Gercenova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Podnet na vytvorenie parkovacie miesta.

18. jún 2022

Michal

Suhlasim s parkovanim
18. jún 2022

Peter Oravec

Dobry den,
ak tam nie je cyklotrasa, tak ha by som tam chcel plnohodnotnu segregovanu cyklotrasu. Urcite nie parkovisko.
S pozdravom.
19. jún 2022

Jano - Star9H6j

Auta ten chodník /dlazbu za 2-3 roky znicia. A zase to budeme platit vsetci. Ta cesta je obojsmerna ci jednosmerka?
20. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, možnosti preverí príslušný referát.
Kto? Referát mobility

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
20. jún 2022

Mmm Msm

kedze tam pred covidhysteriou parkovali a jazdili po chodniku auta, je dost zniceny. chcelo by to skor vyasfaltovat a spravit pre cyklistov namiesto cyklotrasy cez pesiu zonu popred panelaky.
26. jún 2022

jajbolina

No hlavne nepovoliť parkovanie na chodníkoch, to je také lacné Vallovské riešenie. Buď tam vybudovať záliv v chodníku na pakrovanie áut alebo cyklochodník. Hlavne urobte kvalitné riešenie, nie paškvil-nakreslené park.boxy na chodníkoch.
06. september 2022

Mmm Msm

stav 8.6.2022 na ceste zo strany zeleznice su nakreslene boxy na parkovanie. boli prazdne zato vsetci parkovali na chodniku. problem by to nebol, zostava dost priestoru pre chodcov aj kociky. nebezpecna je jazda tych parkujucich po chodniku. niektori tam jazdia aj celu dlzku.
06. september 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
07. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v lokalite prebehne zazónovanie, po doplnení značky bude možné len parkovanie na modro vyznačených boxoch, čo by malo výrazne zlepšiť situáciu pre rezidentov.
Kto? Referát mobility
Kedy? jeseň 2022/r. 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
07. september 2022

Ján Krúpa

Aká značka? Zákaz parkovania na chodníku?
07. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Ján.
Pôjde o značku znázorňujúcu zónu. Dané lokality budú označené dopravnou značkou a tým budú musieť všetky vozidlá parkovať len v boxoch.
Kto? Referát mobility
Kedy? september 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
07. september 2022

Ján Krúpa

Mám tomu rozumieť že po osadení značky ak bude parkovať na chodníku tak ako keby parkoval na vyznačenom parkovisku(modré) bez zaplatenia?
08. september 2022

jajbolina

MiÚ Bratislava-Petržalka, urobte to poriadne, teda na chodníku vytvorte parkovacie zálivy a nie nakresliť park. boxy na chodník.
Kedy začneme robiť kvalitne a autá budú parkovať mimo chodníkov? V Rakúsku vytvárať park. zálivy ide, u nás je to "problém"? Ten chodník je dostatočne široký na vytvorenie park. zálivov. Urobte to poriadne, prerobte chodník.
08. september 2022

Ján Krúpa

Parkovanie po vyznačení rezidenčného parkovania!
12. september 2022

Erik Schweighofer

Zonu mame ale toho kto by ju kontroloval aspon obcas DOSLEDNE nie len KED SA OBCAN STAZUJE uz nie. Takze vyriesene to z pohladu obcanov nie je. Od stola kancelarie asi ano Poprosim MP petrzalka aby si konala svoju zakonnu povinnost a kontrolovala dodrziavanie ked vidi porusenie zakona.
12. september 2022

jajbolina

MP Petržalka neexistuje. Ku kontrole parkovania-súhlasím, treba dôslednú kontrolu parkovania, len tak sa ľudia naučia dodržiavť pravidlá (obzvlásť na Slovensku kde si niektorí Slováčiská myslia že môžu bezplatne zaparkovať najlepšie rovno pred vchodom do baráku).
Bohužiaľ primátor Vallo nezvládol obstarávanie skenovacích áut (súčasne so zavedením PP), a tak je kontrola parkovania vykonávaná neefektívne pešími kontrolami (drahé a neefektívne riešenie).
Autá so skenovacou technológiou snáď efektívnejšie poriešia kontrolu parkovania v cvelom meste, nielen v zónach s PP a primátor tak nebude musieť trápne lobovať u poslancov NR SR za posun zákona o zákaze parkovania na chodníkoch (toto je neskutočná hanba primátora, netušil on architekt a primátor že treba riešiť reálne parkovanie? Že chodníky sú pre chodcov a nie na parkovanie)?
13. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za komentáre.
Zazónovanie na Dvoroch 5 a 6 je v praxi od piatka 9.9., pričom zamedzí parkovaniu na chodníkoch. Aj v spolupráci s MsP sa pokúsime o zintenzívnenie kontrol.

Na porušenie pravidiel parkovania v zaregulovanej zóne samospráva majiteľov vozidiel upozorňuje umiestnením zelených a oranžových letákov na vozidlá. Pri jednorazovom priestupku (zelený leták) ide len o upozornenie, pri viacnásobnom porušovaní (oranžový leták) bude majiteľovi vozidla doručená pokuta s odôvodnením.
Kto? Mestská polícia Bratislava
Kedy? september 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
10. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení na referáte statickej dopravy, na tomto úseku už nebudeme vyznačovať nové parkovacie miesta.

Lokalita bude čoskoro súčasťou celomestskej parkovacej politiky PAAS, značenie teda bude mať na starosti hlavné mesto.
Kto? Magistrát hlavného mesta
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
10. máj 2023

jajbolina

Len dúfam že nebude mesto vyznačovať park. boxy na chodníkoch. To jer naozaj lacné socanské riešenie. Nech, ak treba, upraví chodník tak že tam bude park. záliv na autá. Ale nie parkovanie na chodníkoch. Konečne treba autá z chodníkov dať preč! Chodníky sú pre chodcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania