Vyhnianska cesta-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Tim 24. apríla 2022

Na parcelách 4678/1, 4678/4, 4678/2 a 22293 k.ú. Vinohrady stoja, resp. sa práve realizujú stavby, ktoré nie sú označené. V územnom pláne je toto územie definované ako stabilizované územie poľnohospodárskej zelene a pôdy. Kto tieto stavby povolil?

27. apríl 2022

Michal

Dobry den,
velmi podobna situacia bola aj na parcele 4605/5 na ulici Nova Koziarka. V case zacatia vystavby bola parcela urcena ako orna poda a ked som sa dopytoval na stavebny urad, bolo mi povedane, ze stavebne konanie bolo vydane, ale nebolo zverejnene na uradnej tabuli (?).
Hm nie som pravnik, ale cele toto menezovanie vystavby v NM a hlavne v uzemi Podhorsky pas a Koziarka je minimalne dost netransparentne.
27. apríl 2022

Tim

Zial, cely ten Podhorsky pas je jedna velka tragedia a ukazka neschopnosti samospravy spravovat rozvoj mesta. Vyzera to tam miestami ako favely v Rio de Janeiru. Stavebny urad sa tvari, ze sa ho to netyka a radsej sikanuje tych, ktory chcu riesit povolenia legalnou cestou. Vami spominana parcela je aspon v uzemnom plane urcena na vystavbu.
27. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet som postúpila na riešenie územného konania a stavebného poriadku.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
27. apríl 2022

Michal

No co uz, namiesto rozumneho zahustovania mesta tam, kde je v dosahu MHD sa povoluju domy pod lesom, kde kazdy dom potrebuje minimalne 2 auta na obsluhu. Ale konecne budu stavebne povolenia odnate stavebnym uradom, ktore (cest vynimkam) funguju ako politicky nastroj starostov. Snad sa konecne dozijeme rozumneho a rychlejsieho rozvoja miest a obci. Drzme si palce.
28. apríl 2022

Michal

neviem co to ma byt ale uz to stoji

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.