Vojenská cesta-dlhodobo odstavené vozidlá-nezistené EČV a TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Pavel Lexa 21. júna 2022

Na začiatku vojenskej cesty je už niekoľko týždňov odstavené vozidlo s trnavskou EČV. Vozidlo je zaparkované nevhodným spôsobom, takže prekáža normálnej premávke.

29. jún 2022

Odpoveď samosprávy

O vozidle samozrejme vieme. Už začiatkom júna sme požiadali mestskú políciu o jeho preverenie. Stanovisko MP prikladáme:
"Dobrý deň, informujem Vás ohľadne vášho podnetu zo dňa 07. 06. 2022 týkajúceho sa odstaveného MV zn. Škoda Fábia modrej farby ev. č.: TT 699 na Plachého ul. v Bratislave.
Tunajší útvar MsP urobil v tejto veci rad preverení, pri čom nebola zistená žiadna okolnosť, ktorá by vyžadovala ďaľšie úkony.
Predmetné MV neprechádza pátraním (preverené cez PZ SR) a preverením hliadkou na mieste bolo zistené, že neporušuje žiaden z priestupkov v zm. Zák. č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov."

Komunikácia Plachého je stále v majetku Ministerstva obrany SR, mestská časť požiadala magistrát o jej zverenie do správy už v minulosti, ktorému ale musí predchádzať prevzatie komunikácie magistrátom od ministerstva. Informáciu o odstavenom vozidle sme preposlali ministerstvu a viac s vozidlom za tejto situácie nemôžeme urobiť. Legislatíva nezverila v predmetnej veci mestskej časti žiadne kompetencie.
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
07. august 2022

Viliam

Aktualizacia, auto bolo násilím poškodené a otvorene
15. august 2022

Odpoveď samosprávy

Vozidlo bolo na podnet MČ 12.8.2022 odstránené oprávnenou organizáciou.
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.