Vecne problemy na Kollarku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Matej Hloznik 19. januára 2015

Nie je ziadne tajomstvo ze minimalne dva vecery v tyzdni, piatkovy a sobotny, sa na Kollarovom namesti grupuju mladistvi, ktorym sa nechce utracat vela penazi "po krcmach" a prinesu si zasoby so sebou, debatuju, popijaju. Nezriedka vyvadzaju..

Takto to vyzera v sobotu a nedelu rano. Musim povedat, ze tuto nedelu som bol priam sokovany, ze smeti boli pocas dna pozbierane,

LENZE

mladistvi "vo svungu" mavaju dobry zvyk nielen nechat po sebe neporiadok, ale aj crepy od donesenych dobrot rozneho druhu, zvacsa lacneho alkoholu.

Tieto nikto neriesi. Nezameta.. Primarny problem sak je, ze som jakziv nestretol ziadneho policajta, ktory by sa o tieto skupinky zaujimal. Nikdy nikto neriesil co sa uz vecer na tomto mieste deje. Obdobne je to na "Gotku" - Namesti Slobody.

Neraz som kvoli svojmu psovi crepiny sam zbieral. Oslovit mladikov pod parou, ktori zrovna robia bordel, je vsak uz sport adrenalinovejsi.

Bolo by na mieste keby sa o tieto (Kollarovo a Nam. Slobody) miesta obcas zaujimala minimalne mestska policia a posobila tak preventivne. A, ak to nejde inak, mozno zvazilo mesto samotne, ci by nebolo namieste obcas toto nebezpecne sklo aspon nechat pozametat.

19. január 2015

C

Obávam sa, že sa o tie priestory ("Kolárko" a "Gotko") nestarajú cielene. Čím horšie vyzerajú, tým viac budú zodpovední tvrdiť, že je to v takom stave, že sa s tým nič nedá robiť, tak to treba predať na nejakú stavbu ... Tento nezáujem zodpovedných trvá už niekoľko rokov a zdá sa, že si ho prisvojilo aj nové vedenie mesta resp. mestskej časti. Žiaľ.
20. január 2015

Matej Hloznik

Ako som spominal, k upratovaniu (nie zveladovaniu) tam dochadza - zbieranie smeti a pod. Problemom ale zostavaju tie crepy ktore nikto nezameta, takisto ako akakolvek forma prevencie aby sa tie "zury" nekoncili smetiskom. O zveladovani velmi nama zmysel sa bavit :(
27. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom Oddelenie cestného hospodárstva. Kollárovo námestie je upratované každý deň, avšak nezodpovední občania vo veľkej frekvencii ho stíhajú znečisťovať. Príslušné oddelenie vie o situácii a vždy sa snaží na ňu reagovať v rámci daných možností.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou a marketingu
27. január 2015

Matej Hloznik

Vcera som videl prvy krat ako tam prislo zametacie auto, takze notifikacia asi pomohla. Len bol "trochu" sneh, tak neviem ako to tam ten pan co ho soferoval vyriesil :)
23. február 2015

Matej Hloznik

Toto je stav z nedele medzi 10-11 dopoludnia. Musim povedat ze napriek tomu ze bola nedela objavilo sa tam prave upratovacie auto.

Treba si ale konecne uvedomit ze
1/ upratovanie nie je riesenie, pretoze skupinky ktore toto miesto pravidelne vyhladavaju to len utvrdzuje v tom ze je ich konanie v poriadku.

2/ pani "upratovaci" aj tak nezametaju, takze rozbite sklo nam tam sprijemnuje zivot stale. ci uz su to podrazky alebo psie laby.

"Ziveho policajta" som tam jakziv nestretol. Treba posobit na to aby sa takato CINNOST NEDIALA! V pia a so nie je ziaden problem tam skupiny niekolkcyh desitaok mladistvych stretnut.

Zaujimave je ze pocas celeho dna mestski policajti maju cas kontrolovat parkovanie a niekedy uz po polhodine odvazne konaju a zakladaju papucu. Vecer ka Kollarko ale ziaden ani nepachne.
27. február 2015

Matej Hloznik

Aktualizacia z dnesneho rana - piatok 27/2 - crepy stale po celom namesti. Dnes vecer pribudnu "na beton" dalsie. SOm zvedavy ci stretnem policajtov ked pojdem okolo.
02. marec 2015

Matej Hloznik

Poslusne hlasim ze crepy su stale na mieste. Problem pretrvava, mladistvi zuruju spokojne dalej a ani im nenapadne ze by mali smeti hadzat niekam inde ako za hlavu, kedze im za to nic nehrozi. Dnes sa na trave veselo skvie aj odrezana flasa. Ktovie na co asi sluzila.. riesenie su POLICAJTI, nie upratovaci.
04. marec 2015

Matej Hloznik

Stav dnes - streda 4/3 - vsade crepy, flase zjavne naschval porobijane a porozhadzovane po celom namesti, rozbita lampa. Deti maju prazdniny.. Je zjavne ze treba riesit preventivne, nie upratovanim.
Btw tie crepy sa tam hromadia. Pracovnici zbieraju len "cele" flase.
04. marec 2015

Matej Hloznik

Sneh uz nie je, zametanie sa nekona. Dnes to bol "iny level", neznami okoloiduci ma upozornovali na sklo (kedze som siel so psom).
04. marec 2015

juraj turčan

to Matej: ostatným občanom to nevadí ? Podla komentov asi nie,odozva na PODNET z magistrátu je výsmechom občanovi,chcelo by to policajnú hliadku v civile a potom posily,do antona s nimi a na oddelení dobrú gumoliečbu.Samozrejme ich činnosť infra videokamerami si to z auta zdokumentovať,hlavne rozbíjanie fliaš atď.Ale bohužial,nie som vo Viedni alebo Mníchove,zabudol som.Držím palce,ale veľmi ružovo to nevidím.
05. marec 2015

Karol Bujaček

Dnes som tadiaľ v rýchlosti prechádzal, a zdalo sa to tam relatívne čisté (obzvlášť oproti tomu svinčíku, ktorý je na fotografiách). Ale takéto jednorázové vyčistenie systémový a opakujúci sa problém samozrejme nerieši.
06. marec 2015

Matej Hloznik

Upratané bolo ale črepy ako vždy nie, tie sú na mieste. Skupinky už aj teraz 19:55 piatok 6/3 sformovane..
15. jún 2015

LIdka Carlie

15. jún 2015

Xena

Situácia je stále rovnaká. Špina a smrad, pokazená dlažba. Mnohým sa tadiaľ štíti prejsť.
Lokalitou prechádza denne množstvo Bratislavčanov a tiež cudzincov/turistov.
15. jún 2015

LIdka Carlie

Odpadky na Kollárku

Permanentne znečisťovaný priestor. Či už popri lavičkách alebo pod smetným košom. Väčšinou výsledok posedení bezdomovcov.
15. jún 2015

Xena

Súhlasím s Matejom Hložníkom. Nechcem hádzať vinu len na bezdomovcov, Väčší bordel ako oni robia určite výrastkovia - "Zlatá mládež" bez zábran.
21. júl 2015

Matej Hloznik

Aby nahodou nedoslo k dojmu ze uz je vsetko OK. Toto je dnes, Rozbiet flase su uz tak na padrt ze sa to tazko foti mobilom, no crepy su uplne vsade, aj na trave. Chodit tam so psom je samovrazda.
21. júl 2015

Matej Hloznik

A este bonusovka z krizovatky, aj ked je mi jasne ze tu je kompetentny niekto iny. Uz to tam par dni tak pekne "lezi".
22. júl 2015

Xena

Vyzývam starostu Starého mesta a p. primátora Nesrovnala, aby sa týmto podnetom začali konečne zaoberať.

Toto je skutočná vizitka o kultúrnosti Bratislavčanov a Slovákov....
19. august 2015

Xena

Tento priestor je ako nočná mora! Aj dnes ráno som si "vychutnala" atmosféru (množstvo odpadkov a rozbité fľaše). Vskutku inšpiratívne prostredie pre horor.
19. august 2015

Matej Hloznik

Suhlas, dnes tam bolo crepin este viac ako obvykle..
27. august 2015

Xena

Dnes ráno som videla, ako sa Kollárko upratuje. Prišla dodávka, vystúpili z nej ľudia, vysypali koše. Črepiny a rôzne fľaše naokolo zostali....
27. august 2015

Matej Hloznik

Na to iste som upozornoval aj ja, dokonca mailom. Ze upratovanie nerovna sa vysypanie kosov.

Prisla mi nasledovna odpoved:
(po mojej reakcii na nu uz nic)

..veľmi si vážime, že sa zaujímate o život v meste. Chceme Vás uistiť, že mesto pravidelne čistí Kollárovo námestie. O Vašom podnete sme informovali aj Mestskú políciu, aby sprísnila kontrolu Kollárovho námestia. Veríme, že prijaté opatrenia prinesú želané výsledky. Ako však iste viete, čistota mesta nie je jednostranná záležitosť a represie nepomôžu, ak občania nezmenia vzťah k svojmu mestu. Dúfame, že spoločným úsilím dokážeme zmeniť charakter mesta.

Oddelenie komunikacie a marketingu
Kancelaria primatora hl. mesta SR Bratislava
27. august 2015

Xena

Podobný mail som dostala aj ja k inému podnetu.

Prioritou súčasného primátora je čistota v meste. Podľa jeho vyjadrení (napr. na zasadnutiach Mestského zastupiteľstva alebo v TVBA) nie je spokojný s úrovňou služieb firmy, ktorá sa stará o poriadok v meste.

Pýtam sa len: "To majú občania vytvoriť domobranu proti neprispôsobivým? Načo sú Mestská a štátna polícia?
18. september 2015

Xena

Dňa 16/09/2015 sa situácia výrazne zmenila k lepšiemu:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/20342/zavadzajuce-konare-na-chodniku
19. september 2015

Matej Hloznik

Vdaka Xena za aktualizaciu, reagujem aspon sem, nemam nove foto.. Kazdopadne ANO, prisli a spravili poriadok, zrezali kriky, atd.. ALE uz sa tam objavuju nove kopy. Ono je to hlavne o tom ze tam nedochadza k "pomahat a chranit" a deticky si myslia ze kupit si tuzemacik a kolu vo vecierke a potom ich nechat na trave je cool. A niektore si myslia ze tresnut tu flasu o zem je uz uplne top. Ratam ze po piatkovej noci ktora prave konci bude zase co fotit.
05. november 2015

Matej Hloznik

Musim povedat ze upratovanie sa VYRAZNE zlepsilo. Poznamku o policajtoch si ale neodpustim, vzhladom aj na nedavne incidenty fekalneho utocnika v poslednych tyzdnoch ktore sa odohravaju aj v tomto okoli.

Policajti by iste "stretli" aj kopu mladistvych, ktori sa vo vecernych hodinach radi na severnej strane namestia "obcerstvuju" a "samozrejme" po nich vzdy zostane kopa flias a krabiciek od cigariet a pod.
07. december 2015

Matej Hloznik

Ja by som chcel "len" opat apelovat na prevenciu. Kedze teraz je stale tma, nemam fotky, ale dnes uplne vsade sklo, rozbita trojnozka, flase vsade po trave. Verim ze sa upratalo aj ddnes (uvidi sa vecer) no bolo by strasne fajn aby ti ludia co to tam pravidelne takto "skraslia" mali obavu ze ich pri tom niekto nachyta. Inak to je stale ta ista pesnicka a crepy a smeti a rozbite veci po celom namesti budu na dennom poriadku. Dakujem za pochopenie..
02. september 2017

Staromešťan

Stav Kollárovho námestia

Kollárovo námestie je v katastrofálnom stave. Je to miesto, ktorým denne prejdú stovky ľudí, turistov nevynímajúc. Problémov je na tomto mieste niekoľko.
1. Nelogické vyprázdňovanie košov - firma zaoberajúca sa touto činnosťou má na starosti iba čierne smetné koše. Môžete prosím objasniť, z akého dôvodu nemôže vzniknúť dohoda, že budú vyprázdňovať aj tie zelené? Tie sú plné už niekoľko týždňov.
2. Skupinky asociálov a ľudí požívajúcich drogy. Každý večer/noc sa na námestí stretávajú tieto skupiny a buď popíjajú alkohol alebo v horšom prípade, užívajú drogy. O odpadkoch, rozbitých fľašiach a neporiadku, ktorý vytvoria ani nehovorím. Prečo tade nemôže každých 15 min prejsť policajná hliadka? Nemusia ani len z auta vystúpiť.
3. Plánuje sa revitalizácia tohto priestoru, prosím?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania