Krajšie Trnavské mýto

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Martin 18. decembra 2014

Dobry den,

posielam tento podnet iba ako navrh pre implementovanie niecoho co napr. vyborne funguje v New Yorku.
Kedze som cital, ze Bratislavska Hlavna Stanice nedavno zapojila bezdomovcov do sluzieb pre cestujucich (co je genialny napad), preco by sa nemohlo nieco podbne zrealizovat ako pilotny projekt napr. na Trnavskom myte. Je to srdce Bratislavy a vyzera katastrofalne (este, ze to nedavno dali do poriadku OZka). Kedze sa tam bezdomovci zdrziavaju tak ci tak, preco ich nezapojit do cistenia podchodu a okolia pocas dna ? Staci ak im budu pridelene nejake vesty, aby ludia vedeli o projekte a mozno im aj spokojne prispeju nejake "dysko", ked uvidia ich snahu pomoct. Chcelo by to mozno aj nejaky boot s naradim. Samozrejme, ze toto je len hruby nastrel a projekt by bolo dobre blizsie specifikovat zrejme v spolupraci s organizaciami ako su Proti prudu, o.z. alebo Vagus o.z. Posielam zatial ako navrh a zaroven otazku, ci by sa BA Nove Mesto mohlo v niecom podobnom angazovat, alebo sa treba radsej obratit na Obcianske zdruzenia, ktore maju snahu v tomto meste nieco urobit ?

Dakujem.
Martin Baluska
BA Nove Mesto

09. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
veľmi pekne ďakujeme za Váš podnet. Mesto s Vagusom intenzívne komunikuje a podarilo sa niekoľko spoločných projektov ako napríklad čistenie námestia Slobody. Rovnako sa podobná akcia s dobrovoľníkmi podarila aj pri čistení hradieb.Niekoľko takýchto projektov spolupráce sa posudzuje aj na tento rok, ako však iste viete ochota musí byť aj na druhej strane a rovnako aj finančné prostriedky.Je to v štádiu rokovaní a uvidíme aké budú záverečné výsledky.
Čo sa týka MĆ Nové mesto odporúčame obrátiť sa na nich.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou a marketingu
09. január 2015

Martin

Dakujem. Podnet som postupil teda na MC BA Nove Mesto.
18. marec 2015

Robert Puk

Napriek snahe Ekopodniku Nové Mesto, dobrovoľníkov a niektorých poslancov MČ Nové Mesto, sa tento problém zatiaľ nedarí riešiť. Pri tržnici je postavená čierna stavba na cudzom pozemku Pezinský sud, kde sa od šiestej hodiny ráno sa sústreďujú asociáli z celej Bratislavy. Ľudia sa už boja chodiť do tržnice a prechádzať okolím. Vedenie radnice však tento problém s čiernou stavbou riešiť nebude napriek petícii a mnohým upozorneniam na daný stav aj napriek častým zásahom polície.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania