Údernícka - chýbajúce dopravné zrkadlo

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Patrik Olejar 21. mája 2022

Dobrý deň, chcel by som požiadať o posúdenie dopravnej situácie na križovatke ulíc Údernícka a Pri Smaltovni.
Len v rámci poslednej novostavby pribudlo do lokality a priľahlej ulice cez 400 parkovacich miest, ďalšie sú v plánovaní a vo výstavbe.

posúdenie možnosti osadenia dopravných zrkadiel do oboch smerov nakoľko križovatku aj ako šofér vnímam veľmi kriticky. Alternatívou je zmena organizacie a pruhov (pripajacieho) vramci údernickej ul.

Je veľmi bežné, že pri výjazde spoza áut zhliadnem z priem.parku rozbehnutý kamion, dodávku alebo aj auto v 60km/h rýchlosti na poslednú chvíľu. Križovatka je neprehľadná a je otázkou času, kedy sa na nej pri tom počte aut stane nehoda. Verím, že tomu bude možne predísť, a napr. aj takýmito zrkadlami sa zvýši bezpečnosť tohto úseku.

21. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. máj 2022

M S

tam by to chcelo zlte ciary a namalovat vodorovne znacenie. niektori vodici tam jazdia rychlo a v protismere
24. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na Úderníckej ulici, v blízkej budúcnosti budeme pripravovať nový projekt organizácie dopravy pre komplexné riešenie celej Úderníckej ulice, nakoľko evidujeme väčší počet podnetov k problematike tejto oblasti.
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. máj 2022

Patrik Olejar

Existuje prosim aspon (hoc aj nezavazny) casovy harmonogram alebo plan toho, co znamena "blizka buducnost" ?
03. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s prípravou projektu sme už začali. V súčasnosti prebieha ešte zameranie niektorých oblastí.
Časový harmonogram je vždy veľmi ťažké odhadnúť. Oddelenie dopravného inžinierstva je naplno vyťažené. Projekty preto robia podľa priorít a do toho ešte prichádzajú urgentné veci, ktoré majú najvyššiu prioritu. Aj menší projekt ako osadenie značky Zákazu zastavenia a státia prechádza schvaľovacím procesom, ktorý projekt môže ďalej spomaliť.
V tomto prípade odhadujeme schválenie projektu a realizáciu nového značenia na jeseň až začiatok zimy. Je to ale predbežný termín, ktorý sa môže presunúť nie len našou vyťaženosťou.

S pozdravom
Kedy? jeseň/zima 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktuálne je už projekt hotový a čakáme na kladné stanoviská štátnych orgánov.
Realizáciu nového značenia predpokladáme na jar tohto roka- vodorovné značenie sa môže realizovať až po zlepšení klimatických podmienok.

S pozdravom,
Kedy? jar 2023

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. máj 2023

Patrik Olejar

Dobry den prajem. Predpokladam, ze zlepsenie klimatickych podmienok uz nastalo nakolko sa v okoli robia aj ine vodorovne znacenia a realizacia hotoveho projektu by uz tiez mohla nastat nakolko sa nam zacal uz druhy z troch jarnych mesiacov :) Mate nejake info o bliziacom sa termine realizacie projektu so zrkadlom a zakreslovania ciar na udernickej ulici prosim?
20. júl 2023

Patrik Olejar

Pripominam sa znova. Su sucasne klimaticke podmienky uz dostatocne pre vyriesenie vodorovneho znacenia + zrkadla na Udernickej ulici?
23. júl 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
19. september 2023

Patrik Olejar

To vazne osadenie zrkadla ktore sprehladni krizovatku v ktorej auta "lietaju" 70+kmh a hrozi kolma nehoda na sofera trva viac ako rok? Alebo musime cakat kym znova pridu volby pred ktorymi sa zrazu odpisovalo na komentare a slubovalo co to len islo a opravovali sa ochotne mestske casti? PS: situacia sa este zhorsila tym, ze v ulici oproti osadili zavoru do polyfunkcneho objektu udernicka a tym padom par metrov pred touto krizovatkou su pravidelne taxikari alebo auta majitelov, co sa chodia strihat na 4 smerovkach, v tomto bode ich ine auta obchadzaju cim sa znizuje pripadny manevrovaci pristor pri koliznej situacii... a ano, je tam potrebne uz nielen zrkadlo a pripajaci pruh ale aj zakaz zastavenia na jednej strane lenze samozrejme tymto tempom komptetnych sa caka asi len na tazku nehodu 😡

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.