Jarabinková-verejný poriadok-rušenie nočného pokoja


V riešení
meno
Michal 30. mája 2022

Dobrý deň,
prosím o riešenie prevádzky, ktorá nedodržiava otváraciu dobu (v zmysle: https://www.ruzinov.sk/sk/tlaciva/view/oznamenie-casu-predaja-v-obchode-a-casu-prevadzky-sluzieb) a ruší nočný kľud (v zmysle tohto: https://www.startitup.sk/hlucnym-nocnym-akciam-v-ruzinove-odzvonilo-niektore-podniky-stichnu-uz-o-osmej-vecer/
https://www.facebook.com/martin.chren.ruzinov/posts/241791371176088

Jedná sa o prevádzku Chucho na Jarabinkovej, ktorá je reštauráciu počas denných hodín, no často mení na klub v nočných hodinách. Vzhľadom na to, že sa prevádzka nachádza v novostavbe, tak neraz hlasnou hudbou v nočných hodinách a hlučnými hosťami znepríjemňuje život obyvateľov v bytoch minimálne o 3 poschodia vyššie.

Riešiť situáciu bola už zopár krát aj mestská polícia, no nič sa nezmenilo.

31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, riešenie uvedenej situácie má v kompetencii mestská polícia.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
31. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. jún 2022

Stan !

Ten istý scenár a postup, nikto za nič nezodpovedá, Babuškova-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/72194/babuskova-stavby-a-budovy-prekracovanie-limitov-hluku
06. jún 2022

Stan !

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENI E mestskej časti Bratislava -Ružinov č. 15/2019 zo dňa 15.10.2019 o ochrane verejného poriadku v súvislosti s prevádzkovaním niektorých prevádzkarní na území mestskej časti Bratislava-Ružinov
10. jún 2022

XYZ

Jarabinková-Verejný poriadok-iné

V mene vlastníkov bytov na ulici Jarabinková 6/A vás prosím o súčinnosť a riešenie ohľadom neúnosnej situácie s prevádzkou Chucho na Jarabinkovej 6/A, ktorá DLHODOBO A OPAKOVANE ruší denný kľud.
Zo strany prevádzky je spôsobovaný hluku a prekračovaná hladina hluku v obytných zónach, ktorá je stanované na 50 dB cez deň. Hluk, resp. hlasitá hudba a vibrácie z prevádzky sa síce nešíria vonku, ale neznesiteľne šíria po celom vchode nachádzajúcom sa na Jarabinkovej 6/A v bytovom komplexe Jarabinky a primárne na prvých 2 podlažiach ako cez deň (nepretržite aj 12hod denne) a pravidelne aj počas nočného kľudu po 22:00.
Dochádza k hrubému porušovaniu:
VZN mestskej časti Bratislava-Ružinov č. 15/2019 a č. 16/2019
a zároveň MZ SR č. 549/2007 Z. z.
10. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Problémom nedodržiavania prevádzkového času prevádzkami a neprimeraným hlukom v ich okolí nie je problémom len tejto prevádzky , kde je tunajšie veliteľstvo vecne a miestne príslušné konať. Z toho dôvodu je táto problematika riešená príslušníkmi mestskej polície operatívne. Bezodkladne sú preverované podnety od občanov, ktoré sú oznamované telefonicky na linku: "159".
Avšak MsP nemá kapacitné možnosti MsP však nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
S problémom nadmerného hluku je možnosť v predmetnej veci obrátiť sa na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, na regionálneho hygienika Ružinovská 8, Bratislava, ktorý je vecne a miestne i príslušný vo veci konať v zmysle Vyhlášky MZ SR č. 549/2007 Z. z. ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania