Údržba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Adam 09. januára 2015

Tieto sochy potrebuju opravu alebo premiestnenie do galerie.

(viď starší podnet https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/13325/premiestnit-do-galerie)

12. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet ohľadom ,,Súsošia družičiek", ktoré je situované v parčíku pred bývalou sobášnou sieňou, kde v roku 2006 zriadili sídlo ECAV. Umelecké dielo tvorí 8 postáv dievčat s náručiami plnými kvetov. Sú vyhotovené z pálenej keramiky - terakoty a jednotlivé časti sú pospájané a spevnené zvnútra betónom. V súčasnej dobe je vidieť skôr už len betón. Mestská časť Bratislava-Dúbravka a MUOP sa už dlhší čas zaoberajú záchranou tohto umeleckého diela, ktoré vhodne dopĺňa priestor parku. Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov nebolo možné súsošie zrekonštruovať. V súčasnosti hľadáme všetky dostupné finančné prostriedky na záchranu predmetnej kultúrnej pamiatky, aby sme zastavili deštrukčný stav súsošia a dali ho do pôvodného stavu. Zároveň sa MUOP podarilo nájsť skutočného autora diela, ktorý prisľúbil, že pri reštaurovaní svojho diela bude nápomocný.

Mgr. Bc. Daniela Olenočinová, oddelenie školstva, kultúry, športu a materských škôl, MÚ MČ Bratislava-Dúbravka
10. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Oprava súsošia Družičiek sa pomaly stáva reálnou. Na opravu sme získali nenávratnú dotáciu od Bratislavského samosprávneho kraja a začíname proces výberu dodávateľa. Veríme, že do konca leta 2016 budú zrekonštruované.

Rastislav Bagar, prednosta
12. október 2016

Odpoveď samosprávy

Súsošie Družičiek už reštaurujeme. Viac na
https://www.facebook.com/Mestsk%C3%A1-%C4%8Das%C5%A5-Bratislava-D%C3%BAbravka-343467569182498/photos/?tab=album&album_id=563157743880145

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
16. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Súsošie je opravené a zrekonštruované.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania