Romanova-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Petržalčan 27. apríla 2022

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či je umiestnenie tohto bilbordu povolené. Tento bilbord bol pôvodne postavený inde (viď červený bod na obrázku), ale tam stál v ceste električke, tak ho teraz presunuli na iné miesto (viď modrý bod na obrázku).
Magistrát sa v posledných mesiacoch snaží znížiť množstvo reklamy v Bratislave. Nebolo by teda lepšie ho úplne zrušiť ako len presunúť?

27. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
23. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti prebiehajú spoločné rokovania so spoločnosťou, ktorá predmetné zariadenia vlastní. Snahou hlavného mesta je minimalizovanie a odstránenie predmetných zariadení z pozemkov hlavného mesta. Či je povolené osadenie zariadenia sa vie vyjadriť stavebný úrad mestskej časti Petržalka.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
23. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
30. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná reklamná stavba bola povolená rozhodnutím č. 9050/2016/10-UKSP/ Ko 25 zo dňa 15.12.2016 na dobu platnosti zmluvy s Hlavným mestom SR Bratislavou. Reklamná stavba bola povolená na pozemku par. č. 1111/57 k. ú. Petržalka. V rozhodnutí nie je presne definované umiestnenie (vzdialenosti od susedných pozemkov), preto jej posunutie v rámci pozemku nebolo potrebné povoliť.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania