Na vrátkach-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Dušan Úradník 21. júna 2022

Na kotvení BigBoardu umiestnenom na ulici Na vrátkach oproti budovy 3410/1C ( parcela registra E 2548/202 alebo niektorá z priľahlých) sú uvoľnené alebo nedotiahnuté matky dvoch zo štyroch kotevných skrutiek. Vzhľadom na to, že pri určitom smere vetra by tieto skrutky mali zachytávať ťahové sily, môže tento stav vyvolať nebezpečnú situáciu. Naviac by asi bolo vhodné pozrieť do Statického výpočtu, nakoľko by sa na prvý pohľad dalo predpokladať, že maximálny moment na kotvenie vyvolaný tlakom vetra na reklamnú plochu bude pôsobiť v rovine kolmej na túto plochu a v smere prevládajúceho vetra a v tomto smere by statik pravdepodobne aj keď nie úplne nevyhnutne volil dlhšie rameno medzi kotevnými skrutkami.

22. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu stavebný úrad vyzval stavebníka, aby v lehote 15 dní preverili stavebno- technický stav bigboardu aj so statikom, ktorý vyhotoví posúdenie osadenia bigboardu a zašle ho tunajšiemu úradu najneskôr do 13.07.2022.
Kto? Stavebný úrad

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
15. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Vyjadrenie vlastníka bigboardu:
Reklamná stavba bigboard bola skontrolovaná po technickej stránke. Jedna povolená skrutka bola dotiahnutá a zabezpečená.
Čo sa týka statiky, reklamná stavba bola postavená v zmysle statického posudku, ktorý bol vypracovaný autorizovaným stavebným inžinierom – statikom stavieb, ktorý bol súčasťou žiadosti o stavebné povolenie a teda reklamná stavba je po statickej stránke v poriadku.
Kto? Stavebný úrad

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania