Laurinská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Daniel - 11. mája 2022

Dobrý deň,
rád by som sa opýtal, či sa neuvažuje nad zákazom kolobežiek a bicyklov na niektorých uliciach v Starom Meste. Súčasná situácia je neúnosná a nebezpečná. Príkladom je mesto Trnava, ktoré má na pešej zóne v centre mesta takéto obmedzenie. Myslím si, že minimálne na ulici Laurinská by takýto zákaz pomohol chrániť chodcov a predísť prípadnému nešťastiu.

11. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
12. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Kolobežky (okrem tých, pre ktorých pohyb je nutné použiť odrážanie sa nohou) podľa vyhlášky č. 30/2020 sú malé elektrické vozidlá so symbolom č. 16 definované ako kolobežky s pomocným motorčekom, samovyvažovacie vozidlá (segway) a iné dopravné prostriedky s elektrickým pohonom na individuálne presuny.

Do pešej zóny je povolený vjazd len vozidlám, ktorým to umožňuje dopravná značka. Pokiaľ značka tento symbol č. 16 neobsahuje, nie je dovolený vjazd žiadnym kolobežkách (okrem tej so spomenutým odrážaním). Bicykle môžu, lebo ich symbol sa na značke vyskytuje.

Kolobežky BOLT a TIER majú v pešej zóne obmedzenú rýchlosť na 5km/h a zákaz parkovania.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. jún 2022

Daniel -

V pešej zóne by nemali vôbec čo hľadať o tom bol môj podnet. O návrhu zakázania kolobežiek a bicyklov na Laurinskej nakoľko tam často dochádza k nebezpečným situáciám. V Trnave to vyriešiť vedia v Bratislave očividne nie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania