Hečkova-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Pumpa nema okolo seba ziadne chodniky, prerusuje pesie trasy.

18. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Nad úrovňou OMW pumpy sa nachádza priechod, ktorý chodcov bezpečne prevedie na druhú stranu cesty a tí môžu následne pokračovať na električkovú trať v smere do centra, alebo pokračovať cez priechod smerom na zastávku v trase von z centra.

Takéto riešenie považujeme pri súčasnom stave v teréne za akceptovateľné.

Za účelom získania stanoviska k podnetu od správcu komunikácie posúvame podnet na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
18. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. máj 2022

Mario Liptaj

Sorry ako pripada vam fakt akceptovatelne ze su chodci takymto sposobom sikanovani a nuteni prejst dvakrat cez prechod len preto ze tam pumpa od zaciatku arogantne ignorovala potrebu infrastruktury pre chodcov?!
19. máj 2022

Martin Uváček

Inak pán Liptaj, pumpa tam bola už za sociku, v 1991 ju prevzalo OMV ako svoju prvú pumpu v ČSFR. Zhruba v tom roku bola vybudovaná súčasná podoba električkovej zastávky, bez priechodu. Takže takýto stav je tam +-40. rokov.
20. máj 2022

Tim

Pán Uváček, ďakujeme ze historické súvislosti, lenže v tej dobe tam žilo pár obyvateľov experimentálky. Teraz je tam niekoľko stoviek nových obyvateľov v novostavbách a v dohľadnom čase pribudne tisícka nových v plánovanej zástavbe vinohradov. Takže samospráva by sa mohla zamyslieť a prípadne zaviazať nových investorov k riešeniu pohybu peších zodpovedajúcemu vyspelému mestu 21. storočia.
20. máj 2022

Martin Uváček

Pán Tim, žiaľ riešenie ktoré tu chce pán Liptaj, pripadne aj vy, by sa nezaobišlo bez pomerne rozsiahlej úpravy prednej časti pozemku pumpy. To by muselo záležať na ochote súkromného subjektu, samospráva mu to nemá ako prikázať. Nakoľko tadiaľ pravidelne chodím na električku, tak rozumiem podstate podnetu - prirodzený peší ťah vedie k električke priamo cez pumpu, čo nie je ideálny stav. Nelogickým je tiež opakované prechádzanie zo strany na stranu cez priechody. Málokto to tak robí. Ak by bol chodník okolo areálu pumpy, pochybujem že by ľudia používali - bola by to obchádzka.
Teda v súčasnosti nevidím žiadne ideálne riešenie tejto situácie - jedine snáď kompletnú prestavbu Hečkovej ulice a usporiadania chodníkov na nej.
22. máj 2022

Ján

Pan Cupka, to asi nemyslite uplne vazne co ste napisali.
Mesto tu ma snahu dostat ludi do MHD a namiesto normalnych chodnikov musia chodci 2x prechadzat cez cestu. Z toho raz cez semafor, takze ak sa niekto ponahla na elektricku a chyti tam cervenu, tak ma smolu.
A k tomu chodniku na druhej strane. Vcera sa konala nejaka akcia na tej trati pre cyklistov a akteri svoje 4 kolesove tatose zaparkovali rovno nan. Policia presla okolo a ani ju nehlo.
22. máj 2022

Martin Uváček

Inak Mč Rača s týmto podnetom aj tak nepohne, cesta aj chodníky popri Hečkovej patria magistrátu. Treba im tento podnet preposlať.
23. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. september 2022

Martin Uváček

Prešli ďalšie 3 mesiace. Čo v tejto veci zistili príslušné oddelenie na magistráte?
09. október 2022

Martin Uváček

Podnet treba opätovne preposlať.
02. marec 2024

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený 2 roky neriešené, bez odpovede
02. marec 2024

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania