Opustené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 01. marca 2012

Na ulici Homolova je popri ceste uz dlhu dobu (minimalne od leta 2011) odstavene auto Skoda Forman, kedze i v tejto casti mestskej casti Dubravka je znacny problem s parkovanim, bolo by na poriadku upozornit majitela spominaneho vozidla, znacne nepojazdneho, aby si ho odstranil, kazde jedno miesto na parkovanie je totiz pre obyvatelov velka vyhra. O auto sa zjavne nikto nestara a iba zabera miesto.

16. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu bola dňa 12.03.2012 vykonaná miestna obhliadka za účelom preverenia skutkového stavu. Bolo zistené, že na ulici Homolova pred bytovým domom č. 12 sa nachádza dlhodobo odstavené motorové vozidlo s evidenčným číslom BA- 920AT, farba biela, typ Škoda FORMAN. Následnou lustráciou bol zistený majiteľ motorového vozidla, ktorému bola zaslaná výzva na odstránenie dlhodobo stojaceho motorového vozidla do 15 dní od obdržania listu. V prípade, ak motorové vozidlo nebude odstránené, budeme mu nútení vyrúbiť daň za užívanie verejného priestranstva v zmysle § 3 ods. 7 písm. h) Všeobecne záväzného nariadenia Mestskej časti Bratislava-Dúbravka č. 2/2007 zo dňa 11.12.2007 o miestnych daniach na území Mestskej časti Bratislava-Dúbravka v platnom znení Všeobecne záväzného nariadenia Mestskej časti Bratislava-Dúbravka č. 3/2011 zo dňa 13.12.2011.

Mgr. Katarína Skačanová
MČ Dúbravka
12. apríl 2012

Jakub

Chcel by som apelovať na tento samosprávu a informovať ich, že predmetné auto sa ešte stále nachádza na pôvodnom mieste a nič sa neudialo i keď majiteľovi už ubehla 15 dňová lehota.
Dalo by sa s tým niečo robiť?
Ďakujem.
12. apríl 2012

Odkazprestarostu.sk

@Jakub: Budeme kontaktovať samosprávu so žiadosťou o informáciu o aktuálnom stave riešenia.
16. apríl 2012

Odpoveď samosprávy

Majiteľovi motorového vozidla Martinovi Abrmanovi ul. 29. augusta 11 Bratislava, ktorý bol zistený lustráciou bola zaslaná výzva, ale nakoľko je adresát neznámy Miestny úrad výzvu vylepí na automobil. Ak je Vám majiteľ automobilu známy alebo nám viete poskytnúť informácie o jeho súčastnom bydlisku, pomôžete Miestnému úradu v urýchleniu vybavenia Vašej požiadavky o odstránenie motorového vozidla z verejného priestranstva.

S pozdravom

Mgr. Katarína Skačanová
Miestny úrad Bratislava-Dúbravka
Oddelenie Životného prostredia
16. apríl 2012

Anonymný užívateľ

Chcel by som podakovat pani Mgr. katarine Skačanovej za jej urychlene riesenie tohto problemu.
Dnes mi napisala, ze majitel bol upovedomeny a prislubil auto odstranit do 14. dni.
18. máj 2012

Jakub

Bohuzial auto je i po mesiaci stale na "svojom" mieste pricom majitel slubil, ze auto odstrani do dvoch tyzdnov a je tomu uz mesiac.Preto by som chcel opat poprosit saospravu opat kontaktovat majitela, ktoremu je zjavne problem uplne ukradnuty.
04. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Majiteľa som niekoľkokrát telefonicky vyzývala na odstránenie automobilu z verejného priestranstva, na tieto výzvy však nereagoval aj keď tvrdil, že auto preparkoval a následne sa vrátil na to isté miesto, čo však nie je pravda.

Boli mu zaslané 2 výzvy na odstránenie automobilu, avšak tieto zásielky neboli prevzaté. Po neprevzatí ďalšej zásielky, ktorá bola majiteľovi odoslaná bude jeho spis odoslaný na Majetkovo-právne oddelenie z dôvodu vymáhania dane zo zaberania verejného priestranstva.

Mgr. Katarína Skačanová
MČ Dúbravka
14. august 2012

Norbert

Chcem iba doplniť, že auto už je i poškodené a vandali ho začali pomaličky rozoberať, má už i rozbité okno a poodtŕhané spätné zrkadlá. Niekto sa už snažil i otvoriť kufor a motor. Chcem sa i ja informovať, ako to napreduje, keďže taktiež bývam v tomto okolí.
Ďakujem, Norbert
16. september 2012

byvam vedla

vozidlo sa tam uz nenachadza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania