Chladná-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Vyriešený
meno
Thommas Czölder 11. mája 2022

Pocas vikendu sme boli pozrieť zvieraciu pozorovateľňu Vydrica, boli sme na nej prvý krát, je veľmi pekná, myslíme si, že je to bol skvelý nápad, žiaľ v jej okolí sa nachádzalo množstvo špakov a iného odpadu, ktorý sme vyzbierali a zniesli k najbližšej nádobe na komunálny odpad v MČ Rača. Chceli by sme poprosiť, bolo by možné osadiť kôš v blízkosti pozorovateľne, prípadne informačnú tabuľku aby okolie návšetevníci neznečisťovali? Najbližší odpadkový kôš je na križovatke Štefanikovej magistrály a Knižkovej doliny pri posede a to je od pozorovateľne zjavne pre návštevníkov priďaleko. Prípadne možno v spolupráci OZ Všestranko osadiť takýto panel "Les nie je smetisko"
http://www.vsestranko.sk/les-nie-je-smetisko.html
Ďakujeme

11. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
11. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet aj za Vašu aktivitu v zmysle vyzbierania smetí. Veľmi si to ceníme.

Čo sa týka osadenia smetného koša, jedná sa o miesto hlbšie v lese a odpadu sa tu negeneruje toľko, aby sem bolo zmysluplné osádzať smetný kôš. Smetný kôš v tejto lokalite (prírodná rezervácia), by okrem iného znamenal, že 2x týždenne by ho bolo potrebné pomocou auta vyprázdniť. Počet áut hlbšie v lese sa snažíme minimalizovať a smetné koše preto umiestňujeme pri asfaltkách a na kraji lesa v zónach intenzívnej rekreácie. Najbližší smetný kôš je cca 10min chôdze pri Zbojničke.

Rovnako sa snažíme postupne minimalizovať počet rôznych tabuliek a upozornení v lese, nakoľko je to už vnímané ako vizuálny smog. Každopádne človek so vzťahom k prírode upozornenie nepotrebuje a na ten malý zvyšok návštevníkov, ktorí nemajú zábranu odhodiť smeť do lesa upozornenia nefungujú.

Vďaka ešte raz za vyčistenie priestoru.

Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.