Prosim preškoliť políciu o dopravných predpisoch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Jozef 09. februára 2015

Denno-denne jazdím cez Račianske mýto, kde je prikázaný smer rovno smerom na Mýtnu. Denno-denne tam vidím odbočovať policajné autá doľava na Legionársku, ako keby pre nich tento príkaz neplatil. Nie je to ojedinelý úkaz, tie autá tam odbočujú masovo. Pochopiteľne bez majákov. A nie sú to len označené autá, ale aj civilné, v ktorých sedí policajt v uniforme.

Prosím preposlať tento "pozdrav" pánom príslušníkom na Račiansku, nech si pozvú na preškolenie nejakého inštruktora z autoškoly.

A konkrétne dnes strieborný Golf s nápisom POLÍCIA na odklopenej slnečnej clone, ktorý mal ešte aj narazený ľavý predný blatník s ostrým vytŕčajucim plechom a reflektorom vykrúteným do boku, za čo by bežne smrteľníkovi zobrali techničák. Pán policajt s pani policajtovou sa ale v kabíne na niečom dokonca zabávali počas páchania tohto dopravného priestupku...

10. február 2015

Jozef

policajny VW Passat bez smerovky a este si aj nadbehol do vedlajsieho pruhu, ako keby mal harmonikovy autobus...
17. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

samospráva hlavného mesta nie je oprávnená kontrolovať Policajný zbor SR a nemá takéto kompetencie v oblasti cestnej premávky.

Pokiaľ je občan svedkom porušovanie predpisov v oblasti dopravy, môže sa obrátiť na políciu na č. 158, resp. na mestskú políciu na č. 159. S podozrením na nedodržiavanie zákona zo strany samotných príslušníkov Policajného zboru SR je možné obrátiť sa na inšpekciu ministerstva vnútra (informácie an webstránke tu: http://www.minv.sk/?sekcia-kontroly-a-inspekcnej-sluzby-mv-sr) alebo krajské riaditeľstvo PZ.

V zmysle zákona o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z. a zákona o priestupkoch č. 379/1990 Zb. však policajt pri výkone služobných povinností (či už s majákmi alebo bez nich) nie je povinný dodržiavať niektoré povinnosti a zákazy stanovené zákonom č. 8/2009 v nevyhnutnej miere a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
18. február 2015

Jozef

...tak prosim adminov preposlat tento podnet na Inspekciu ministerstva vnutra a na Krajske riaditelstvo PZ.

Alebo mam z tohto podnetu chapat, ze podla zakona 8/2009 a 379/1990 je v tomto state policajt viac ako ktokolvek a vsetci mu mozeme fukat? Ono 99% organov v tomto state si to vlastne aj mysli a preto to tu vyzera tak ako vyzera... Nech sa potom necuduju, ze nemaju ziadnu autoritu a vsetci ich vnimame len ako arogantnych darmozracov krytych nejakym zakonom, ktori su viac kontraproduktivni, ako napomocni...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania