 2015

CitizenBA

Dobry den,

vzhľadom na nevyjasnené majetkovo-právne vzťahy by obec, ktorá má na území čiernu skládku, mohla do 17. júla požiadať štát o peniaze na jej odstránenie.

FYI -http://www.sme.sk/c/7775291/slovensko-si-musi-po-sebe-upratat-obce-nemaju-peniaze.html

16. jún 2015

MimiZ

Z bytoveho domu na Zavodnej vidime ako krasne zahradkari za riekov robia skladku odpadu a nikto s tym nic nerobi! NO HROZA!! Som zvedava ked to zacne vplyvat na ludske zdravie ci sa s tym nieco zacne hybat!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.