Obchodná ul. - chodník bez zimnej údržby

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Lučenič 17. februára 2012

Upozorňujem na pravidelne zanedbávanú zimnú údržbu chodníka pred pobočkou sporiteľne na Obchodnej ulici 57. Chodník je dosť široký až po električkové koľajisko a preto by ma zaujímalo do akej miery sú za jeho údržbu zodpovední Magistrát a vlastník budovy. Každopádne je však zarážajúce, že aj pracovníkom samotnej sporiteľne je takto ľahostajný bezpečný prístup klientov do pobočky!

20. február 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet. Obchodná ulica je v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Každý vlastník nehnuteľnosti je povinný starať sa o priľahlé chodníky. Prosím, obráťte sa na magistrát ako na správcu tejto časti územia.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca
Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto


Podnet bol preposlaný Magistrátu hlavného mesta
07. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Podľa zákona č.135/1961 Z.z. o pozemných komunikáciách v § 9 sú vymedzené práva a povinnosti majiteľov nehnuteľnosti ako aj správcov miestnych komunikácií. Podľa tohto paragrafu závady v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnosti, ktorá sa nachádza v zastavanom území a hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, sú povinní bez prieťahov odstraňovať vlastníci, správcovia alebo užívatelia nehnuteľnosti, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom. V tomto prípade za zimnú údržbu a čistotu chodníka zodpovedá správca priľahlej nehnuteľnosti Slovenská sporiteľňa na Obchodnej ulici.

Dispečing Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy
16. marec 2012

Odkazprestarostu.sk

Namiesto objasňovania zákonov by sme od Magistrátu ako od správcu predmetného územia očakávali skôr výzvu k náprave situácie smerom k Slovenskej sporiteľni.
15. máj 2012

Zuzana Kvetoslavová

Každý si má pred svojou nehnutelnosťou odpratávať sneh sám bez vyzvania. Mňa nechodí nikto vyzívať aby som si odpratala sneh či pozametala pred domom. To by po každom spáde snehu nerobili na samospráve nič iné.
Celý tento podnet by som neriešila s mestom ale so SLSP, kedže predmetné územie nepatrí Magistrátu. Neprávom je podnet označený ako NERIEŠENÝ.
22. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa že sa k podnetu dlho nikto nevrátil. Momentálne sa vraciame aj k starším podnetom a postupne ich uzatvárame. Všetky vyjadrenia ktoré sme dali boli správne. Legislatíva sa medzitým však zmenila a schodnosť komunikácií v zimných mesiacoch má na starosti správca komunikácií. Čo sa týka samotnej Obchodnej ulici tá je zahrnutá v pláne zimnej údržby medzi prioritnými keďže je vysoko využívaná. Momentálne je v pláne aj oprava povrchu Obchodnej ulici, čo mestu umožní kvalitnejšiu zimnú údržbu, rovnako tak sa zlepší odtekanie vody z roztopeného snehu, keďže niektoré vpusty sa nachádzajú nad úrovňou vozovky a vytvárali sa tu veľké mláky.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania