Problematicka trolejova vyhybka na Hranicnej

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
KubaLover 21. januára 2015

Dobry den,

pred cca. 2 mesiacmi som bol svedkom nehody, ktora sa stala na krizovatke Prievozska - Hranicna v smere do centra. Trolejbusu odpadol kus zberaca na zem, pricom cely problem tkvie v tom ze od tejto nehody jazdia trolejbusy tymto usekom strasne pomaly, co neumerne predlzuje cestovanie a spomaluje nie len MHD ale aj cestnu premavku. Chcel by som sa teda spytat:
1. Bude tato trolejova vyhybka opravena resp. vymenena za nejaku novu?
2. Najdolezitejsia otazka: Uvazuje magistrat resp. DPB nad tym, ze sa budu v meste vymienat trolejove vyhybky za modernejsie typy, cez ktore je mozne prechadzat aj vyssou rychlostou? Myslim ze je to dost dolezita otazka s ohladom na planovanu a rozvijacuju sa trolejbusovu dopravu v meste, kedze tymto krokom by sa zvysila rychlost a komfort cestujucich. Dakujem

27. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o stanovisko požiadame Dopravný podnik Bratislava, a.s. Po jeho obdržaní ho zverejníme.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
28. február 2015

KubaLover

Dopravny podnik sa nevie uz nejak dlho vyjadrit. Ak tento problem pre nich neexistuje tak potom kto nariaduje vodic aby tymto usekom prechadzali tak pomaly? Rovnaka situacia je uz aj s vyhybkou pred krizovatkou Kosicka Prievozska v smere centrum.
04. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu na danom úseku preveroval útvar trakčného vedenia za prítomnosti dispečingu DPB. Zatiaľ však DPB mohlo spraviť len operatívne opatrenie – osadenie tabule „Obmedzená rýchlosť – 20 km/h“.

Optimálnym riešením je osadenie novej zbiehacej výhybky 20° situovanej v priamej línii trolejového vedenia liniek trolejbusov č. 201 a 202 a bočným pripojením linky trolejbusov č. 208.

Toto však bude môcť DPB, a.s. zrealizovať po schválení rozpočtu a vyčlenení investičných prostriedkov.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
13. marec 2016

KubaLover

Kedy bude prosim Vas predmetna trolejova krizovatka opravena? Uz ubehol rok, nehovorte mi ze este ste na to nevyclenili financne prostriedky.
28. január 2017

KubaLover

No halooooooo stale nedoslo k vymene, neschopaci sami ste vo vedeni dpb aj na magistrate. Banda id**tov. Ste na smiech vsetkym a na hanbu zaroven. Fuj, hanbim sa za cele moje rodne mesto. Mesto sa lepsi iba vdaka developerom a eurofondom
23. september 2019

Michal

dobrý deň, 4.marca 2015 ste písali, že DPB bude môcť realizovať opravu po schválení rozpočtu. Dnes je rok 2019, prosím už ho schválili? nič sa za viac ako 4roky nezmenilo, je to tam nebezpečné. píšem z dnešnej osobnej zlej skúsenosti. Prosím oživte tento prípad a ďakujem za odpoveď.
25. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
05. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Križovatka Hraničná-Gagarinova bola upravená koncom roku 2017 cca 10/2017, následne bola celá prerobená v 11/2018 a následne prišlo ku rozšíreniu ulice Hraničná v 08/2019.
Ďakujeme za Vašu priazeň.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania