Hlavná-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Hamuliakovo

Uzavretý
meno
BaNi 07. júna 2022

Dobrý deň,
oproti výjazdu zo Šamorínskej na Hlavnú bolo veľmi vhodne umiestnené dopravné zrkadlo (vid foto z Googlu), ktoré pomáhalo vo výhľade vľavo. Zrkadlo sa tam už nenachádza. Uhol ciest núti vodiča neprirodzene extrémne otáčať hlavu doľava, aby videl vozidlá prichádzajúce po hlavnej ceste z obce. Mohli by ste ho, prosím, opätovne umiestniť? Ďakujem.

08. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zrkadlo bolo demontované z objektívnych dôvodov a nebude na miesto vrátené.
V rámci rekonštrukcie križovatky bola odstránená prekážka vo výhľade - živý plot z tují. Tým boli v križovatke zaistené dostatočné prirodzené výhľadové pomery a bezpečnostná funkcia zrkadla stratila opodstatnenie.
Naopak a navyše, v dôsledku opravy výjazdu z ulice Šamorínska sa križovatka rozšírila o dovtedy nevyužiteľnú časť (výmole parkoviska) a toto zrkadlo už nebolo konštrukčne schopné poskytnúť neskreslený obraz pre výjazdovú pozíciu doprava a súčasne aj pre výjazd doľava. Ak sa nastavilo na pozíciu výjazdu doprava, pri výjazde doľava vzdialenom viacero metrov bol obraz úplne skreslený a teda nebezpečný.
Zrkadlo tak predstavovalo potenciálne riziko a vzhľadom na zaistený výhľad (viď vyššie) bolo počas kolaudácie nariadené jeho odstránenie.
Do križovatky je aj pre odbočenie doprava potrebné vojsť viac nakolmo tak, aby vodič vedel vyhodnotiť situáciu vľavo na hlavnej ceste.
Zrkadlo obec premiestnila na iný rizikový úsek na Hornej Vrbine.
Vzhľadom na uvedené považujeme podnet za uzavretý.

Ludmila Goldbergerová, starostka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.