Autá neustále jazdia po "pešej zóne" a stoja na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Miro Jablonický 16. januára 2015

Pri AB reštaurácii na chodníku ZA stĺpikmi brániacimi autám vojsť na pešiu zónu neustále parkujú autá, ktoré sa tam dostali buď cez trávu alebo zdola po obrovskom chodníku. Môže to MP sledovať, prípadne osadiť poriadne stĺpiky alebo nejak tú situáciu vyriešiť, keď si drzí šoféri robia, čo chcú?

16. január 2015

stano

arogantne hovada nezmeni nikto ani smiesna pokuta od MP.
17. január 2015

angela

ak ste si všimli, veľa podnetov sa týka nedisciplinovaných vodičov, ich parkovania na chodníkoch, jazdenie po tráve. A reakcia MČ? Riešenie nebolo, nie je a nebude! pokiaľ asi samotní chodci prestanú byť tolerantní.
15. február 2015

Ibolya

V prípade nesprávneho parkovania vozidiel je jednoznačne vinná mestská polícia. Ani neviem prečo ich vôbec platíme. Pokiaľ nezačnú nekompromisne vyberať pokuty vodiči budú parkovať kde sa im zachce s tou slaboduchou výhovorkou, že nemajú kde inde parkovať. Oni totiž chcú všetci parkovať pred svojím vchodom do domu. Ak toto chcú odporúčam im aby si kúpili dom s parcelou tam budú môcť parkovať. Žiaľ, bývajú na sídlisku tak nech si to uvedomia.
02. marec 2015

eva

§ 52, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m.
Dobrý deň,
chcem sa vyjadriť k tomuto problému, ktorý sa beztrestne šíri geometrickým radom, nakoľko polícia nekoná svoju povinnosť.
Autá v Dúbravke jazdia po chodníkoch, jazdia aj napriek osadenej značke "Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel" po areály parku, aj tam už parkujú, a to konkrétne na Lipského ulici pri dennom sanatóriu. Dr.Matulaya. Občania to nahlasovali na políciu, ale bez úspechu. Tak vodiči naberajú odvahu a parkujú aj na trávniku, na autobusovej zastávke pred zimným štadiónom, veď predsa nepôjdu 10 metrov peši, keď idú s deťmi športovať! Auta stojace v protismere, na trávniku a polícia nič!!! Stačí, aby sa polícia prešla po sídlisku a plnila si svoje povinnosti, aby sa obyvatelia nebáli vyjsť z domu a hneď na chodníku boli ohrození jazdou auta. Priamo po chodníku chodia vlastníci, lebo nemôžu preniesť igelitku z parkoviska,roznášači pizze, díleri........
02. marec 2015

Ibolya

Mne táto schránka Odkaz pre starostu pripadá ako bútľavá vŕba ktorú miestny úrad zriadil aby sme sa my občania mohli vyrozprávať a snáď nám potom bude lepšie. Všetci vieme, že nikto nič neurobí. Už vlani som písala na mestskú políciu ktorá ma odkázala na miestny úrad kde sa to samozrejme odložilo a/a. Pri zdravotnom stredisku na Nejedlého ulici si našli vodiči parkovisko priamo pred ZS hoci majú dve veľké parkoviská z ľavej aj z pravej strany a naviac je to akoby parčík, kde hneď vedľa je detské ihrisko, rodičia s deťmi chodia k lekárom a všetci len uskakujú pred autami. Ešte im tam miestny úrad osadil aj tabuľu pre invalidných vodičov (aby nejaká tabuľa tam bola) ale všetci vieme že tam parkujú zdraví vodiči. Toto je fakt výsmech všetkým chodcom.
16. február 2022

Odpoveď samosprávy

Koncom roka 2021 sme upravili parkovými úpravami spodnú časť vstupu na pešiu zónu pri VÚB tak, aby tam už nemohli parkovať vozidlá a vchádzať do pešej zóny. Rovnako sme urobili parkové úpravy pred Tesco Express. Vjazd do pešej zóny a parkovania na nej už nie je viac možné.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania