Neporiadok a odpadky na zastávke ako Ľubovnianska

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ján 27. júna 2022

Nebezpečné smeti a striekačky pred a za zastávkou. Dlhodobo nikto neupratuje v okolí tejto zastávky.

27. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
11. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Dovoľte, aby sme Vás informovali, že po obdržaní podnetu Mestský terénny tím v predmetnej veci uskutočnil šetrenie dňa 4.7.2022 počas výkonu terénnej sociálnej práce s cieľom informovať sa a prešetriť situáciu. V rámci výkonu terénnej sociálnej práce sa v lokalite na Ľubovnianskej ulici nenachádzali žiadni ľudia bez domova, ani užívatelia. Znečistenie, vrátane injekčnej striekačky, ktoré je predmetom podnetu, bolo vyriešené v deň šetrenia zo strany príslušného oddelenia. Pracovníci Mestského terénneho tímu v lokalite zotrvali, aby situáciu zmapovali. Priestory MHD zastávky a rovnako priľahlé ulice zachytené na fotografiách, nevykazovali vyššiu mieru znečistenia.

Mestský terénny tím pri každom obdržanom podnete vykonáva bezodkladné šetrenie výkonom terénnej sociálnej práce v najväčšom možnom rozsahu. Ak v rámci týchto návštev dôjde ku kontaktu s ľuďmi bez domova, je zo strany Mestského terénneho tímu poskytované základné sociálne poradenstvo s cieľom informovať a nasmerovať ľudí bez domova na využívanie dostupných sociálnych služieb. Prebieha aktívna komunikácia s dôrazom na udržiavanie poriadku vo svojom okolí.

V prípade spozorovania, že v lokalite dochádza k páchaniu protiprávnej činnosti, je potrebné bezodkladne kontaktovať MsP na linke 159, ktorá preveruje každý oznam. Policajné zložky môžu následne v zmysle vyššie uvedených skutočností adekvátne zasiahnuť v závislosti od rozsahu a závažnosti priestupku dohovorom, pokutou alebo zabezpečením nápravy v priestore.

V rámci aktivít Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava sa snažíme v maximálnej možnej miere prispieť ku komplexnému riešeniu podnetov a problematiky ľudí bez domova. V jednotlivých prípadoch úzko spolupracujeme s ďalšími oddeleniami Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ako aj s Mestskou políciou a inými zaangažovanými subjektmi. V zmysle tejto spolupráce naďalej komunikujeme s príslušným oddelením, s cieľom inovovať verejný priestor a prispieť tak k celkovému zlepšeniu vzniknutej situácie.

S pozdravom,
Kto? Sekcia sociálnych vecí
Kedy? 4.7.2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania