Ráztočná-Odťahová služba-otázka

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Stanislav 03. júna 2022

Dobrý deň, na mestkom pozemku na Ráztočnej ulici v "ostrom" rohu zákruty vzniká odťahová služba. Už niekoľko mesiacov tam parkujú odťahové autá a občas sa objaví vrak auta. Odtahové autá vchádzajú na pozemok cez chodník, ktorý nie je na to určený a je predpoklad o jeho zničenie. Kedže je pozemok úzky, odtahové autá sa na nom nedokážu otočit, tak na tento pozemok nacúvavajú z cestnej komunikácie a blokujú tak oba jazdné pruhy. Vznikajú kolízne situácie kedže sme v blízkosti ostrrej zákruty a hrozí nebezpečie. Mám za to, že pravdepodne "nový/budúci majiteľ" pozemku dal podnet na dobudovanie kanalizácie kde predpokladám, sa to deje z našich daní.

Vie o tejto firme mestká čast a je prípojka kanalizácie hradená z rozpočtu mestkej časti alebo mesta?

(pozn. admin - podnet prijímaný ako otázka, v znení v závere podnetu)

03. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií
Kedy? v priebehu najbližších dní

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
06. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet sa týka dlho pripravovanej akcie: Bratislava, sanácia existujúceho tranzitného vodovodu z ocele DN 1200 z Podunajských Biskupíc po Malý Dunaj. Rozhodnutie na túto vodnú stavbu vydal Okresný úrad Bratislava dňa 07.12.2021. Jeden z pozemkov, ktorý uvádzate je pozemok registra "C"-KN, p. č. 3382/1, ktorý je súkromným vlastníctvom fyzickej osoby, vlastník má právo ho prenajať, nemôže tam nič stavať, nakoľko pod pozemkom sú umiestnené inžinierske siete, čiže aj tie, ktoré aktuálne opravuje BVS, a.s. Druhý pozemok registra "C"-KN p. č. 3382/3 je vo vlastníctve Slovenského vodohospodárskeho podniku, š. p. Veľké mechanizmy, ktoré v súčasnosti vykonávajú práce aj na uvedených pozemkoch majú právo vjazdu, lebo sú na nich zo zákona zriadené vecné bremená práva prechodu a prejazdu na pozemky, na ktorých sú zabudované verejné siete. Po ukončení prác bude BVS, a.s. povinná uviesť pozemky do primeraného stavu. Súhlas BVS, a.s. na vstup na naše pozemky registra „C“ parc. č. 3413/19, 3413/60, 3413/47, 3413/1, 3413/44, 3413/51, 3413/45, 3413/97, 3411 evidované na LV č. 2764, k. ú. Vrakuňa, popri Píniovej ulici a Ráztočnej sme vydali 2.8.2021. Dotknutí vlastníci boli upozornení verejnou vyhláškou na webovom sídle Okresného úradu Bratislava, ktorý vydal rozhodnutie na uskutočnenie vodnej stavby, ako aj na www.vrakuna.sk dňa 3.1.2022 (dostupné na https://www.vrakuna.sk/2022/01/03/rozhodnutie-okresneho-uradu-bratislava-odbor-starostlivosti-o-zivotne-prostredie-vo-veci-uskutocnenia-vodnej-stavby/). Čo sa týka dopravnej situácie a povolenia prechodu vozidlám odťahovej služby, budeme Vás čo najskôr informovať, hneď ako nám vyjadrenie poskytne príslušný referát.

S prianím pekného dňa
Kto? Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
Kedy? v priebehu najbližších dní

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
08. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dopĺňame vyjadrenie kolegov z referátu dopravy. MČ nedávala vlastníkovi pozemku súhlas na vjazd, nakoľko komunikácie, cesta a chodník, nie sú v našej správe. Správcom chodníka je magistrát hl. m. SR BA, ktorý rovnako nemá žiadnu vedomosť o udelení súhlasu na vjazd. Cestný správny orgán, Okresný úrad BA, Odbor cestnej dopravy vo svojej databáze neeviduje povolenie zriadenia vjazdu na nehnuteľnosť v predmetnom úseku cesty II/572 na Ráztočnej ulici pre odťahovú službu, z tohto dôvodu postupujeme podnet na riešenie príslušnému správnemu orgánu a žiadame o skoré riešenie.

S prianím pekného dňa
Kto? Okresný úrad BA

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
08. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Okresný úrad BA
08. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania