Jantárová cesta - nepokosená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Janka Kozikova 26. mája 2022

Luka medzi Jantarovou cestou a Chorvatskym jazerom, popri elektricke, ktoru ma v sprave Hl. mesto BA, je dlho nepokosena, trava je vysoka a su tam vyklasene tzv. osiny. Luka sluzi aj ako volny vybeh pre psov a osiny su pre psov nebezpecne. Okrem toho su invazivne, ak sa vyklasia a vysemenia, tak sa po luke rozsiruju na ukor normalnej travy - toto sa v znacnej miere deje posledne 2-3 roky. Luku treba pokosit a pokoseny material vyhrabat a odviest tak, aby sa osiny neususili na luke a neboli nebezpecne a nevysemenovali sa. Okrem toho je tam vela dalsich vyklasenych trav a burin, ktore su silne alergeny. Tiez je problematicke v tak vysokej trave zbierat exkrementy. Dalej je to rojisko bodaveho hmyzu.
Prosim o urychlene pokosenie a pohrabanie luky, situacia je akutna, Petrzalka uz kosi. Dakuj

26. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. jún 2022

Janka Kozikova

Uplynul dalsi tyzden a s lukou sa nepohlo. Pricom trava je uz tak vysoka, ze zacina byt lahnuta, to som zvedava ako sa bude kosit. Osiny dozrievaju a vyschynaju a predstavuju akutne nebezpecenstvo pre psy.
04. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. jún 2022

Janka Kozikova

Dalsi tyzden, stale bez zmeny, luka nepokosena, zanedbana. MC Petrzalka zacina stvrte kolo kosenia, tato luka od magistratu pokosena tento rok RAZ. Preco neprenechate spravu Petrzalke, ked to nezvladate? Clovek by si myslel, ze asponvo volebnom roku bude vacsia snaha
13. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie. 2. kolo kosenia pozemkov vo vlastníctve a správe hlavného mesta na území Petržalky prebieha 23.5. - 17.6.2022.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania