Matejkova-Nebezpečná križovatka-retardér/zvýraznenie priechodu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Tomas 07. mája 2022

Nebezpecny prechod pre chodcov.
Na tejto krizovatke prechadzaju auta velkou rychlostou a zriedka kedy pustaju cez prechod chodcov. Zrejme to zapricinuje cesta do kopca (alebo z kopca) ktora psychologicky zvadza ku vacsej rychlosti vodicov.
Riesenim moze byt zavedenie spomalovacich pasov alebo vyraznejsie oznacenie prechodov pre chodcov.

09. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet, uvedené komunikácie sú v správe Hl. mesta SR Bratislavy, prosíme administrátora o presun podnetu na Hl.mesto.
Ďakujeme.
MČ Bratislava-Karlova Ves
Kto? Magistrát Hl. mesta SR Bratislavy

Ing. Jana Španková
vedúca odd. dopravy a životného prostredia
09. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
10. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. jún 2022

Max

súhlasím s Tomášom, autá takmer z celej hornej časti Dlhých Dielov jazdia dolu po Matejkovej, vznikol tu lievik, + odstránením problému s parkovaním aút vznikol tento rýchlostný problém. Vzhľadom na fakt že takmer pozdĺž celej Matejkovej sú obytné domy, s veľkým pohybom peších, ale aj cyklistov bolo by vhodné označiť ulicu ako obytnú zónu s obmedzením rýchlosti na 30km/hod. Obávam sa ale že bez retardérov alebo merača rýchlosti, ideálne s napojením na políciu to bude bez efektu. /dlhodobá skúsenosť s 30kou od Matejkovej č.30 dole - 99% nedodržiava, denne tu vznikajú nebezbečné situácie pri výjazdoch z domov.,obiehaní cyklistov, aj pri prechádzaní aút do protismeru v zákrutách v dôsledku vysokej rýchlosti... treba tu doplniť aspoň 2 ďalšie retardéry a stredové deliace značenie v zákrutách a pri retardéroch...
27. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu (ďalej len "ODI") vykonalo na mieste obhliadku s cieľom zistiť aktuálny stav. Z obhliadky vyplynulo, že podnet je opodstatnený. ODI vypracuje projekt organizácie dopravy (ďalej len "POD") v ktorom navrhne umiestnenie spomaľovacieho vankúša a zníženie rýchlosti na 30 km/h. Po schválení projektu Krajským dopravným inšpektorátom Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave a získaní potrebných povolení bude realizáciu projektu zabezpečovať Oddelenie správy komunikácii Magistrátu.

O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania