Saratovská-navrh na parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený

Priestor pre vybudovanie parkovacich miest. Nevyuzivany psickarmi, pri ceste. Idealne na jeden rad.

09. jún 2022

Martin

výhodnejšie by bolo sa dohodnúť s majiteľom OD Saratov a terajšie parkovisko by vynovili na viac podlažné.... jedno podlažie by bolo pre návštevníkov OD a ostatné mestské...
09. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Predmetný priestor určite nie je vhodný na budovanie ďalších parkovacích miest. Predovšetkým z hľadiska bezpečnosti, pretože by sa jednalo o problematické vyparkovanie vozidiel priamo na frekventovanú komunikáciu a ku všetkému ešte aj cez peší chodník. Podľa vyjadrení odborníkov z oddelenia dopravy magistrátu parkoviská, ktoré križujú peší chodník nie je už viac možné budovať.
A navyše oddelenie mestskej zelene požaduje za každý záber zelene, túto v plnom rozsahu nahradiť, čo by samozrejme nebolo kde zrealizovať.

Riešením problémov s parkovaním nie je zabratie každej voľnej zelenej plochy ale budovanie viacpodlažných parkovísk a parkovacích domov. Nezodpovedanou otázkou ostáva kedy obyvatelia začnú podpisovať petície za budovanie parkovacích domov a nie proti ich výstavbe ako tomu bolo doteraz.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
09. jún 2022

Boris

Maximálny súhlas s vyjadrením p. prednostu 🙏🏻
09. jún 2022

Slavomír Trnavský

Zdravim, ten chodnik je takmer nepouzivany, plne ho nahradza chodnik sikmo k panelovym domom. S kosenim travnatych ploch ma mesto problem, takze na tych par metrov by mohli dat vynimku. Zvlast, ked je problem so stavbou parkovacich domov, cast parkovacej plochy v sucasnosti tvori chodnik a meststa cas uz rozsirila par parkovisk a odklepava developerske projekty bez parkovacich domov, len s podzemnymi garazami. Tu zelen mozno nahradzat napr. aj plochou na strechach budov (aj parkovacich domov, ktore moze o rastat zelen aj po obvode), staci k tomu zaviazat kazdy novy projekt zastavby.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania