"prispievatel" ku skladke na Vajnorskych jazerach

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Lucia Kadlecová 20. januára 2015

Dobry den
Rada by som dala do pozornosti kompetentnych "spoluobcana" ktory prispel k navyseniu kopy odpadkov pri bufete na Vajnorskych jazerach.
V nedelu som bola na prechadzke so psom a uz som bola pri moste ked k bufetu na pozemok odbocilo auto VW s viedenskou znackou. O to vacsie bolo moje prekvapeknie ked otvoril zadne dvere a tam mal 2 velke modre vrecia plne odpadkov ( na fotkr dve modre vrecia na vrchu) a nevahal a pridal to ku kope odpadkov vedla kontajnera co tam uz je. Panko to vklude vylozil a odisiel.
Tak takto niektori ludia nevahaju a zbavuju sa s cistym svedomim odpadkov - len bohuzial na ukor zivotneho prostredia pretoze hlodavce alebo macky vrecia raz dva pretrhnu a vietor to rozfuka.
Dufam ze kompetentni vypatraju vlastnika auta a dostane pokutu ( aj ked pochybujem ze niekto z Viedne by vyhadzoval odpadky tu u nas do prirody). Napriek tomu dufam ze vinnika najdu a potrestaju.
Dakujem

20. január 2015

jožo

malá nápoveda je to domáci,myslím obyvatel jazier!!!!
21. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Váš podnet postupujeme na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
22. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Kadlecová,

ďakujeme za Váš podnet aj za sa promptnú reakciu so zabezpečením fotografií automobilu pôvodcu odpadu.
Na základe Vášho podnetu sme vykonali miestnu obhliadku, na ktorej bol zmapovaný rozsah a zloženie nepovolenej skládky odpadu.
Pracovníci oddelenia hospodárskej správy 21.1.2015 odpad z miesta odstránili, aby nedošlo k jeho ďalšiemu rozširovaniu.
Zároveň postupujeme evidenčné číslo vozidla príslušníkom Mestskej polície na zistenie vlastníka vozidla.
Na základe tejto informácie budeme vedieť postúpiť podnet Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý je kompetentným orgánom v prejednávaní priestupkov v odpadovom hospodárstve.

Zároveň reagujem na komentár pána Joža nižšie, že pokiaľ má informácie o držiteľovi vozidla, môže sa s nimi s dôverou obrátiť na referát životného prostredia Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Vajnory.
Urýchlil by sa tým proces zisťovania pôvodcu odpadu.
Ďakujeme.

S pozdravom

Ing. Tatiana Páleníková
Referát životného prostredia a vodného hospodárstva
23. január 2015

lucia

Dobry den
Chcem sa Vam podakovat za rychle konanie a za odstranenie odpadkov. Dufam ze sa Vam este podari donutit majitela pozemku popripade bufetu k odstraneniu kontajnera. Pretoze ak tam bude niektori ludia si ziv prostrefie a cistotu nevazia a budu nadalej pohadzovat odpadky k tomu smetiaku kedze je plny ( ich logika ved ked z som to doniesol kam by som to mal prenasat ).
A tiez dufam ze sa podari vypatrat aj dotycneho co tam odpadky vyhodil.
Dakujem Vam este raz
23. január 2015

Monika

Prosím a mohol by sa niekto pozrieť aj na zložený stavebný materiál na tomto pozemku. Komu patrí a či má dotyčný stavebné povolenie ? Ďakujem
24. január 2015

Majo

Klobuk dole. Vyborne nafotene a zdokumentovane. Len nech nas je viac.
Clovek ako clovek, kto je pristihnuty je vinny.
24. január 2015

Juraj

pre p.Luciu a p.Maja:držím palce,aby gaunera našli a dali mu pokutu,aź by sa z toho po..ral.No mám obavy,že to nebude také jednoduché:ani jedna foto nedokazuje,že tie vrecia môžem stotožniť so zaparkovaným autom.Keby to bol videozáznam,to by bolo "iné kafe",ale tu nie je nič čo by spájalo zaparkované auto s odpadkami.Preto prosím ADMINA,aby sa vyjadril,či môžeme posielať aj krátke videosekvencie,tam by sa už nevykrútil ani premiér.A prosím všetkých aby mi nezačali nadávať že sa toho gaunera zastávam,ale radím robiť rýchle a čo najviac záberov,aby sa potom dalo vybrať to najdôležitejšie(5 záberov/sec.)Takto sa nám vykrúti že on nič atď.A p.Majo,naozaj si želám aby nás bolo čo najviac,a ešte lepšie zorganizovať akciu priamo na ich www.adresy poslancov našej NR SR,aby vedeli čo sa deje tu v republike a nie to,koľko miliónov z našich peňazí majú poslať fašistom na Ukrajinu.Zdraví vás Juraj.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania