Heyrovského-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

V riešení

03. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin,
dlhodobo odstavené vozidlo SUZUKI SWIFT s EČV: TO-741EK evidujeme už od januára 2022, medzitým vykonala Mestská polícia obhliadku a vyhotovila záznam o zistení starého motorového vozidla zo dňa 16.02.2022. V súčinnosti s Okresným dopravným inšpektorátom v Topoľčanoch nám bol oznámený majiteľ vozidla dňa 10.03.2022. Dňa 16.03.2022 mu bola zaslaná výzva na odstránenie vozidla, ktorú si 21.3.2022 prevzal a zároveň bola 16.03.2022 vylepená výzva aj na vozidlo, k dnešnému dňu bez reakcie. Lehota na odstránenie vozidla skončila 14.05.2022. Nakoľko má vozidlo neplatnú technickú a emisnú kontrolu zašleme na Okresný úrad Bratislava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, podnet na začatie správneho konania.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
22. júl 2022

Martin

Dobry den, ako je na tom riesenie odstranenia predmetneho vozidla? Presiel dalsi mesiac a pol a vozidlo tu stale stoji, napriek tomu, ze malo byt uz davno prec.
23. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Kristína Csölleiová
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výzvu na odstránenie vozidla majiteľ obdržal 21.3.2022, doposiaľ na ňu nereagoval a vozidlo neodstránil. Dňa 16.6.2022 bol podaný podnet Okresnému úradu Topoľčany, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, na začatie správneho konania o uložení pokuty za nedodržanie termínu technickej a emisnej kontroly o čom bol informovaný aj majiteľ doporučenou zásielkou.
Po uplynutí lehoty na odstránenie vozidla nasleduje v rámci procesných úkonov odtiahnutie vozidla zmluvným partnerom mestskej časti. Aktuálne má však zmluvný partner vyčerpanú skladovaciu kapacitu, pričom ako dôvod uvádza skutočnosť, že príslušný odbor okresného úradu, nevydáva v zákonných lehotách rozhodnutia v uvedenej veci, na základe ktorých je možné s motorovým vozidlom nakladať v zmysle zákona.
Situácia bola preverovaná aj v iných mestských častiach (a to aj v prípadoch iných poskytovateľov tejto služby) a je analogická. Napriek spomínaným skutočnostiam mestská časť vyvíja zvýšené úsilie na reálne riešenie veci a štandardizácii postupov, ktorými sú odtiahnutie vozidla na záchytné miesto, a následné konanie na správnom orgáne vedúce (ako k jednému z možných riešení) k jeho konečnej likvidácii.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
04. február 2023

Hayduke

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
26. november 2023

Hayduke

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania