Galvaniho-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

Každoročne nepokosená tráva pri plynárenskej stanici na križovatke od Galvaniho dvory na ulicu Galvaniho

06. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
08. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Predmetný pozemok je vo vlastníctve SR-Slovenský pozemkový fond (ďalej SPF), Búdková 36, 817 15 Bratislava. SPF sme v minulosti upozorňovali ale údržba na pozemkoch zo strany fondu zabezpečená nebola.
Podľa vyjadrenia, SPF nie je zriadený na podnikanie a vykonáva iba činnosti, ktoré mu zákon umožňuje ( prenájom pozemkov, prevod pozemkov, plnenie reštitučných náhrad a pod.).
Zo žiadneho právneho predpisu nevyplýva fondu oprávnenie alebo povinnosť zabezpečovať starostlivosť o pozemok nezisteného vlastníka, resp. plniť akékoľvek záväzky spojené s vlastníctvom pozemku nezisteného vlastníka.
A taktiež, že fond nemá v rozpočte vyčlenené finančné prostriedky na údržbu zelene a na ošetrovanie drevín nachádzajúcich sa na pozemkoch nezistených vlastníkov.

Nakoľko sa s problémom s údržbou pozemkov vo vlastníctve SPF stretávame pomerne často a MČ má taktiež vyčlenené prostriedky na údržbu verejnej zelene len na pozemkoch vo vlastníctve alebo pozemkoch zverených MČ,
musíme si v spolupráci s majetkovým a právnym oddelením MÚ, príp. aj s OÚ špecifikovať ako postupovať v takýchto prípadoch.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
10. jún 2022

Marek

Ďakujem pekne za odpoveď a chápem stanovisko MČ. V tomto prípade by možno pomohlo osloviť napr. SPP, alebo vedľa developera Galvaniho dvory, resp. ich správcu a pod. keďže ide o naozaj malú plochu, ktorá je pokosená max. do 5 min.
13. jún 2022

NaTrnavke

asi najvhodnejšie by bolo, ak by vsetky pozemky po nezn. vlastníkov a rovnako tak tie, kde je vlastník "Slovenská republika" pripadli do správy príslušnej obce/mesta, aby na nich mohli legalne vykonávať údržbu a bol zabezpečeny poriadok. SPF je momentálne úplne zbytočný urad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania