Pridanie zelenej sipky dorpava

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 20. januára 2015

Je mozne pridat zelenu sipku doprava v case, ked svieti cervena smerom rovno? Nikoho sa neobmedzi a ludom, ktori idu na haanovu, lidl alebo kostol vo vikendovom case urychli posun + zmensi kolonu smerom rovno. Presne taka sipka je pri TPD smer aupark od bosakovej.

Dakujem

10. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Váš podnet preverili príslušé útvary Magistrátu hl. mesta a podľa ich stanoviska "Doplnková zelená šípka (DZS) ma význam vtedy, keď nie je jazdný pruh združený s iným smerom, lebo ak stoji pred stopčiarou prvé vozidlo v inom smere ako signalizuje DZS, tá nie je potom využitá na 100%. Napriek tomu máme v Bratislave aj takéto prípady, čo aspoň čiastočne pomáha priepustnosti križovatky vtedy, keď ako prve stoji vozidlo idúce v smere DZS. Žiaľ, v uvedenom prípade nie je možné umiestniť DZS na Furdekovej ul. pred priechodom pre chodcov, pretože jeden radič riadi obe križovatky – aj Furdekovu – Šustekovu – Mamateyovu i Šustekovu – Bosákovu. Radič je plne obsadený a nedá sa pridať žiadna ďalšia signálna skupina. V prípade voľného miesta v radiči by si však umiestnenie DZS vyžadovalo nielen montáž návestidla, ale aj jeho zapojenie do radiča a zásah do logiky riadenia.
V prípade križovatky Jantárova – Bosákova je DZS pre smer vpravo z Bosákovej smerom k Starému mostu pozostatkom z čias, kedy bol tento pruh len pre pravé odbočenie. "

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania